www.iiiWe.com » طرح بن ـ بروجن بحران زاینده‌رود را بیش‌تر می‌کند

 اخبار   
 

 طرح بن ـ بروجن بحران زاینده‌رود را بیش‌تر می‌کند

عضو کمیته‌ی آب اتاق بازرگانی اصفهان با تأکید بر این که اجرایی شدن طرح بن ـ بروجن کمبودهای آب در حوضه‌ی زاینده‌رود را بیش‌تر می‌کند، گفت...

طرح بن ـ بروجن بحران زاینده‌رود را بیش‌تر می‌کند / خروج ۴۰میلیون مترمکعب آب از حوضه


عضو کمیته‌ی آب اتاق بازرگانی اصفهان با تأکید بر این که اجرایی شدن طرح بن ـ بروجن کمبودهای آب در حوضه‌ی زاینده‌رود را بیش‌تر می‌کند، گفت: طرح بن ـ بروجن حدود ۴۰میلیون متر مکعب آب را در سال از زاینده‌رود به بن، بروجن و روستاهای اطراف آن منتقل می‌کند و به همین اندازه در سال از منابع آبی حوضه‌ی زاینده‌رود کم و بحران آن را تشدید می‌کند.
لطف الله ضیایی در گفت‌و گو با خبرنگار اقتصادی ایمنا در خصوص طرح بن- بروجن که اواسط مرداد امسال در سفر رئیس جمهور به استان چهارمحال و بختیاری مصوبه اجرایی گرفت، بیان داشت: طرح بن- بروجن که در سفر رئیس جمهور مجوز عملیات اجرایی دریافت کرد، هم اکنون در دست اجراست. وی در خصوص پیامدهای این طرح برای حوضه زاینده رود، تاکید کرد: طرح بن-بروجن با توجه به اینکه بارگذاری جدید بر رودخانه است و زاینده رود نیز در شرایط کنونی در بحران به سر می برد، این بارگذاری جدید بحران حوضه را تشدید می کند.
عضو کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: در حالی که وزارت نیرو پیش از این در مصوبه ۹ ماده شورای عالی آب بارگذاری جدید بر حوضه زاینده رود را مصوب کرد، اما دستور اجرای طرح بن-بروجن به نوعی نقض این قول است که به اعتقاد وزارتخانه، این طرح مربوط به گذشته بود.
وی معتقد است: طرح بن –بروجن اکنون در حال اجراست وتنها سابقه طرح مربوط به گذشته است پس پروژه، بارگذاری جدید محسوب می شود.
ضیایی همچنین با اشاره به اینکه بروجن در حوضه کارون است، بیان داشت: در واقع آبرسانی از زاینده رود به بروجن به معنای آن است که آب کارون که به در طرح های انتقالی به زاینده رود منتقل شده دوباره از طریق زاینده رود به حوضه کارون بازمی گردد.
وی ادامه داد: نکته مهمتر اینکه طرح بن-بروجن از رودخانه سبزکوه به طور ثقلی آب بروجن را تامین می کند و سوال اینجاست که به چه دلیل طرحی با ۵۴۰ متر ارتفاع پمپاژ و ۱۴۰ کیلومتر خط انتقال آب از زاینده رود به بروجن منتقل شود در حالی که با فاصله کمتر و به طور ثقلی و بدون نیاز به پمپاژ از آن طرح آب قبل تامین است.
عضو کمیته آب اتاق بازرگانی اصفهان تاکید کرد: حوضه زاینده رود اکنون در شرایط بحران است در حالیکه باید بارگذاری بر آن را کم کنیم در قالب عملیاتی شدن طرح بن بروجن بحران آن را شدیدتر خواهیم کرد.
وی یادآور شد: طرح بن-بروجن حدود ۴۰ میلیون متر مکعب آب در سال را از زاینده رود به بن، بروجن و روستاهای اطراف آن منتقل می کند و به همین اندازه در سال از منابع آبی این حوضه کم و بحران آن را تشدید می کند.
ضیایی بیان داشت: در حال حاضر حوضه زاینده رود حدود ۸۰۰ میلیون متر مکعب با کمبود آب مواجه است که اجرایی شدن طرح بن-بروجن نیز کمبودها را در این حوضه بیشتر می کند.
وی همچنین در ادامه درخصوص روند اجرای تونل سوم کوهرنگ، گفت: در حال حاضر عملیات اجرایی این طرح به اتمام رسیده اما سد آن به دلیل کمبود اعتبار ناتمام است.
عضو کمیته اتاق بازرگانی اصفهان تاکید کرد: طرح کوهرنگ ۳ بدون سد تنها با یک سوم ظرفیت معادل ۸۰ میلیون مترمکعب خود قابلیت انتقال آب دارد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا کوهرنگ ۳ بحران زاینده رود را کاهش می دهد یا خیر، بیان داشت: هر میزان آبی که از زاینده رود برداشت شود به ازای آن بحران تشدید می یابد اما به ازای هر میزان آبی که وارد حوضه می شود به همان اندازه بحران کاهش، اما از بین نمی رود.
ضیایی تنها راه حل بحران حوضه زاینده رود را لغو دستور توقف عملیات اجرایی طرح تونل بهشت آباد عنوان کرد و گفت: اگر طرح بن بروجن مسبوق به سابق است طرح بهشت آباد نیز مربوط به گذشته است و سوال اینجاست چرا وزارت نیرو بهشت آباد را متوقف اما دستور عملیات اجرایی طرح بن-بروجن را صادر کرد.

برگرفته از :
http://www.imna.ir/vdccxmqss2bqmo8.ala2.html

  منبع : ارسال شده توسط گروه رسانه‌ای دیرین
  09:38   دوشنبه 6 بهمن 1393  
 نظرات