www.iiiWe.com » کشف یک سیستم پیشرفته‌ی مهندسی در تخت جمشید

 اخبار   
 

 کشف یک سیستم پیشرفته‌ی مهندسی در تخت جمشید

مدیر بنیاد پژوهشی پارسه ـ پاسارگاد از کشف یکسری کانال دفع آب در پایین کوه رحمت و تکه‌سنگ‌هایی از کاخ‌های تخت جمشید خبر داد...

به گزارش بنانیوز (BanaNews.ir) محمدحسن طالبیان در گفت‌وگو با ایسنا درباره‌ی کاوش‌هایی که در آب‌راهه‌های تخت جمشید انجام می‌شود،‌ بیان کرد: این کاوش‌ها که از حدود سه‌ماه پیش آغاز شده‌اند، از دو جهت اهمیت زیادی دارند؛ نخست این‌که اطلاعات ما از سیستم دفع آب تخت جمشید کم بود، در واقع سیستم دفع آب باران که زیر صفه‌ی تخت جمشید ایجاد شده، مبنای مهمی برای اجرای طرح معماری در زمان داریوش و دوره‌های بعدی مانند خشایارشا و اردشیر بوده است. به همین دلیل، کاوش‌های این دوره که در تخت جمشید مهم و منحصربه‌فرد است، برای شناخت بیشتر این کانال‌ها از نگاه باستان‌شناسی و مهندسی اهمیت دارد.
وی اظهار کرد: نکته‌ی دیگر این است که تخت جمشید تنها جایی است که سیستم پیشرفته‌ی مهندسی دوره‌ی هخامنشی برای دفع آب باران و سیلاب در آن قابل مشاهده است.
او با اشاره به این‌که قصد داریم در پایان کاوش، سیلاب‌های ناشی از آب باران و آب‌های سطحی را از خروجی‌ها به بیرون هدایت کنیم، ادامه داد: مسیر کانال‌ها ما را به دشت نزدیک می‌کند. همچنین بخشی از کانال‌ها در خارج از صفه و در گوشه‌ی شمال شرقی محوطه پیدا شده‌اند. علاوه بر این، در بخشی از فضای اطراف محوطه که مکان‌های موقتی مانند نمازخانه‌، سرویس بهداشتی و کافی‌شاپ وجود دارند‌، احتمالا بخش دیگری از کانال‌ها را خواهیم یافت.
طالبیان گفت: از این‌ها مهم‌تر، نمایان شدن یکسری کانال در پایین کوه رحمت است؛ این سیستم فرضیه‌ی وجود یک باغ ایرانی هخامنشی را که همیشه از آن صحبت می‌شد، در ضلع شمال شرقی محوطه قوی می‌کند‌، زیرا چنین کانال‌هایی نشان می‌دهند، آبی که از طریق کانال‌ها عبور می‌کند، باید در یک جایی استفاده می‌شد. ضمن این‌که امیدواریم رابطه‌ی بین برزن جنوبی و صفه که اطلاعات کمی از آن‌ها وجود دارد، در ادامه‌ی بررسی‌ها و کاوش‌ها به‌دست آید.
مدیر بنیاد پژوهشی پارسه ـ پاسارگاد ادامه داد: قسمت‌های بیرونی صفه‌ که محل انباشته شدن خاک‌های ناشی از حفاری‌های اسمیت و هرتسفلد است، مسیر گذر کانال‌های آب برای رسیدن به دشت بوده است.
طالبیان با تأکید بر این‌که چنین سیستم مهندسی پیشرفته‌ای برای دفع آب‌های سطحی و سیلاب در هیچ سایت تاریخی‌ای تا کنون دیده نشده است‌، گفت: این کانال‌های دفع آب برای استفاده‌ی دوباره احیا می‌شوند و زمستان امسال بخشی از سیلاب کوهستان از همین کانال‌ها دفاع می‌شود. علاوه بر این، معرفی و بازدید از این کانال‌ها را برای گردشگران در دستور کار داریم. البته فقط بخشی از کانال‌ها که مردم می‌توانند به آن‌ها شوند، قابل بازدید خواهند بود، زیرا ارتفاع برخی کانال‌ها از قد یک انسان بلند‌تر است و مسیر برخی دیگر از کانال‌ها را به‌شکل سینه‌خیز باید طی کرد. همچنین گردشگران به‌طور محدود و با یک راهنما می‌توانند به این کانال‌ها وارد شوند
  منبع : ارسال شده توسط مائده علیشاهی
  10:40   سه شنبه 10 مرداد 1391  
 نظرات    
 
مهدی ناظمی 12:44 چهارشنبه 11 مرداد 1391
0
 مهدی ناظمی
بسیارعالی خانم مهندس.متشکرم
علی رضا عسکری 09:40 چهارشنبه 8 شهریور 1391
0
 علی رضا عسکری
جالبه[