www.iiiWe.com » در مورد پروژه‌های عمرانی، رأی سازمان محیط زیست باید فصل‌الخطاب باشد

 اخبار   
 

 در مورد پروژه‌های عمرانی، رأی سازمان محیط زیست باید فصل‌الخطاب باشد

معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: رأی این سازمان در ارتباط با اجرای پروژه‌های عمرانی، باید فصل‌الخطاب باشد...



معاون محیط زیست طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: رأی این سازمان در ارتباط با اجرای پروژه‌های عمرانی، باید فصل‌الخطاب باشد.

احمدعلی کیخا، عصر سه‌شنبه درکنفرانس خبری به مناسبت روزجهانی تالاب ها درپناهگاه قلم گوده درحاشیه تالاب انزلی بااشاره به امضای 155 نماینده مجلس برای احداث جاده ابر برخلاف نظر سازمان حفاظت محیط زیست اظهارکرد: قانونگزار باید به نظر تخصصی ما احترام بگذارد.

وی خاطرنشان کرد: این گونه موارد ازچالش های اصلی مدیریت محیط زیست کشور ومانع ازاجرای برنامه های حفاظتی این سازمان است .

معاون محیط زیست طبیعی وتنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ادامه داد: ما حق نداریم از حقوق محیط زیست بگذریم چون محیط زیست متعلق به تمامی مردم ایران است .

کیخا تاکید کرد : مدیریت سازمان حفاظت محیط زیست اگر اعتقاد داشته باشد پروژه ای تخریب کننده طبیعت است، هرگز پای هیچ سندی را امضاء نخواهد کرد.

وی وضعیت وخیم امروز تالاب انزلی، دریاچه ارومیه، تالاب هامون، دریاچه بختگان، تالاب شادگان ، تالاب هورالعظیم و تالاب پریشان را ناشی از بی توجهی به حفاظت ازاین منابع طبیعی خواند ومتذکر شد: همه باید به این باور برسند که بدون حفظ تالاب حیات بشر دچار مشکل می شود.

وی یاداور شد : ازسال گذشته بصورت ویژه درخصوص ارومیه وهشت تالاب دیگر درقالب طرح بین المللی حفاظت با همکاری دفتر بین المللی سازمان ملل با نظرخواهی ومشارکت مردم مشغول برنامه ریزی شدیم.

کیخا افزود : دربرنامه ششم ، رویکرد مدیریت زیست بومی را ادامه خواهیم داد و همکاران ستادی این سازمان در شهرستان ها مستقر شده و با نخبگان ودانشگاهیان وجوامع محلی، مساله را مورد تحلیل قرار می دهند.



*افزایش 10 برابری بودجه، هنوز کافی نیست

وی بااشاره به این که سال 91 اعتبار بخش معاونت محیط زیست طبیعی کشور تنها سه میلیارد تومان بود، خاطرنشان کرد : این اعتبار سال گذشته و امسال بیش از 10 برابر شد.

وی با تاکید براهمیت تالاب ها بعنوان منبع آب شیرین اظهارکرد: اعتبارات کل تالاب ها اگرچه در بودجه سال آینده به 50 میلیارد تومان افزایش یافته وامیدوار کننده است، ولی حتی با اعتبارات یک سد و یا یک مرکز پژوهشی برابری نمی کند و به هیچ وجه کافی نیست.

معاون محیط زیست طبیعی وتنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست ابراز امیدواری کرد که با اختصاص اعتبارات کافی و مشارکت مردم واجتماعات پیرامون تالاب ها، شاهد تحولات چشمگیری در بهبود وضع تالاب های کشور باشیم.



*محیط زیست مرز نمی شناسد

کیخا تصریح کرد: تالاب ها از ذخیره گاه های زیست کره هستند وبخش قابل توجهی از تاریخ بشریت کنار آنها شکل گرفته و متعلق به جامعه بین المللی است .

وی با اشاره به مرزی بودن تالاب بین المللی هامون گفت: محیط زیست مرز نمی شناسد و متعلق به جامعه بشری است.

وی افزود: باید با همکاری نهادهای بین المللی برنامه توسعه ای برای مردم هر دو سوی تالاب هامون در ایران وافغانستان که زندگی شان از محل این تالاب تامین می شود، تهیه کنیم.



*ضربه تحریم به محیط زیست

کیخا با قدردانی از گری لوئیس نماینده برنامه توسعه سازمان ملل متحد در حوزه تالاب و حفظ حیات وحش و طرح تنوع زیستی زاگرس گفت : محیط زیست بیشترین آسیب را از تحریم ها دیده و زمانی که تحریم وجود دارد؛ از منظر مالی و تجهیزاتی فشار وارد می شود و جاهایی مانند محیط زیست مغفول می ماند .

وی ابراز امیدواری کرد با رفع این معضل و کمک نهادهای بین المللی زیست محیطی، این گره نیز باز شود و ظرفیت های ایجاد شده گسترش یابد .



*17میلیارد تومان اعتبار برای تالاب انزلی

کیخا با اشاره به اختصاص 10 میلیارد تومان اعتبار ملی وهفت میلیاردتومان اعتبار استانی برای احیای تالاب انزلی گفت : با همکاری سازمان همکاری های بین المللی ژاپن (جایکا) سه کمیته زیر نظر استاندار گیلان برای مدیریت پسماند، فاضلاب، رسوبات تشکیل شده است.

