www.iiiWe.com » ارائه‌ی روابط کاهندگی برای بیشینه‌ی شتاب افقی و قائم

 مقالات   
 


 ارائه‌ی روابط کاهندگی برای بیشینه‌ی شتاب افقی و قائم

عنوان مقاله: ارائه‌ی روابط کاهندگی برای بیشینه‌ی شتاب افقی و قائم جنبش‌های نیرومند زمین در فلات ایران با استفاده از الگوریتم توسعه‌ی ژنی (G‌E‌P)...

ارسال کننده: علی مجیدى
تاریخ ارسال: سه شنبه 23 تیر 1394
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)
عنوان مقاله:
ارائه‌ی روابط کاهندگی برای بیشینه‌ی شتاب افقی و قائم جنبش‌های نیرومند زمین در فلات ایران با استفاده از الگوریتم توسعه‌ی ژنی (G‌E‌P)


نویسندگان:
غلامرضا قدرتی امیری، محمد شامخی امیری


چکیده:
هدف از این نوشتار، ارائه‌ی روابط کاهندگی برای بیشینه‌ی شتاب افقی و عمودی جنبش نیرومند زمین، در فلات ایران با استفاده از الگوریتم توسعه‌ی ژنی )G‌E‌P( است. عوامل مؤثر در این پیش‌بینی بزرگای زلزله، فاصله‌ی منبع زلزله‌ساخت‌گاه و نوع زمینپانویس{g‌r‌o‌u‌n‌d t‌y‌p‌e} در نظر گرفته شده‌اند. ابتدا فلات ایران به دو بخش البرز ـ ایران مرکزی و زاگرس تقسیم و سپس رکوردهای این نواحی با توجه به نوع ساخت‌گاه به ۲ بخش خاک و سنگ تقسیم شدند. نظر به اینکه زلزله‌های رخ‌داده و گزارش‌شده در ایران سطحی هستند، بزرگای موج سطحی به‌عنوان بزرگا و فاصله‌ی کانونی به‌عنوان فاصله‌ی منبع زلزله ـ ساخت‌گاه در نظر گرفته شده است. استفاده از الگوریتم توسعه‌ی ژنی برای محاسبه‌ی روابط کاهندگی دارای این مزیت است که از مدل رگرسیون ثابتی استفاده نشده است و مدل به‌صورت هوشمند به‌دست می‌آید. نتایج محاسباتی نیز سازگاری میان نتایج پیش‌بینی‌شده و مشاهداتی را نشان می‌دهند، که ضریب تناسب بالایی دارد.


کلیدواژگان:
روابط کاهندگی، الگوریتم توسعه‌ی ژنی، بیشینه‌ی شتاب زمین، فلات ایران، سنگ، خاک


نشریه علمی پژوهشی عمران شریف
دوره 2-30، شماره 1-4،زمستان

 
 نظرات