www.iiiWe.com » بی‌مسوولیتی وزارت راه در آموزش کارگران ساختمانی

 اخبار   
 

 بی‌مسوولیتی وزارت راه در آموزش کارگران ساختمانی

مدیر اجرایی آموزش سازمان آموزش و فنی و حرفه ای با اشاره به اینکه صنعت ساختمان هنوز متولی اصلی خود را پیدا نکرده است اظهار داشت...

استفاده از ظرفیت تشکل‌ها برای آموزش کارگران ساختمانی/ بی‌مسوولیتی وزارت راه در آموزش کارگران ساختمانی

مدیر اجرایی آموزش سازمان آموزش و فنی و حرفه ای با اشاره به اینکه صنعت ساختمان هنوز متولی اصلی خود را پیدا نکرده است اظهار داشت:تا زمانی که یک مجموعه حقوقی ذی‌صلاح مسوول ساخت و ساز نباشد، به هیچ وجه صنعت ساختمان سامان نخواهد گرفت و در واقع مهمترین قدم برای ساماندهی صنعت ساختمان وجود مجریان ذی‌صلاح حقوقی در کشور است.

علی حاتم زاده ضمن بیان مطلب فوق در گفتگو با خبرنگار «صما» اظهار داشت: چند سال پیش سازمان فنی وحرفه ای تفاهم نامه‌ای با وزارت وقت مسکن و شهرسازی منعقد کرد و به دنبال آن قرار شد که در یک بازه زمانی مشخص موضوع آموزش کارگران ساختمانی اجرایی شود اما متاسفانه با توجه به اینکه تمام بودجه‌های این وزارتخانه به سمت مسکن مهر هدایت شد؛ درنتیجه این امر اجرای این تفاهم نامه متوقف شد.

وی با اشاره به اینکه نبود متولی مشخص برای صنعت ساختمان باعث شده است که نهادهای مربوطه هرکدام در موضوع استانداردسازی ساختمان بهانه تراشی کنند اظهار داشت: به عنوان مثال سازمان فنی و حرفه‌ای دغدغه جدی برای آموزش کارگران ساختمانی دارد اما متاسفانه نهادهای ذی ربط هرکدام به نوعی از زیربار مسوولیت این مساله شانه خالی می‌کنند.

وی با ذکر مثالی ادامه داد: به عنوان مثال وزارتخانه راه و شهرسازی، شهرداری و نظام مهندسی هرکدام به ترتیب خود را مسوول در تهیه و تدوین مقررات ملی ساختمان، تهیه نقشه سازه و نیز مهندس ناظر می‌دانند؛ این درحالی است که اگر هر یک از این سازمانها در این زمینه احساس مسوولیت کنند می توانند بسترهای لازم را برای آموزش کارگران ساختمانی فراهم کنند.

مدیر اجرایی آموزش سازمان آموزش و فنی و حرفه ای با اشاره به اینکه بی‌تحرکی دولت در فراهم کردن زمینه‌های لازم برای آموزش کارگران ساختمانی باعث شد که سازمان فنی و حرفه ای از ظرفیت تشکل‌های بخش خصوصی بهره بگیرد خاطر نشان ساخت: باتوجه به بی انگیزگی مسوولان دولتی در زمینه آموزش کارگران ساختمانی، سازمان فنی و حرفه ای با انعقاد تفاهم نامه‌های متعددی، درصدد آموزش کارگران ساختمانی برآمده است.

وی همچنین از تعامل این نهاد با شهرداری به منظور اجرای بهینه امر مذکور خبر داد و گفت: با توجه به اینکه شهرداری برنامه‌های مختلفی را برای تمرکز کارگران ساختمانی در اماکن خاصی دارد، بنابراین سازمان فنی و حرفه‌ای از این ظرفیت استفاده بهینه خواهد کرد و در آن مراکز با همکاری انجمن های مربوطه، اقدامات لازم را برای آموزش کارگران ساختمانی انجام خواهد داد.

حاتم زاده در عین حال تاکید کرد: طرح مذکور به صورت پایلوت در چندین نقطه از تهران اجرایی خواهد شد به طوری که کارگرانی که در مراکز مدنظر شهرداری متمرکز می شوند، در زمان ثبت نام آنها با کمک انجمن صنفی شرایطی فراهم می‌شود که دوره‌های آموزشی لازم را ببینند و گواهینامه فنی و حرفه ای دریافت کنند.

وی درباره رویکرد وزارت راه درباره آموزش کارگران ساختمانی گفت: متاسفانه این وزارتخانه به کیفیت آموزشی این سازمان ایراد وارد می کند؛ این درحالی است که ما نیز همزمان به این وزارتخانه اعلام می‌کنیم شاخص‌های قابل سنجش برای آموزش کیفی را نیز به ما اعلام کند یا اینکه به آنها می‌گوییم که اگر آموزش ما را قبول ندارند سازمانی که مورد تایید آنهاست را اعلام کند!

حاتم زاده با بیان اینکه متاسفانه تاکنون وزارت راه موضع مشخصی درباره روند آموزش کارگران ساختمانی نداشته است اظهار داشت : حوزه مسکن پاسخگوی مشخصی ندارد و ابهام در این زمینه باعث شده است که سازمان‌ها به هیچ وجه خود را دربرابر مشکلات حوزه مسکن پاسخگو نباشند.

وی سپس تاکید کرد: تا زمانی که یک مجموعه حقوقی ذی‌صلاح مسوول ساخت و ساز نباشد، به هیچ وجه حوزه ساخت و ساز سامان نخواهد گرفت و در واقع مهمترین قدم برای ساماندهی صنعت ساختمان وجود مجریان ذی صلاح حقوقی درکشور است.

  منبع : صما
  13:30   یکشنبه 17 اسفند 1393  
 نظرات