مقالات   
 

 سکوت دیگر جایز نیست(2)

با سلام خدمت همه همکاران
دو روز پیش مطلبی با عنوان سکوت دیگر جایز نیست روی همین وب سایت ارائه کردم. ضمن تشکر از همکارانی که احساس مسئولیت نموده و بنده را با جوابهای خود مورد لطف و بعضا مورد انتقاد قرار دادند، فکر میکنم موضوع را بایستی کمی روشن تر نمایم.

ارسال کننده: سید محمود نجفی الموسوی
تاریخ ارسال: شنبه 11 اردیبهشت 1389

با سلام خدمت همه همکاران

دو روز پیش مطلبی با عنوان سکوت دیگر جایز نیست روی همین وب سایت ارائه کردم.  ضمن تشکر از همکارانی که احساس مسئولیت نموده و بنده را با جوابهای خود مورد لطف و بعضا مورد انتقاد قرار دادند، فکر میکنم موضوع را بایستی کمی روشن تر نمایم:

با توجه به گزارش عملکرد مالی سازمان که در مجمع عمومی منتشر شد، در سال گذشته جمع پرداختهای سازمان به پرسنل شاغل حدود یک میلیارد تومان میشود که با توجه به تعداد 103 نفر پرسل، برای هر نفر میشود حدود 10 میلیون تومان!  تازه در جلسه هیات مدیره بودجه حقوق پرسنل بطور متوسط حدود 35% برای سال مالی پیش رو افزایش یافته است.

ملاحظه میفرمایید که سرانه حقوق سازمان عدد کمی نیست و نسبت به بسیاری از شرکتها و ادارات دولتی و خصوصی بالاتر است. اما چون دریافتی ها از سالی حدود 60-70 میلیون شروع میشود تا به حداقل اداره کار میرسد! یعنی تعداد اندکی که متاسفانه عملکرد انچنانی نیز ندارند، مبالغ هنگفتی از بودجه حقوق و دستمزد پرسنل را بر اساس ایین نامه مالی فعلی دریافت میکنند. مثلا در ساعات موظف در سازمان، با شرکت در جلسات مختلف حق الجلسه نیز میگیرند! و یا با شرکت در نمایشگاهها، فوق العاده و اضافه کاری و ماموریت و ... غیر نیز برای خود رد میکنند. و یا از طرف یک سازمان دیگر دعوت میشوند و به سفر خارج استانی میروند و از انجا نیز حق الجلسه میگیرند و بعد در سازمان نیز ماموریت و حق الجلسه و هزینه ایاب و ذهاب رد میکنند!
لذا مشخص است که کسانیکه از بودجه فوق الذکر منفعت اصلی را میبرند، با تغییر و اصلاح به شدت مخالفت کنند و البته از قشر ضعیف پرسنل نیز با شایعه پراکنی و دروغ پردازی که این اصلاحات به ضرر شماست و میخواهند حقوق و اضافه کاریها را کم کنند و ... به عنوان سپر انسانی استفاده کنند و با زیر پا گذاشتن کرامت انسانها، آنها را محتاج و درمانده نشان دهند. در حالیکه همه بخوبی میدانیم در شرایط کنونی در اکثر شرکتها و سازمانهای دولتی و خصوصی، پرداخت حقوق پرسنل حتی تا چند ماه به تعویق میافتد و در صورتیکه مدیریت، یک مدیریت قوی بوده با کارمندان رابطه منطقی داشته باشد، پرسنل به راحتی خود را با شرایط تطبیق داده به فعالیت خود با جان و دل ادامه میدهند.

در خاتمه به دوست عزیزی که به دروغ عنوان کرده بود اضافه کاریها نصف شده و البته خود از ذینفعان اصلی این ماجراست و چند سالی است بساطی در سازمان برای خود پهن کرده، پیشنهاد میکنم به راه راست برگردد و از حق و حقوق افرادی که به وی سپرده شده به درستی امانت داری کند. چرا که مطمئنا او میاید!

ضمنا این مطالب هشداری است برای کسانیکه با خیانت در امانت، بجای دفاع از حقوق اعضا، سعی در رسیدن به اهداف و مقاصد شخصی خود دارند. در صورتیکه به اصلاح رویه خود نپردازند اطلاع رسانی در آینده قوی تر خواهد بود.

