www.iiiWe.com » برج‌های دوقلوی زاها حدید در تهران در هاله‌ای از ابهام

 اخبار   
 

 برج‌های دوقلوی زاها حدید در تهران در هاله‌ای از ابهام

زاها حدید طراح برجسته بریتانیایی برنده مسابقه بین‌المللی طرحی فاز دو برج میلاد شده و گودبرداری این طرح نیز انجام گرفته است، اما تیرماه امسال این پروژه متوقف شد تا مدیران تصمیم نهایی خود را درباره طرح نهایی بگیرند ولی از ادامه کار هنوز خبری نیست...

برج‌های دوقلوی زاها حدید در تهران در هاله‌ای از ابهام

زاها حدید طراح برجسته بریتانیایی برنده مسابقه بین‌المللی طرحی فاز دو برج میلاد شده و گودبرداری این طرح نیز انجام گرفته است، اما تیرماه امسال این پروژه متوقف شد تا مدیران تصمیم نهایی خود را درباره طرح نهایی بگیرند ولی از ادامه کار هنوز خبری نیست.

زا‌ها حدید طراح برجسته بریتانیایی قرار است به زودی طرح فاز دو برج میلاد را در ایران اجرا کند. در حالی که گودبرداری این طرح به اتمام رسیده است، اما هنوز زمزمه‌هایی از تغییر طرح شنیده می‌شود.

این طرح که شامل دو برج بزرگ و چیزی شبیه طراحی سه برج مسکونی وی در غرب منطقه تجاری بریزبن است، ۵۵ متر از کف اتوبان و ۴۵ طبقه از سفره برج میلاد ارتفاع دارد. همین ارتفاع برخی مدیران را نگران کرده که برج میلاد را در خود هضم کند. مدیران این پروژه معتقد بودند برج میلاد به تنهایی نقشی در ارتقاء شهر تهران در سطح بین المللی و منطقه‌ای ایفا نمی‌کند، بلکه مجموعه کامل برج میلاد و ارتباطش با پارک پردیسان به عنوان قطب گردشگری و توریستی در ارتقاء جایگاه جهانی تهران تاثیرگذار خواهد بود.

عملیات عمرانی برج میلاد ۲ در تیرماه امسال متوقف شد و گود ایجاد‌شده در حال مقام‌سازی است. چالش دیگری که درباره این طرح مطرح شده این است که فاز دو برج میلاد تا چه حد شاخصه‌های معماری ایرانی اسلامی را دارا است؟ این موضوع نیز یکی دیگر از مسائلی است که مدیران چندان پاسخ قانع کننده‌ای برای آن ندارد.

فاز دو برج میلاد دارای ۱۲۰ هزار متر مربع زیر بنا، هتل ۵ ستاره و ملحقات ۹۵ هزار متر مربع، مجموعه تجاری ۶۳ هزار متر مربع و پارکینگ ۱۷۰ هزار متر مربع شامل ۵۰۰۰ واحد است. طراحی پروژه‌های عظیمی مانند میلاد ۲ هشت تا ۱۰ میلیارد هزینه دارد.



شاخصه‌های این طرح بدین ترتیب است که گفته می‌شود از یکی از اشکال هندسه و معماری ایرانی (۵ وجهی و ۱۰ وجهی) در پلان برج‌های تجارت جهانی و هتل استفاده شده که نشانه ویژگی‌های فرهنگی، تاریخی، هنری و معماری ایرانی اسلامی است و در آن با حرکت در ارتفاع یک ۵ وجهی به تدریج و در دو حرکت متجانس، به یک ده وجهی در انت‌ها دگرکون شده و نهایتا دو برج همگون و متمایز شکل می‌گیرد.

به این ترتیب دو برج با هندسه مشابه و شکل پذیری متفاوت با کاربری هتل و مرکز تجارت جهانی با ارتفاع حدود ۱۸۰ متر از برج میلاد بوده و شمایلی منحصر بفرد را دارا است. برج اصلی با قرارگیری بر روی سکوی مرکزی پایه (Podium) که شکل شکفته شدن وجوه برج است از طریق همین سکو ارتباط خود را با برج دیگر حفظ کرده است.



در پروژه فاز دو میلاد به دلیل وجود ساختمان بلند برج میلاد که دارای عملکرد گردشگری نیز هست، نمای پنجم پروژه (پلان بام) از نگاه گروه طراحی معماری اهمیت ویژه خواهد داشت. پلان بنا در امتداد محور عمودی دو برج، مشابه و شاخص است.

اشکال به کار رفته در پلان مجموعه تجاری میانی این دو برج در قالب نورگیر سقفی و همچنین فضاهای باز به بخش‌های پایین (Void)، منحنی‌های آزاد برگرفته از مبانی هندسه استفاده شده در معماری را دارند که در اطراف دو برج شکل گرفته است. طراح همچنین در طرح خود در برج‌ها به دنبال مفهوم فضایی Sky lobby در سالن‌های انتظار طبقات با سطوح وسیع شیشه خور و چشم انداز‌های گسترده از ارتفاع بالا به زیبایی رشته کوه‌های البرز و گستره شهر بوده است که به عنوان فضای مکث نیز استفاده شده می‌شود. فضا‌ها ساماندهی مرکزی دارند و به صورت کاملا متقارن در ده وجه این گستره تکرار شده‌اند.

طرح زاها حدید با سرپرستی و مدیریت شرکت کهن دژ میلاد و همکاری نزدیک شرکت‌های تخصصی مهندسی در زمینه سازه و تاسیسات و معماری و همچنین بهره گیری از مشاوران و اساتید برجسته دانشگاهی تکمیل و بسط یافته است. طرح زاها حدید از میان ۳۱ طرح ارائه شده به فراخوان مسابقه طراحی فاز دو برج میلاد که مجری منتخب برگزاری آن برعهده دکتر حافظی طراح برج میلاد بود، توسط هیات داوران شامل هاشم هاشم‌نژاد، محمود گلابچی، کامبیز نوایی، محمد بهشتی و محمد عسگری انتخاب شد.

زا‌ها حدید معمار بین المللی، شرکت مشاورین عرصه و یک شرکت طراحی و معماری از کشور چین به ترتیب به عنوان طرح‌های اول تا سوم معرفی شدند. همچنین تعداد چهار طرح دیگر شامل طرح‌های مشاور اثر، مشاور طرح و آمایش، علی اندجی گرمارودی و مشاور ابنیه نو اندیش شایسته تقدیر دانسته شد. طرح علی اندجی گرمارودی توانست رتبه چهار را از آن خود کند.

  منبع : هنرآنلاین
  17:58   شنبه 9 اسفند 1393  
 نظرات