مقالات   
 

 تاج محل مقبره ای برای عـــشــق

تاج محل مقبره ای برای عـــشــق...

ارسال کننده: حسن ابراهیمی
تاریخ ارسال: سه شنبه 23 اسفند 1390
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)
تاج محل _ مقبره ای برای عـــشــق


یکی از مھم ترین آثار بھ ویژه در زمینھ ی ھنر و معماری محسوب می شود. « تاج محل » بدون شک امپراتور مغولان ھند در قرن ھفدھم میلادی بھ وجود آمد. « شاه جھان » این بنای عظیم در عھدگورکانیان یا مغولان کبیر مسلمان بودند و آثار آنان نیز جز آثار اسلامی محسوب می شود.
 
 نظرات    
 
مائده علیشاهی 23:50 سه شنبه 23 اسفند 1390
1
 مائده علیشاهی
بسیار عالی و ممنونم
موفق باشید
مهدی حمزه زاده آذر 01:06 چهارشنبه 24 اسفند 1390
0
 مهدی حمزه زاده آذر
ممنون داش حسن.مخلصم
سید ابراهیم موسوی نژاد 11:35 آدینه 26 اسفند 1390
0
 سید ابراهیم موسوی نژاد
تاج محل بنایی مُجَلَّل و رمز عشق ابدیست که سه قرن و نیم از عمر آن می‌گذرد. اخلاص به عشقی رومانتیک، از دوران بسیار دور همچون: «لیلی و مجنون»، «رومئو و ژولیت» و یا «بخت‌النصر» که باغ‌های معلق بابل، یکی از عجایب هفتگانه را به نشان وفاداری برای همسرش ساخت، تاج محل نیز یکی از عجایب هفتگانه جدید دنیاست، تاج محل آرامگاه «ارجمند بانو بیگم» ملقب به ممتازمحل همسر محبوب «شاه‌جهان» پنجمین پادشاه گورکانیموصوف به مغولی هند بود. این بنا به دستور شاه‌جهان برای نشان دادن عمق علاقه و عشق خود به ممتاز محل ساخته شده‌است. داستان بنای این مجموعه عمارات مجلل که در وسط آن گنبد تاج محل چون نگینی می‌درخشد، بر ارزش تاریخی این شاهکار هنری افزوده‌است. تاج محل، در واقع، باشکوه‌ترین هدیه یک شاه به همسر از دست رفته‌اش است و پایه‌های آن بر عشق وافر شاه‌جهان گورکانی به ممتاز محل ایرانی تبار استوار است. شاید اگر در سال ۱۶۰۷ میلادی «شاهزاده خرم»، که بعداً با نام «شاه جهان» شناخته شد، «ارجمند بانو بیگم» را، که بعداً به «ممتازمحل» ملقب شد، نمی‌دید، امروز از تاج محل خبری نبود.شاه جهان زبان فارسی را بخوبی می دانستو به ان کتابت می کرد و شعر می گفت.

ارجمند بانو دختر یکی از اشراف ایرانی با نام عبدالحسن آصف خان و متولد شهر آگرای هند بود. خواهر آصف خان یا عمه ارجمند بانو، نور جهان همسر محبوب و پرنفوذ جهانگیر شاه، پدر شاهزاده خرم بود. نور جهان همراه برادرش آصف خان در سیاست و دولتداری نقش بارزی داشت.

شاهزاده خرم که در آتش عشق ارجمند بانو می‌سوخت، بنا به ضوابط سلطنتی با دو زن دیگر ازدواج کرد که اولی از بستگان دربار صفوی ایران بود. خرم پس از پنج سال انتظار به وصلت ارجمند بانو رسید.[۶]

او پس از مراسم عروسی اعلام کرد که عروس تازه از سایر زنان دربار برتر و «ممتازمحل» است. ازآن به بعد ارجمند بانو با همین نام و پسوند «بیگم» خطاب می‌شد. به نوشته یک تاریخ‌نگار دربار گورکانی هند که با نام «قزوینی» از او یاد می‌شود، پیوند شاهزاده با دو همسر دیگرش تنها حکم زناشویی معمولی را داشت و «خرم» هیچ زن دیگری را شایسته آن محبت و شیفتگی که نثار ممتاز محل می‌کرد، نمی‌دانست. سال ۱۶۲۸ شاهزاده خرم بر تخت طاووس هند نشست و به «شاه‌جهان» ملقب شد. ممتاز محل نمی‌خواست به مانند عمه قدرتمندش در امور اداری و سیاسی دستی داشته باشد. در عوض فهرست نام‌های زنان بیوه و کودکان یتیم را ترتیب می‌داد و از شوهرش می‌خواست که به نیازهای آنها رسیدگی کند و برای خانواده‌های بینوا نفقه تعیین می‌کرد. او نیز مانند شاه‌جهان به هنر معماری علاقه داشت و در ساماندهی یک باغ کرانه رود یامونا در شهر آگرا، جایی که سرانجام محل آخرت او شد، نقش داشت.
حسن ابراهیمی 19:50 آدینه 26 اسفند 1390
0
 حسن  ابراهیمی
ممنونم جناب موسوی نژاد با توضیحات خوب شما

من شنیدم که هندی ها معتقد هستند که معماری تاج محل کاملا هندی هستش و به دست هندی ها ساخته شده و هیچ گونه ریشه ایرانی نداره , در حالیکه این همه دلیل وجود داره که معماری تاج محل ایرانی هستش .

از آقا مهدی و خانم علیشاهی هم سپاسگذارم.
حامد حقی 13:24 دوشنبه 29 اسفند 1390
0
 حامد حقی
سپاسگزارم حسن جان.یاحق
شیما قارداشی 18:23 یکشنبه 6 فروردین 1391
0
 شیما قارداشی
ممنونم جناب موسوی
مائده رهنما 11:32 چهارشنبه 9 فروردین 1391
0
 مائده رهنما
چه جالب! با تشکر