www.iiiWe.com » واکنش‌ها به اخذ مالیات از خانه‌های بیش از 75 متر

 اخبار   
 

 واکنش‌ها به اخذ مالیات از خانه‌های بیش از 75 متر

انتشار خبر قانون جدید مالیات بر اجاره بها و اخذ مالیات از خانه‌های بیش از 75 متر مربع، واکنش تندی را میان بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه مسکن به دنبال داشته است...

واکنش‌ها به اخذ مالیات از خانه‌های بیش از 75 متر

انتشار خبر قانون جدید مالیات بر اجاره بها و اخذ مالیات از خانه‌های بیش از 75 متر مربع، واکنش تندی را میان بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه مسکن به دنبال داشته است.

به گزارش «صما» به گفته غلامرضا سلامی مشاور وزیر راه و شهرسازی کشور قرار است در قانون مالیاتی کشور تغییراتی وضع شده و در حوزه مالیات بر اجاره‌بها، از خانه‌های بیش از ۷۵ متر مربع مالیات دریافت شود.

بازار مسکن در شرایط وضع قوانین مالیاتی نیست

اما این طرح در شرایطی مطرح شده که به اعتقاد بیت ا... ستاریان، کارشناس حوزه مسکن،

بازار فعلی مسکن کشور با توجه به کسری تولید در وضعیتی نیست که برای آن قوانین جدید مالیاتی در نظر گرفت، بلکه باید به منظور بهبود شرایط بازار ساخت و ساز و برقراری تعادل میان عرضه و تقاضا به جای وضع قوانین، کلیه قانون‌های مالیاتی مربوط به این بازار حذف شود.

بیت‌ا... ستاریان در گفتگو با خبرنگار «صما» اخذ مالیات از خانه های بالا 75متر را عاملی برای فرار سرمایه گذاری در عرصه تولیدمسکن می‌داند و می‌گوید : در حال حاضر، بازار مسکن هر کشوری که در وضعیت مشابه ما به سر می‌برد، دولت آن به منظور افزایش تولید، کلیه قوانین مربوط به این بازار و فعالان ساخت و ساز را حذف می‌کند.

قانون جدید مالیاتی عامل فرار سرمایه از بازار مسکن

این کارشناس در عین حال با اشاره به کسر تولید مسکن در کشور، خاطر نشان می‌سازد: اکنون افزایش حاشیه‌نشینی، کمبود سرمایه در بخش تولید و نیاز به عرضه مسکن از چالش‌های اساسی بازار مسکن است، لذا قانون جدید مالیاتی می‌تواند مشکلات برشمرده را شدت بخشد.

ستاریان طرح اخذ مالیات از خانه‌های بالای 75 متر مربع را غیرشفاف و بی‌ربط توصیف می‌کند و معتقد است: در حال حاضر شرایط خانه‌های بالای 75 متر مربع در کشور بسته به مناطق آن به صورت یکسان نیست و میان این خانه‌‌ها تفاوت ارزشی وجود دارد چرا که برخی خانه‌ها، لوکس و متری 25 میلیون تومان به بالا است و برخی از خانه‌ها متری 800 هزار تومان، که قابل قیاس با هم نیستند.

این استاد دانشگاه اجرا شدن قانون مالیاتی مذکور را غیر منطقی می‌داند و تاکید می‌کند: قانون اخذ مالیات از خانه‌ای 75 متر مربع به بالا با تصور مساوی بودن عرضه و تقاضای مسکن در کشور مطرح شده که اجرای آن با توجه به واقعیت بازار مسکن، اشتباه و فرافکنی است.

ستاریان در پایان با اشاره به کمبود مسکن در کشور، بر حذف قوانین مالیاتی تاکید دارد و و خاطر نشان می‌سازد: تولید مسکن امروز، جوابگوی نیاز مسکن نیست بنابراین به منظور افزایش سرمایه‌گذاری در این حوزه می‌بایست تمام قوانین مالیات حذف شود.

ارایه محرک از سوی دولت، تعادل بازار مسکن را برهم می زند

همچنین سعید آسویار- عضو انجمن انبوه‌سازان مسکن تهران در گفتگو با خبرنگار «صما» در واکنش به قانون جدید مالیاتی مبنی بر اخذ مالیات از خانه‌های بیش از 75 مترمربع، به صراحت مخالفت خود را ابراز می‌کند و می‌گوید: ارایه هر گونه محرک بازار مسکن از سوی دولت چه در قالب مالیات و چه در قالب قانون‌های دیگر، می‌تواند موجب افزایش التهاب غیرواقعی بازار مسکن شود.

به گفته وی متاسفانه در هر زمانی که بازار مسکن در صدد شکل‌گیری واقعی خود است، وزارت راه و شهرسازی با تصمیم‌های بی‌موقع و بدون هماهنگی با سایر ارگان‌های ذی‌ربط، مشکلات بازار مسکن را دوچندان می‌کند.

قانون مذکور مغایر با سیاست‌ افزایش جمعیت کشور است

این سازنده با بیان اینکه تصمیم اخذ مالیات و جریمه از خانه‌های بالای متراژ 75 متر مربع، مغایر با سیاست‌های افزایش جمعیت در کشور است، اظهار می‌کند: با این تصمیم نمی‌توان از جامعه انتظار فزایش تعداد فرزند داشت چرا که با اجرای قانون مذکور، در اصل دولت خواستار کاهش متراژ خانه‌ها است و متراژ خانه بر تصمیم خانوارها برای افزایش تعداد فرزندان تاثیرگذار است.

او معتقد است: این دو موضوع هم‌راستا با هم نیستند و موافقت وزارت راه و شهرسازی با قانون جدید مالیات بر اجاره‌بها نشان از نگاه جزیره‌ای این وزارتخانه دارد.

آسویار نوسانات نرخ اجاره‌بهای مسکن را از مشکلات اصلی اکثر مردم جامعه می‌داند و تاکید دارد: با اخذ این‌گونه مالیات‌ها، بازار مسکن به صورت سریع و جهشی شاهد افزایش قیمت در بخش اجاره‌بها می‌شود و مردم جامعه را متضرر می‌کند.

عضو انجمن انبوه‌سازان مسکن تهران با بیان اینکه اجرای قانون مالیات بر خانه‌های بالای 75 مترمربع فشار مالی مضاعفی را بر مردم جامعه تحمیل می‌کند، پیشنهاد می‌دهد: بهتر است دولت به جای اخذ مالیات با شفاف‌سازی و ثبات قوانین و مقررات حوزه مسکن اعتماد، رقابت و افزایش سرمایه‌گذاری در بازار مسکن را ایجاد کند.

این انبوه ساز با بیان اینکه اکنون بازار مسکن در حال رسیدن به تعادل است ، تاکید می‌کند: وزارت راه و شهرسازی نباید با تصمیم‌های نادرست این تعادل را بر هم زند، و بهتر است در بخش‌های دیگر بازار مسکن همچون احیای بافت‌های فرسوده و... قانون‌گذاری کند.

  منبع : صما
  11:35   چهارشنبه 26 فروردین 1394  
 نظرات