وی فاضلاب شهرهای حاشیه تالاب انزلی ، رسوبات حوزه آبریز، پسماندهای بالا دست را از عوامل بروز مشکل برای این تالاب عنوان و تصریح کرد : اقدامات برای رفع این آلودگی ها در حوزه مسئولیت سازمان حفاظت محیط زیست نیست بلکه مسئولیت تصفیه فاضلاب با شرکت آب و فاضلاب ، مدیریت پسماند با شهرداری ها و دهیاری ها است.

کیخا افزود : سازمان حفاظت محیط زیست یک دستگاه حاکمیتی است وباید به سازمان ها ومردم درمورد آلودگی ها وعواقب آینده آن آگاهی و هشدار بدهد.

وی تاکیدکرد: مسئولان باید توجه داشته باشند که توسعه صرفا به احداث جاده وکارخانه نیست وبرای پایداری توسعه باید از محیط زیست با جلوگیری ازآلودگی آب وخاک، مدیریت پسماند وپساب و جلوگیری از فرسایش حفاظت کرد.

کیخا متذکر شد: ما بر اساس اصل 50 قانون اساسی، مانع فعالیت هایی که موجب تخریب محیط زیست باشد، خواهیم شد.

معاون سازمان حفاظت محیط زیست کشور بااشاره به شعار امسال روزجهانی تالاب ها تحت عنوان « تالابها برای آینده ما، همراه شوید» برنامه های آموزشی وفرهنگ سازی برای نوجوانان وجوانان را از اولویت های این سازمان عنوان کرد.

وی با اشاره به تشکیل دبیرخانه کنوانسیون تالاب های منطقه غرب آسیا دررامسر اظهارکرد: 11 تا 13 اسفندماه امسال، نشستی با حضور نمایندگان 22 کشور منطقه که درحوزه تالاب فعالیت دارند، در رامسر برگزار می شود و برنامه ریزی برای سال آینده حفاظت تالاب ها انجام خواهد شد.

وی گفت : وظیفه طرف ایرانی درخصوص احداث این مرکز انجام شده وقراراست این مرکز با رویکرد بین المللی مدیریت شود و از نماینده جامعه بین الملل درایران می خواهیم تا این مرکز وظیفه بین المللی اش را در ایران و سایر کشورها در حفاظت از تالاب ها انجام دهد.

کیخا تصریح کرد: درذیل پرچم این مرکز وکنوانسیون رامسر باید ظرفیتی ایجاد شود که هرکسی در هر زمینه ای اگر می خواهد در حوزه تالاب ها کاری کند، مرجعش رامسر باشد.

وی ازجمله این فعالیت ها را برگزاری اجلاس برای فرمانداران شهرستان های تالابی، شهرداران شهرهای تالابی ، آموزش و پرورش در زمینه برنامه های آموزشی ومیراث فرهنگی در حوزه گردشگری و طبیعت گردی عنوان کرد .



* نقش مهم اصحاب رسانه در حفظ محیط زیست

معاون سازمان حفاظت محیط زیست با قدردانی ازتلاش های اصحاب رسانه گفت: نقش خبرنگاران درحفاظت از محیط زیست و توسعه، کمتر ازمدیران اجرایی نیست.

کیخا حساس شدن رسانه ها ومردم را به فال نیک گرفت وافزود: امیدواریم این حساسیت ها مثل تاریخ وفرهنگ این ملت هم جهت وهم افزا شود وهمه برای حفاظت از محیط زیست کشور هم صدا شده و تلاش کنند.

وی با تاکید بر این که خواست عمومی مردم برای حفظ تالاب ها، آب های زیرزمینی و منابع طبیعی ما را بهتر به نتیجه می رساند، ادامه داد: روح حاکم در برنامه ها باید متمرکز بر مشارکت جوانان و ایجاد حساسیت و آگاهی در آنها نسبت به کارکردهای اجتماعی و اکولوژیکی و فرهنگی تالاب ها و درک چالش های آینده باشد.

نخستین کنوانسیون بین المللی حفاظت ازتالاب ها که به کنوانسیون رامسر شهرت دارد، درسال 1971 میلادی درشهرستان رامسر پایه گذاری شد واکنون بیش از 168کشور عضو این معاهده زیست محیطی هستند.

از این رو دوم فوریه (13 بهمن ماه) به نام روزجهانی تالاب ها نامگذاری شده وهمه ساله برنامه های متعددی درسراسر دنیا و از جمله ایران در این روز برگزار می شود.

برنامه نشست منطقه ای کنوانسیون تالاب ها نیز 11 الی 13 اسفندماه با حضور نمایندگان 22 کشور عضو در رامسر برگزار و ساختمان دبیرخانه کنوانسیون رامسر مورد بهره برداری قرار می گیرد.

تالاب انزلی درجنوب غربی دریای خزر دراستان گیلان قرار دارد. این تالاب از زیستگاه های مهم آبزیان و پرندگان مهاجر به شمار می آید. در سال های اخیر، ورود آلاینده ها، پساب ها و پسماندها و افزایش رسوبات اکوسیستم تالاب انزلی را به مخاطره انداخته است.


برگرفته از :
http://www.irna.ir/fa/News/81482045

  منبع : ارسال شده توسط گروه رسانه‌ای دیرین
  10:13   چهارشنبه 8 بهمن 1393  
 نظرات