www.iiiWe.com » دفتر مقررات ملی ساختمان پاسخ دهد که طرح معماران چگونه ارزش گذاری می شود

 اخبار   
 

 دفتر مقررات ملی ساختمان پاسخ دهد که طرح معماران چگونه ارزش گذاری می شود

عضو گروه تخصصی معماری سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با انتقاد از ارزش گذاری طرح های مهندسان معمار در آزمون طراحی معماری گفت...

دفتر مقررات ملی ساختمان پاسخ دهد که طرح معماران چگونه ارزش گذاری می شود

عضو گروه تخصصی معماری سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با انتقاد از ارزش گذاری طرح های مهندسان معمار در آزمون طراحی معماری گفت: دفتر مقررات ملی ساختمان باید پاسخگو باشد که در این آزمون، طرح های مهندسان برچه اساسی ارزش گذاری می شود که تمامی معماران از این رویکرد ناراضی هستند.

احمد صدر در گفتگو با «صما» با ابراز تاسف از این مسئله افزود: ارزش گذاری طرح ها در آزمون طراحی، بر مبنای یک عملکرد سلیقه ای صورت می گیرد که غلط و دور از واقعیت است.

وی در ادامه با بیان اینکه در جلسات گروه تخصصی معماری این موضوع بارها مورد بحث و انتقاد قرار گرفته است تصریح کرد: در آزمون ارتقای پایه و به طور کلی برای ورود به حرفه مهندسی و اخذ پروانه اشتغال، مهندسان باید از صلاحیت نظارت، صلاحیت اجرا و صلاحیت طراحی در حوزه معماری برخوردار باشند.

این مدرس طراحی معماری در ادامه گفتگوی خود با «صما» گفت: در زمینه نظارت مشکل خاصی وجود ندارد، چون مهندسان امکان بردن یکسری کتب مربوط به مقررات ملی ساختمان را به جلسه آزمون دارند و در حین امتحان از آنها استفاده می کنند. در زمینه اجرا نیز کتاب هایی به مهندسان معرفی می شود که باید آنها را مطالعه و سپس در آزمون مربوطه شرکت کنند.

صدر افزود: اما در زمینه طراحی معماری عملا هیچ کتاب یا جزوه ای معرفی نمی شود که مورد مطالعه و بررسی معماران قرار گیرد و مهندسان موظفند که یک موضوع طراحی را که در آزمون از آنها خواسته شده، اعم از طرح پلان، پلان مبلمان، پلان سازه، نما، مقاطع و... طراحی کرده و تحویل دهند.

موضوعات باید بارم بندی شود

وی با بیان اینکه در آزمون طراحی معماری، مهندسان باید از نحوه بارم بندی و نمره دهی هر آیتمی مطلع باشند تا بر اساس آن تخمین بزنند که در نهایت چه نمره ای می گیرند، گفت: به عنوان یک مدرس طراحی معماری، در آزمون ها هر کدام از موضوعات نظیر کامل بودن طرح، کانسپت، سازه، میزان توجه به جزئیات، پلان، چینش موارد مورد نظر، نشان دادن فضا، پرسپکتیوهای داخلی و خارجی و... را بارم بندی می کنم تا دانشجویان قبل از ارائه طرح نهایی، بتوانند با توجه به مواردی که در طرح خود رعایت کرده اند، نمره خود را برآورد کنند.

عضو گروه تخصصی معماری سازمان نظام مهندسی تهران در عین حال گفت: همچنین در صورت بارم بندی دانشجویان می توانند موضوعات را اولویت بندی کنند تا در فرصتی که برای آزمون تعیین شده، به موضوعاتی بپردازند که از نمره بالاتری برخوردار است و درنهایت بتوانند نمره حد نصاب و بالاتر را کسب کنند.

مردودی مهندسان برجسته و ماهر

صدر با انتقاد از فقدان این رویکرد در آزمون های سازمان نظام مهندسی گفت: به همین دلیل بسیار مشاهده می کنیم که مهندسانی علیرغم داشتن رتبه تک رقمی در زمینه نظارت و اجرا و کسب موفقیت در حرفه مهندسی مشاور، در آزمون طراحی معماری مردود می شوند، بدون اینکه بدانند بر چه اساسی طرح های آنها بارم بندی و ارزش گذاری می شود. این در حالی است که طرح های آنها درواقعیت از ارزش بالایی برخوردار است.

به گفته عضو هیئت مدیره سازمان نظام مهندسی تهران، بارم بندی موضوعات همچنین این امکان را به مهندسان می دهد که ضعف و کاستی های خود را تشخیص داده و در جهت تقویت و رفع آنها بکوشد.

صدر تاکید کرد: این روال در تمام دنیا رایج است و دانشجویان و مهندسان بسته به میزان آگاهی و توجه به موضوعات، به طور تقریبی از نمره ای که می گیرند اطلاع دارند، اما در کشور ما موضوع برعکس است و طرح هایی فاقد اصول فنی و معماری نمره بالا می گیرند و طرح های قابل قبول مردود می شوند.

وی در پایان با تاکید بر نقش مهم دفتر مقررات ملی ساختمان در راستای رفع این معضل برزگ در زمینه آزمون طراحی معماری که مردودی اکثر مهندسان را به دنبال دارد خاطرنشان کرد: دفتر مقررات ملی ساختمان باید این موضوع را پیگیری کند که در ارزش گذاری طرح ها به طور سلیقه ای عمل نشود و بارم بندی نمره ها مشخص باشد.

  منبع : صما
  17:29   چهارشنبه 2 اردیبهشت 1394  
 نظرات