اخبار   
 

 نگاهی به یکی از گفت‌وگوهای «ایستگاه آینده» در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴

در دومین روز از نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴، در بخش «ایستگاه آینده»ی این نمایشگاه که در سالن نوآوران برگزار می‌شود، محمد بهشتی، ایران‌شناس و فرهنگ‌پژوه و میترا فردوسی، پژوهشگر مطالعات فرهنگی و ارتباطات نوآوری، درباره‌ی نقش نوآوری در آینده‌ی ایران گفت‌وگو کردند. فردوسی در آغاز این پنل با اشاره به نوآوری‌هایی که مردم ایران آفریده‌اند، گفت: پست یک نوآوری ایرانی است، چون در گذشته، ایرانیان اعتمادبه‌نفس ارائه‌ی ایده‌های نوآورانه‌شان را داشته‌اند، اما اکنون بیش‌تر نوآوری‌ها از دیگر کشورها وام گرفته‌شده‌اند ...

نگاهی به یکی از گفت‌وگوهای «ایستگاه آینده» در نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴
«جهان امروز از کیمیاگری و شاعری ایرانی محروم است»


در دومین روز از نمایشگاه اینوتکس ۲۰۲۴، در بخش «ایستگاه آینده»ی این نمایشگاه که در سالن نوآوران برگزار می‌شود، محمد بهشتی، ایران‌شناس و فرهنگ‌پژوه و میترا فردوسی، پژوهشگر مطالعات فرهنگی و ارتباطات نوآوری، درباره‌ی نقش نوآوری در آینده‌ی ایران گفت‌وگو کردند. در پنل «ایران آینده و نقش نوآوران در آن» مسأله‌ی آینده‌پژوهی و آفرینش نوآوری، بررسی شد. میترا فردوسی در آغاز این پنل به نوآوری‌هایی اشاره کرد که مردم ایران آفریده‌اند. به گفته فردوسی، پست یک نوآوری ایرانی است چون در گذشته، ایرانیان اعتمادبه‌نفس ارائه‌ی ایده‌های نوآورانه‌شان را داشته‌اند، اما در دوره‌ی کنونی بیش‌تر نوآوری‌ها از دیگر کشورها وام گرفته‌شده‌اند. وی همچنین گفت که برخی از نوآوری‌های ایرانی در کشورهای خارجی استفاده می‌شود بدون آن‌که خودمان نقشی در ارائه آن داشته باشیم. به‌طور مثال، فناوری قنات ایرانی اکنون در بعضی ازشهرهای اسپانیا، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

محمد بهشتی، نیز در این پنل توضیح داد که در حال حاضر مردم ایران دچار روزمرگی شده‌اند و روزمرگی سبب شده تا آینده‌ای را برای خودمان متصور نشویم و از رویاهای دیگران برای زیستن استفاده کنیم. بهشتی، معتقد است که ما گاهی به‌جای رویاپردازی، رویای دیگران را محقق می‌کنیم. او با یک مثال در این زمینه توضیح داد و گفت: «کسانی که به قله اورست می‌روند، معمولاً با خودشان افرادی را می‌برند که وسایلشان را حمل کنند. نام این کولبران در فهرست کسانی‌که اورست را فتح کرده‌اند، نمی‌بینیم چون رویای این افراد فتح قله اورست نبوده است. در کشور ما هم نوآوران، رویای خلق محصولی جدید را ندارند و معمولاً نقش کولبران اورست را ایفا می‌کنند.»

با کلیک بر روی هر تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
با کلیک بر روی هر تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

در ادامه‌ این پنل، بهشتی به زیست‌بوم استارت‌آپی ایران اشاره کرد و گفت: «اگر ویز راه‌اندازی نمی‌شد، آیا نشان و بلد راه‌اندازی می‌شدند؟ اگر آمازون نبود آیا دیجی‌کالا داشتیم؟ اگر اوبر نبود، آیا اسنپ و تپسی در ایران تاسیس می‌شد؟ قصد ندارم از ارزش‌های این کسب‌وکارها کم کنم؛ حرفم این است که ما خلاقیت و نوآوری را از یاد برده‌ایم و درگیر روزمرگی شده‌ایم.» این فرهنگ‌پژوه و ایران‌شناس، در ادامه صحبت‌هایش گفت که خیال‌پردازی در ایران سرکوب شده و به همین دلیل رویای ایرانی را در جهان نمی‌بینیم و تبدیل به مصرف‌کنندگان رویای غربی شده‌ایم. وی گفت که هر حوزه فرهنگی باید رویای خودش را داشته باشد و باید تفاوت‌های فرهنگی را در خلق محصولات جدید، جدی گرفت. بهشتی افزود: «برای ساخت هر محصول نوآورانه باید به فرهنگی که آن محصول در آن خلق می‌شود، توجه کرد.» وی همچنین درباره تکنولوژی و خاصیت آن خاطرنشان کرد: «تکنولوژی نسبت به محیط، تهاجمی است و تسلط دارد. تکنولوژی تدبیری است که به انسان‌ها کمک می‌کند کاری را سریع‌تر و آسان‌تر انجام دهند.»

به گزارش ستاد خبری اینوتکس ۲۰۲۴، بهشتی، ایران را سرزمین بحران‌ها و بی‌قراری خواند و گفت که جای خالی کیمیاگری و شاعری ایرانی در جهان امروز حس می‌شود و راه رسیدن به آینده‌ی نوآورانه در ایران، رجوع به ایرانی بودن‌مان است. همان‌طور که کره‌ای‌ها با باور به کره‌ای بودن‌شان توسعه فرهنگی و اقتصادی را تجربه کردند.


  منبع : خبرگزاری ایسنا
  15:18   چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403  
 نظرات