www.iiiWe.com » تعیین ظرفیت باربری جداری پی های عمیق

 مقالات   
 


 تعیین ظرفیت باربری جداری پی های عمیق

عنوان مقاله: تعیین ظرفیت باربری جداری پی های عمیق با استفاده از داده های اصطکاکی آزمایش با توجه به تأثیر عوامل ابعادی...

ارسال کننده: علی مجیدى
تاریخ ارسال: یکشنبه 9 آذر 1393
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)
عنوان مقاله:
تعیین ظرفیت باربری جداری پی های عمیق با استفاده از داده های اصطکاکی آزمایش CPTu با توجه به تأثیر عوامل ابعادی


نویسندگان:
ابوالفضل اسلامی، مهران ضیاءآبادی، محسن طمیمی، سامیه رضازاده


چکیده:
در سال های اخیر استفاده از آزمایش نفوذ مخروط به دلیل ساده، سریع، قابل اطمینان و اقتصادی بودن آن به یکی از عمومی ترین آزمایشات درجا تبدیل شده است. تأثیرات ابعادی بین مقاومت نوک شمع و مخروطCPT توسط محققین مختلفی مورد ارزیابی قرار گرفته، در حالی که در برقراری ارتباط بین مقاومت اصطکاکی CPT و مقاومت جداری شمع، تأثیر این عوامل کمتر مورد بررسی قرار گرفته است. در این مقاله به بررسی تأثیر ابعادی موجود بین جداره CPT و شمع از نقطه نظر تفاوت در قطر و سرعت نفوذ با ارتباط دادن این عوامل به سطوح کرنشی به وجود آمده، پرداخته شده است. همچنین تأثیر تفاوت در سرعت نفوذ در ایجاد فشار آب حفره ای اضافی، که به خصوص در خاک های ریزدانه قابل توجه می باشد، در نظر گرفته شده است.

پایگاه اطلاعاتی شامل 42 مورد عملی از آزمایشات بارگذاری شمع به همراه پروفیل داده های آزمایش نفوذ مخروط از 24 سایت مختلف جمع آوری شده است. سپس روشی در تعیین ظرفیت باربری جداری پی های عمیق با در نظر گرفتن تأثیرات ابعادی ارائه شده و به همراه 4 روش Penpile توسط کلیزبی و همکارانش[Clisby et al. 1978] ، تومای و فخرو[Tummay and Fakhroo, 1981]، پرایس و واردل [Price and Wardle, 1982] و روش تاکسو و همکارانش [Takesue, 1998] مورد ارزیابی قرار گرفت. روش پیشنهادی دقت نسبتاً بالاتری نسبت به روش های فوق در تعیین ظرفیت باربری جداری پی های عمیق نشان داده است.


کلیدواژگان:
تأثیر ابعادی، آزمایش نفود مخروط( CPT )، شمع، آزمایش بارگذاری استاتیکی، مقاومت اصطکاکی(fs)


نشریه علمی– پژوهشی امیرکبیر
(مهندسی عمران و محیط زیست)
دوره و شماره: دوره46، شماره 1، تابستان 1393
 
 نظرات