www.iiiWe.com » گردشگر زیاد و درآمد کم؛کجای کار ایراد دارد؟

 اخبار   
 

 گردشگر زیاد و درآمد کم؛کجای کار ایراد دارد؟

درآمدهای ناشی از صنعت گردشگری در اقتصاد اصفهان که از مشکلات عدیده و نرخ بالای بیکاری رنج می‌برد، به منزله یک راه نجات تلقی می‌شود...

گردشگر زیاد و درآمد کم؛کجای کار ایراد دارد؟

درآمدهای ناشی از صنعت گردشگری در اقتصاد اصفهان که از مشکلات عدیده و نرخ بالای بیکاری رنج می‌برد، به منزله یک راه نجات تلقی می‌شود.

به گزارش ایمنا وجود جذابیت ‌هایی مانند معماری، اماکن و خانه های تاریخی و غذاهای سنتی که ارزش دیدار از نصف جهان را بالابرده، اصفهان را در عرصه رقابت نسبت به سایر شهرها توریست‌خیز کرده است.

حالا بعد از چند سال رکود گردشگری در اصفهان، پای بسیاری از توریست های خارجی به این شهر باز شده است و گزارش ها از آمار بالای ورود گردشگر به اصفهان خبر می دهند، اما موضوعی که همچنان به عنوان یک حلقه مفقوده به چشم می آید این است که با وجود درصد بالای ورود گردشگر چرا ما هنوز شاهد رونق اشتغال و درآمد در اصفهان نیستیم.

حالا با اینکه چراغ سبز گردشگران خارجی صنعت گردشگری اصفهان را وارد مرحله تازه‌ای کرده است، اما هنوز هم بسیاری از تولید کنندگان صنایع دستی از وضعیت نابسامان اقتصادی شان در این حوزه ناراحت هستند و این صنعت نتوانسته وضعیت دو رقمی بیکاری در نصف جهان را هم سامان بخشد.

رئیس کمیسیون گردشگری اتاق بازرگانی اصفهان، پرده از دلیل این موضوعات برداشته و می گوید: طی سال های گذشته ما از ایجاد توسعه در زمینه زیرساخت های گردشگری مغفول مانده ایم به شکلی که می توان گفت تعداد تخت های هتل های اصفهان حتی کمتر از یکی از شهرهای شمال شرق کشور است و این جای تاسف دارد.

رونق اشتغال و درآمد

به نظر مسعود گلشیرازی، ورود گردشگران خارجی می‌تواند به رونق اشتغال و درآمد در مناطق مقصد کمک شایانی کند، ولی باید برای حفظ و افزایش این گردشگران اقدامات و سرمایه گذاری مناسب انجام دهیم، اما این کار را نکرده ایم و بنابراین سهم ما از ایجاد شغل در حوزه اقامتی بسیار اندک است.

او مشکل دیگر در این حوزه را به گردن اجناس تقلبی می اندازد که به سبب واردات بی رویه از چین به اصفهان آمده است: سوغات تقلبی که به جای صنایع دستی ایرانی فروخته شده، سهمی را برای اشتغال در این موضوع برای ما ایجاد نکرده است. از طرف دیگر با این که اصفهان اکنون با ظرفیت های منحصربه فرد برای جذب گردشگر روبرو است، اما به این علت که اقدامات زیرساختی حمل و نقل و سرمایه گذاری فرهنگی برای پذیرش گردشگر ایجاد نشده، سهم ما در این موضوع هم به کمترین حد ممکن رسیده است.

گلشیرازی از زیر ساخت‌های نامناسب اصفهان در بخش گردشگری هم صحبت کرده و اعتقاد دارد که ما هنوز برای جذب گردشگران آماده نیستیم : هتل‌ها و محل‌های اقامتی در اصفهان کافی و استاندارد نبوده و همچنین پاسخگوی شمار زیاد گردشگران خارجی نیست. کمبود هتل‌ها از یک ستاره تا ۵ ستاره در سراسر استان دیده می شود و هر چند بسیاری از گردشگران خارجی ترجیح می‌دهند در خانه‌های تاریخی اقامت گزینند تا هر چه بیشتر با این آثار آشنا شوند، اما همین مکان‌ها نیز برای استراحت آنان آماده نیست.‏

سهم بسیار ناچیز اصفهان

اکنون سهم اصفهان از رقم گردش مالی که باید داشته باشد بسیار ناچیز است و هر چند به گفته گلشیرازی ما باید سالانه ۴ میلیون گردشگر داشته باشیم، اما با وجود فقط ۲ هزار تخت برای اقامت در اصفهان نمی توانیم این سهم را برای خودمان متصور باشیم تا جایی که نتوانسته ایم در حوزه های مختلف مثل گردشگری، تجاری، نمایشگاهی، سلامت و ... هم کار کنیم.

این موضوع در گفته های عضو کمیسیون اقتصادی و گردشگری شورای شهر اصفهان هم به خوبی روشن است. سید احمد علی عاملی هم اظهار تاسف می کند که در قبل گردشگر با دوچرخه، موتور، اتوبوس و یا هر وسیله دیگری به اصفهان می آمد و اصفهان همواره مهد گردشگری بوده به این علت که توسعه زیرساخت ها هم در آن دوران بیشتر بوده ، اما اکنون ما با فقر هتل ها در اصفهان روبرو هستیم و ورود کالاهای چینی هم مشکل را دوچندان کرده و اشتغال دیرینه اصفهان را از بین برده است.

به نظر او همیشه واردات مانع اشتغال می شود و تنها پدیده مفیدی که مانع کاهش ارزش ملی پول می شود، صادرات و نهاده های تولیدی است که وابستگی ارزی ندارد با توجه به اینکه گسترش صنعت گردشگری باعث به رخ کشیدن هویت و تمدن بوده و دستاوردهای اقتصادی و اشتغال همواره از ورود گردشگران خارجی فراهم شده است.

عاملی با اعلام این که در دولت جدید جلوی اینها گرفته شده است، اما به علت واردات انبوه این کالاها نیاز به چند سال داریم که کالاهای با کیفیت را جایگزین کنیم می گوید: کمیسیون اقتصادی و گردشگری شورای شهر، طی این یکسال سعی کرده است که تسهیلاتی را در زمینه رشد گردشگری ایجاد کند و از طریق دادن وام های ارزان قیمت برای تغییر کاربری خانه های فرسوده تاریخی به مهمانپذیر و همچنین تخفیف عوارض به توسعه گردشگری اصفهان کمک کند.

او اعتقاد دارد که برای توسعه این صنعت راهی جز رسیدگی به زیر ساخت‌های گردشگری نداریم زیرا زیرساخت‌های گردشگری هنوز برای توسعه این صنعت در اصفهان ناتوان است و در این شرایط نمی‌توان به توسعه گردشگری در شهر گنبدهای فیروزه ای امیدوار بود.

وی با تاکید بر این که اتاق بازرگانی استان اصفهان و شهرداری، اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و و شورای اسلامی شهر اصفهان برای رفع مشکل کمبود مراکز اقامتی در کنار یکدیگر قرار گرفته اند ادامه می دهد: امیدواریم با تکمیل زیرساخت ها بتوانیم این صنعت پویا و پاک را به اصفهان هدیه کنیم.

  منبع : ایمنا
  14:29   دوشنبه 18 اسفند 1393  
 نظرات