www.iiiWe.com » سه رویکرد جدید بنیاد مسکن در طرح مقام‌سازی روستاها

 اخبار   
 

 سه رویکرد جدید بنیاد مسکن در طرح مقام‌سازی روستاها

طرح ویژه مقاوم‌سازی و نوسازی مسکن‌های روستایی بنیاد مسکن با نگاه کمی و عددی دنبال نمی‌شود بلکه مقاوم‌سازی بافت‌های روستایی به عنوان یکی از ارکان‌های اساسی توسعه کشور محسوب می‌شود و برای بنیاد ارزشمند است...

سه رویکرد جدید بنیاد مسکن در طرح مقام‌سازی روستاها

مدیرکل دفتر مسکن روستایی بنیاد مسکن با اشاره به برنامه‌های آتی بنیاد مسکن، تاکید کرد: طرح ویژه مقاوم‌سازی و نوسازی مسکن‌های روستایی بنیاد مسکن با نگاه کمی و عددی دنبال نمی‌شود بلکه مقاوم‌سازی بافت‌های روستایی به عنوان یکی از ارکان‌های اساسی توسعه کشور محسوب می‌شود و برای بنیاد ارزشمند است.

حمیدرضا سهرابی در گفتگو با خبرنگار «صما» ضمن بیان مطلب فوق، تصریح کرد: توجه به حفظ معماری و هویت روستاها، توجه به مسکن معیشت محور روستاییان و نیز ارتقای سطح بهداشت آنان از برنامه‌ها و رویکردهای آتی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی است که با جدیت تمام دنبال خواهد شد.

سهرابی با بیان اینکه طرح نوسازی مسکن روستایی نیازمند سقف اعتبارات منطقی است، اذعان داشت: برای اینکه مقاوم‌سازی در سطح کشور و تمام روستاها به صورت یک فرهنگ و انگیزه تبدیل شود، لازم است علاوه بر تسهیلات 15 میلیون تومانی، 3 تا 5 میلیون تومان تسهیلات کمک تخریب و آواربرداری برای واحدهای جاسازی اعطا شود.

وی تصریح کرد: با توجه به اینکه تنها منبع بنیاد مسکن برای اجرای طرح ویژه مقاوم‌سازی روستاها، منابع بانکی است؛ برطرف کردن مشکلات بانک‌ها و تسهیل در روند اداری دریافت وام برای روستاییان می‌تواند ما را در اجرای مقاوم‌سازی یاری کند.

بدهی یک هزار و 700 میلیاردی دولت به بانک‌ها پرداخت شود

این مسئول با بیان اینکه در حال‌حاضر بانک‌ها یک هزار و 700 میلیارد تومان بابت مابه‌التفاوت سود وام‌ها از دولت طلب دارند، گفت: این رقم، عدد قابل‌توجهی است که به عنوان یک معضل در برنامه‌های بنیاد است چرا که کمک بانک‌ها در اجرای این طرح تاثیرگذار است.

سهرابی با بیان اینکه بیش از صد هزار واحد روستایی از زمان روی کار آمدن دولت یازدهم تا به امروز مقاوم سازی و تکمیل شده است، افزود: طرح ویژه نوسازی و مقاوم‌سازی مسکن‌های روستایی از برنامه‌های اساسی است که خوشبختانه هم دولت گذشته و هم دولت یازدهم از آن حمایت کرده و طرح جامع مسکن نیز طبق نظر و حمایت دولت یازدهم دنبال می‌شود.

این مسئول با اشاره به فرهنگ نوسازی در روستاها، اظهار داشت: در حال‌حاضر روستاییان، بدون هیچ اجباری به این فرهنگ رسیده‌اند که ضوابط مقاوم‌سازی در ساخت و ساز مسکن را رعایت و با بنیاد مسکن در این راستا همکاری کنند.

سهرابی به تفاهم‌نامه سه‌جانبه، بنیاد مسکن، وزارت راه و شهرسازی و سازمان‌های نظام مهندسی اشاره کرد و گفت: متولی فنی مسکن روستایی کشور، بنیاد مسکن است بنابراین با این تفاهم‌نامه مدیریت شکل نظام فنی روستایی و نظارت و بر امور ساخت در راستای تحقق برنامه طرح جامع مسکن با قوت بیشتری انجام می‌شود.

70 درصد از مسکن های روستایی تا سال 1405 مقاوم می‌شوند

وی در ادامه اظهارات خود افزود: در طرح جامعه مسکن آسیب‌ها، خلع‌ها و واحدهای غیرمقاوم روستایی شناسایی شده و قرار است تا سال 1405 کلیه آنها مقاوم‌سازی شوند.

سهرابی ادامه داد: در حال‌حاضر دو میلیون و 422 هزار واحد روستایی، با مصالح بی‌دوام و عدم توجه به رعایت مقررات ملی ساخته شده‌اند و نیز سه میلیون و 200 هزار واحد، فاقد بنای مقاوم هستند که مقاوم‌سازی و رسیدگی به امور نوسازی آنها از برنامه‌های بنیاد مسکن تا سال 1405 است.

این مسئول با بیان اینکه در حال‌حاضر کمبود مسکن روستایی به 517 هزار واحد رسیده است، تصریح کرد: همچنین پیش‌بینی شده که 248 هزار واحد نیاز جدید مسکن در طول برنامه نوسازی مسکن روستایی به وجود خواهد آمد که پاسخ به آن و رسیدن به امور از برنامه‌های بنیاد مسکن تا سال 1405 است.

سهرابی با اشاره به یک میلیون و 635 هزار واحد غیرمقاوم روستایی، افزود: در نهایت برنامه بنیاد مسکن انقلاب اسلامی تا سال 1405، ساخت دو میلیون و400 هزار واحد مسکن روستایی در سراسر کشور است.

وی با اعلام اینکه اکنون 36 درصد از واحدهای روستایی کشور از سازه‌های مقاومی برخوردار هستند، گفت: طبق پیش‌بینی بنیاد مسکن در اجرای طرح جامع مسکن می‌بایست 70 درصد مسکن روستایی کشور مقاوم و نوسازی شوند.

سهرابی در پایان به اعتبارات لازم برای تحقق برنامه مسکن روستایی بنیاد، اشاره کرد و گفت: طبق مصوبه طرح جامع مسکن و قانون سامان‌دهی، سالانه 15 درصد به تسهیلات اضافه می‌شود که انتظار داریم این رقم برای سال 94 به 20 میلیون تومان افزایش یابد.

  منبع : صما
  07:02   چهارشنبه 27 اسفند 1393  
 نظرات