www.iiiWe.com » عمر سیستم‌های حرارتی مرکزی به 50 سال می‌رسد

 اخبار   
 

 عمر سیستم‌های حرارتی مرکزی به 50 سال می‌رسد

عضو هیأت رئیسه مکانیک سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران گفت: عمر استفاده از سیستم‌های حرارتی مرکزی در ساختمان‌ها به 50 سال رسیده و نقش مؤثری در صرفه‌جویی هزینه‌ها دارد...

عمر سیستم‌های حرارتی مرکزی به 50 سال می‌رسد

عضو هیأت رئیسه مکانیک سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران گفت: عمر استفاده از سیستم‌های حرارتی مرکزی در ساختمان‌ها به 50 سال رسیده و نقش مؤثری در صرفه‌جویی هزینه‌ها دارد.

مصطفی حاجی‌زاده در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران، با بیان اینکه سیستم‌های حرارتی مرکزی شامل دو مدل است، گفت: متناسب با نوع طراحی ساختمان‌ها مهندسان تأسیسات مکانیکی تصمیم‌گیری می‌نمایند که کدام نوع از سیستم‌های حرارتی مرکزی را انتخاب نمایند.

عضو هیأت رئیسه مکانیک سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، با اشاره به اینکه از لحاظ فنی هر دو نوع از سیستم‌ها قابلیت دارند گفت: هم سیستم‌های مستقل مانند پکیج و هم سیستم‌های حرارتی حرارت ساختمان را تنظیم می‌کنند ولی سیستم‌های حرارتی مرکزی از لحاظ فنی بیشتر و مناسب‌تر است.

حاجی‌زاده در ادامه به هزینه زیاد و شارژ ماهانه سیستم‌های مرکزی اشاره کرد و گفت: متأسفانه به دلیل هزینه‌بر بودن این سیستم‌ها بسیاری از ساکنان ساختمان‌ها استفاده از سیستم‌های پکیج را ترجیح می‌دهند ولی امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته استفاده از این سیستم‌ها معمول شده است.

وی خاطرنشان کرد: هزینه راه‌اندازی سیستم‌های حرارتی مرکزی نسبت به سیستم‌های مستقل زیاد است اما هزینه تمام شده و ماهانه این سیستم نسبت به پکیج‌ها بسیار پایین‌تر است.

عضو هیأت رئیسه مکانیک سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران، با بیان اینکه سیستم‌های حرارتی مرکزی طول عمر بیشتری نسبت به پکیج‌ها دارند گفت: در حال حاظر طول عمر سیستم‌های مرکزی و موتورخانه‌ها تا 50 سال می‌رسد اما نهایت عمر پکیج‌ها به 10 سال نمی‌رسد.

حاجی‌زاده تصریح کرد: باید فرهنگ استفاده از سیستم‌های حرارتی مرکزی در کشور و در میان مردم ایجاد شود تا مزایای بسیار زیاد این سیستم مشخص شود.

وی توضیح داد: در حال حاضر جلسات متعددی با مهندسان تأسیسات در محل نظام مهندسی و همایش‌های بسیاری در خصوص مزایای سیستم‌های حرارتی و معایب پکیج‌ها برگزار شده است.

حاجی‌زاده اظهار داشت: در حال حاضر استفاده از سیستم‌های حرارتی مرکزی در برج‌ها و ساختمان‌های بلندمرتبه افزایش یافته و مهندسان ناظر به این نتیجه رسیده‌اند که استفاده از این سیستم‌ها هزینه تمام شده گرمایشی و سرمایشی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد.

عضو هیأت رئیسه مکانیک سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران خاطرنشان کرد: متأسفانه یک خلأ قانونی در استفاده از سیستم‌های حرارتی مرکزی در بخش ساختمان‌ها وجود دارد و باید مهندسان تأسیسات و مکانیک را در پر کردن این خلأ قانونی برای استفاده از این سیستم‌ها تشویق کنیم.

  منبع : باشگاه خبرنگاران
  08:50   شنبه 5 اردیبهشت 1394  
 نظرات