www.iiiWe.com » معماری

  • حالِ این روزهای گنبد شیخ‌لطف‌الله، از زبان دست‌اندرکاران

    در آغاز این هفته، در دفتر پایگاه جهانی نقش‌جهان نشستی با حضور رسانه‌گران، معاون اداره‌ی کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان، مدیر پایگاه جهانی میدان نقش‌جهان و همچنین مشاور رسانه‌ایِ اداره‌ی کل میراث فرهنگی استان برگزار شد، تا دست‌اندرکاران گزارشی از حالِ این روزهای گنبد شیخ‌لطف‌الله ارائه بدهند ... ادامه»

  • آیا تاب‌آوری اقلیمی در ایران ممکن است؟

    دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله و عضو وابسته‌ی فرهنگستان علوم و مشاور بخش زلزله‌ی مرکز تحقیقاتِ راه، مسکن و شهرسازی، به‌تازگی در یادداشتی چند و چون و جوانبِ تاب‌آوری اقلیمی در ایران و امکان‌پذیر بودن یا نبودنِ آن را بررسی کرده است ... ادامه»

  • چند و چونِ ۱۶ گسلِ فعالِ شناخته‌شده‌ی استان تهران

    تهران شهری است که پیرامونِ آن گسل‌های شناخته‌شده‌ی بسیاری کشیده شده است. این شهر در سال ۱۱۷۵ خوزشیدی که آغامحمدخان قاجار آن را پایتخت اعلام کرد، تنها حوالی ری بود، ولی امروزه این شهر تا کوه‌های توچال پیش رفته است. این شهر به‌واسطه‌ی گسل‌هایی که دارد، زمین‌لرزه‌های مهمی را از سر گذرانده است. در این گزارش نگاهی انداخته‌ایم به ۱۶ گسلِ فعالِ شناخته‌شده‌ی استان تهران ... ادامه»

  • داستان پل کالج تهران

    در مرکز تهران پلی در مسیر شرقی ـ غربی هست که روی تقاطع خیابان‌های حافظ و انقلاب ساخته شده و «پل کالج» خوانده می‌شود. گویا این نام برگرفته از نام کالج آمریکایی یا همان دبیرستان البرز است که در ضلع شمالی این پل قرار دارد. شماری از همسایه‌های قدیمیِ ساکن در این محل می‌گویند پل را مهندسان و کارشناسان بلژیکی و در میانه‌ی دهه‌ی ۱۳۵۰ خورشیدی ساخته‌اند ... ادامه»

  • بافت شرقی نقش‌جهان؛ مدیریت شهریِ اصفهان داوریِ شورای عالی را نادیده می‌گیرد

    شورای عالی معماری و شهرسازی، رویکرد مرجع در تخریب‌های بافت شرقی میدان نقش‌جهان را «مرمت شهری» اتخاذ کرده، اما پیش از ابلاغ آن، مدیریت شهری اصفهان با نادیده گرفتن داوری‌های این شورا، در تلاش برای توجیه طرح دسترسی از میان بافت تاریخی است ... ادامه»

  • انتقادهای جدی یک اقتصاددان به برنامه‌ی هفتم توسعه

    فرشاد مومنی ـ اقتصاددان ـ معتقد است در اوضاع کنونی که او آن را «هشدارآمیز» توصیف می‌کند، کشور نیاز به یک برنامه‌ی باکیفیت توسعه دارد؛ اما او برنامه‌ی هفتم را فاقد شاخص‌ها و متغیرهای لازم برای یک برنامه‌ی باکیفیت می‌داند و انتقادهای بسیار جدی به آن وارد می‌کند ... ادامه»

  • طراحی فضای ویژه‌ی درمان بر پایه‌ی زیست‌بوم

    عنوان مقاله: رده‌بندی شاخص‌های استاندارد جهانی LEED در طراحی فضای ویژه‌ی درمان بر پایه‌ی ویژگی‌های زیست‌بوم منطقه‌ای؛ بررسی موردی: کلان‌شهر مشهد / نویسندگان: سوده پورصادقی، محسن فیضی، حمیدرضا عظمتی ... ادامه»

  •   تخت‌جمشید بودجه ندارد!

