www.iiiWe.com » فراآورده‌های اطلاعاتی معماری در دانشکده‌های معماری و شهرسازی

 مقالات   
 


 فراآورده‌های اطلاعاتی معماری در دانشکده‌های معماری و شهرسازی

عنوان مقاله : تولید و مصرف فراآورده‌های اطلاعاتی معماری در دانشکده‌های معماری و شهرسازی / کلیدواژگان : شهرسازی، اطلاعات، معماری، اطلاع‌سانی ...

ارسال کننده: آیدا شیرانی
تاریخ ارسال: چهارشنبه 15 اردیبهشت 1395
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)
عنوان مقاله : تولید و مصرف فراآورده‌های اطلاعاتی معماری در دانشکده‌های معماری و شهرسازی

چکیده :
دانشجویان دانشکده معماری در طول دوران تحصیلی خود به دو نحو در معرض فرآوره های اطلاعاتی و شهرسازی قرار می گیرند : 1) مصرف فرآورده های معماری (کارهای دیگران ) . نقشه های بناهای تاریخی سراسر کشور که در طول سالهای متمادی و در شرایط دشوار توسط کارشناسان سازمان میراث فرهنگی کشور ، دفتر تاریخی، سازمان ملی حفاظت آثاربلستانی تهیه گردیده است ، از مهمترین و ارزشمندترین اسناد معماری و شهرسازی این سرزمین محسوب می شوند . 2) تولید فرآورده های معماری ( کارهای خودشان ) طبیعت آموزش در دانشکده های معماری ، ضرورتا اقتضا می کند که دانشجوی معماری ، در معرض استفاده از اطلاعات تولید شده مذکور در قسمت اول، قرار گیرد، تا موقعیت تاریخی / جغرافیایی خود را به عنوان معمار/شهرساز در تاریخ سارندگی کشور بشناسد . این کار تحت عناوین و دروس گوناگون آشنایی با معماری مجتمعهای زیستی ، اصول و مبنای معماری و شهرسازی و …..تحقق می پذیرد .
این فرآیند با تجزیه و تحلیل و مصرف فرآورده ها ی اطلاعاتی آموزش / پژوهش همراه است. هم اکنون این روند تولید و مصرف در دانشکده های معماری ، علی رغم امتیازات فراوان ، دارای نواقصی نیز هست که عمده ترین آنها را می توان به شرح زیر مطرح کرد: الف) اتلاف وقت دانشجو جهت دستیابی به کارهای انجام شده ؛ ب ) عدم اطلاع از کارهای انجام شده در کشور ؛ ج) سرقت اطلاعات ؛ د) هویت زدایی اطلاعات ؛ ه) احتکار اطلاعات ؛ و) دوباره کاری و چندباره کاری در تولید اطلاعات ؛ ز) خلاء نظام تصحیح و تکمیل.
پیشنهاد می گردد: به منظور رفع نارساییهای موجود ، یک کاسه کردن اطلاعات، سیاستگذاری و دستیابی به شبکه اطلاع رسانی در خور این حرکت آموزشی / پژوهشی، کمیته ای متشکل از : مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران ، وزارت مسکن و شهرسازی، سازمان میراث فرهنگی کشور ، دانشکده های معماری و شهرسازی و … تشکیل و این کمیته در راستای دستیابی به مشی واحد و هماهنگ ، برنامه ریزی لازم به عمل آورد. امید است این همکاری بتواند ، منشا اثرات مفیدی در تولید و مصرف اطلاعات معماری و شهرسازی شده و حرکت سازندگی کشور را به سهم خود و به نحو شایسته ای تقویت نماید.

کلیدواژگان :
شهرسازی، اطلاعات، معماری، اطلاع‌سانی.

 
 نظرات