با تشکر

سید محمود نجفی الموسوی
89/2/11


  منبع : مهندس محمود نجفی
 نظرات    
 
محمدرضا جمشیدیان 15:09 شنبه 11 اردیبهشت 1389
12
 محمدرضا جمشیدیان
ریاست محترم سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان
آقای مهندس غلامحسین عسگری

با سلام و عرض احترام. پس از ارسال مقاله های روشنگر دوست عزیزمان آقای مهندس نجفی تحت عنوان "سکوت دیگر جایز نیست"، ابهامات متعددی برای اعضاء سازمان نظام مهندسی ساختمان استان اصفهان بوجود آمده است که در پی آن سایت iiiwe.com ایمیل های زیادی دریافت نموده است.
برای رفع ابهامات فوق و برای ایجاد فضای برابر برای همه اطراف جامعه مهندسی ساختمان، سایت iiiwe.com آماده است تا در قالب مصاحبه، خبر، مقاله و یا روزنوشت اظهارات حضرتعالی در این زمینه را منعکس نماید.
در صورت اعلام آمادگی دستور فرمائید تا برای این کار برنامه ریزی لازم انجام گردد.

با آرزوی موفقیت برای همه زحمتکشان جامعه مهندسی
محمدرضا جمشیدیان
محمدرضا جمشیدیان 19:22 شنبه 11 اردیبهشت 1389
11
 محمدرضا جمشیدیان
دوست و هم ائتلافی عزیز
آقای مهندس نجفی
با تشکر از ارسال مقاله های روشنگر شما روی سایت. اخیراً یکی از دوستان در تماسی تلفنی اظهار می نمودند که برای کارهای بزرگ باید حقوق های بزرگ پرداخت و لزوماً دریافت حقوق بالا یک کار خلاف قاعده نمی باشد.
به نظر می رسد حرف ایشان از جهاتی منطقی باشد. برای آنکه حقوق قانونی همه اطراف مسئله رعایت گردد و ائتلاف "من موافقم!" به تنگ نظری متهم نشود، تقاضا مند است در این مورد اظهار نظر فرمائید.

همیشه پایدار و برقرار باشید
سید محمود نجفی الموسوی 19:57 شنبه 11 اردیبهشت 1389
12
 سید محمود نجفی الموسوی
با سلام و تشکر از شما جناب آقای مهندس جمشیدیان گرامی؛
همانطور که در متن مقاله نیز به آن اشاره کرده ام، اساسا میزان حقوق دریافتی به تنهایی از نظر هیچ مدیری نباید تعیین کننده باشد. بلکه آنچه مهم است این است که در قبال مبلغی که بعنوان حقوق و سایر هزینه ها برای فرد و یا دستگاهی هزینه میشود، چه میزان برگردان سرمایه وجود دارد؟
به عبارت دیگر اگر فرضا شخصی در ماه 2 میلیون تومان مخارج به سیستم تحمیل میکند، بایستی لااقل درصدی بیش از این به سیستم سود دهی داشته باشد. در غیر این صورت مخارج سیستم بیش از درآمد آن خواهد بود.
متاسفانه در ساختارهایی که متصل به منابع درآمدی غیر خود اتکا میباشند، این موضوع گم میشود و مدیران اینگونه سیستمها بعضا با آمارهای اشتباه و انحرافی سیستم حتی گاها ورشکسته خود را سود رسان اعلام میکنند. مثال بارز این ساختارها را در بسیاری از سازمانها و شرکتهای دولتی در سالهای پیش میتوان دید که چون به بودجه های دولتی ناشی از نفت متصل بودند کمتر به سراغ بهره وری، خود سود دهی و مدیریت استراتژیک رفته اند!
سازمان نظام مهندسی نیز از این مقوله دور نیست و درآمدهایی چون حق عضویت اعضا و حق بازرسی گاز و کنترلهای متعدد، دست مدیریت را در زمینه هزینه ها باز گذاشته است. در حالیکه با اصلاح آیین نامه مالی، بسیاری از ابهامات و ریخت و پاشها تعدیل و در جهت منافع اعضا هدفمند میشود.
با تشکر مجدد
علیرضا میرزائی 18:13 شنبه 15 خرداد 1389
4
 علیرضا میرزائی
از مقاله روشنگرانه شما کمال تشکر را دارم.
محسن پروهان 21:08 چهارشنبه 19 خرداد 1389
3
 محسن پروهان
جنا ب آقای نجفی واقعا دست مریزاد