    مدیر پایگاه تخت‌جمشید با تأیید این که ردیف اعتباری این اثر جهانی از دو سال پیش قطع شده است، گفت: باید خواهش کنیم از محل اعتبار استانی، اگر بودجه‌ای اضافه آمد، به تخت‌جمشید بدهند. با آن که استان‌دار فارس، چندی پیش حذف یا کاهش بودجه‌ی مجموعه‌ی جهانی تخت‌جمشید را تکذیب کرده و گفته بود که «بیش از هزار میلیارد تومان برای حوزه‌ی گردشگری فارس و مجموعه‌ی تخت‌جمشید تصویب شده است»، اما مدیر پایگاه تخت‌جمشید همچنان وضعیت بودجه‌ی این میراث جهانی را اضطراری می‌داند ... ادامه»

  •   نام‌نویسی برای آزمون‌ صلاحیت طراحی رشته‌ی معماری و کارشناسی ماده‌ی ۲۷، مردادماه

    وبگاه معاونت مسکن و ساختمانِ وزارت راه و شهرسازی اعلام کرد: به اطلاع کلیه‌ی متقاضیان آزمون‌های صلاحیت طراحی رشته‌ی معماری و کارشناسی ماده‌ی ۲۷ می‌رساند، ثبت‌نام از تاریخ ۱۳-۰۳-۱۴۰۳ آغاز خواهد شد و تا ساعت ۲۰ مورخ ۱۹-۰۳-۱۴۰۳ ادامه خواهد داشت. از این رو، کلیه‌ی متقاضیان می‌توانند با مراجعه‌ی تدریجی به درگاه الکترونیکی inbr.ir، از طریق سامانه‌ی آزمون‌ها، نسبت به ثبت‌نام خود اقدام نمایند ... ادامه»

  •   رفع نم‌زدگی سازه‌های تاریخی اردستان ۶۰۰میلیون تومان اعتبار می‌خواهد

    رییس اداره‌ی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان اردستان گفت: رفع نَم‌زدگی ۵ ـ ۶ سازه‌ی تاریخی شهرستان اردستان که در بارندگی‌های امسال آسیب دیده‌اند، نیاز به ۶۰۰ میلیون تومان اعتبار دارد. نرگس بهشاد در گفت‌وگو با ایسنا، افزود: بسیاری از سازه‌های تاریخی و دارای اهمیت شهرستان وقفی هسنند، ولی اداره‌ی مربوطه عملاً اراده‌ای برای هزینه کردن و بازسازی عمرانی در آن‌ها را ندارد ... ادامه»

  •   امروز زادروز استاد مهندس هوشنگ سیحون است

    استاد هوشنگ سیحون، یکی از بی‌بدیل‌ترین و تاثیرگذارترین معماران معاصر ایران، ۱۰۴سال پیش در چنین روزی در خانواده‌ای هنرپرور دیده به جهان گشود. پیشینه‌ی خاندان او در موسیقی و هنردوستی آنان، چُنان بر او مستولی شده بود که گویی راهی در پیش نداشت، مگر هنرمند شدن. میرزاعبدالله‌خانِ موسیقی‌دان پدربزرگش و احمد عبادی،‌ نوازنده‌ی برجسته‌ی سه‌تار، دایی‌اش بودند. او اگرچه به موسیقی چندان گرایش نداشت، بسیار زود راهش را در نگارگری و معماری یافت ... ادامه»


 آخرین مقالات   
 

  آسیب‌شناسی آموزش طراحی در رشته‌ی معماری منظر...

عنوان مقاله : آسیب‌شناسی برنامه‌ی درس طراحی در رشته‌ی معماری منظر در ایران / نویسندگان : حسن تقوایی، امیر سمیاری ... ادامه»

 
آیدا شیرانی
  یکشنبه 13 آبان 1403  

  مجتمع‌های زیستی کرانه‌های خلیج فارس ـ بازشناخت...

عنوان مقاله: بازشناخت بوم‌ساخت مجتمع‌های زیستی سواحل خلیج فارس در بندر لافت / نویسندگان: محمدرضا پورجعفر، محمدرضا... ادامه»

 
آیدا شیرانی
  چهارشنبه 9 آبان 1403  

 ابعاد عاطفی مکان در فضای زیرزمینی شوادان

عنوان مقاله: کاربرد روش تحقیق کیفی برای فهم ابعاد عاطفی مکان (نمونه‌ی موردی: فضای زیرزمینی شوادان) / نویسندگان: آرزو... ادامه»

 
آیدا شیرانی
  یکشنبه 22 مهر 1403  

 گزینش ساختگاه برای مجموعه‌ی اقامتی

 نقش آموزشی فضای باز در مدارس ایران

  طراحی فضای ویژه‌ی درمان بر پایه‌ی زیست‌بوم...

  بهبود کارکردهای زمینه‌گرایی در معماری گیلان...

 طراحی سازه‌های پیش‌ساخته با رسوب نمک