www.iiiWe.com » مقاله ای درباره BIM

 مقالات   
 


 مقاله ای درباره BIM

کلیه فعالیتهای مدیریت ساخت، بر اساس اسناد قرارداد، به دو مقوله نقشه ها و مشخصات وابسته هستند، به این صورت که به کمک نقشه ها کمیت کار و براساس مشخصات فنی، کیفیت آن تعریف می گردد...

ارسال کننده: مبینا افضل
تاریخ ارسال: یکشنبه 11 تیر 1391
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)
کلیه فعالیتهای مدیریت ساخت، بر اساس اسناد قرارداد، به دو مقوله نقشه ها و مشخصات وابسته هستند، به این صورت که به کمک نقشه ها کمیت کار و براساس مشخصات فنی، کیفیت آن تعریف می گردد


در واقع معیارهای ارزیابی عملکرد پیمانکاران بر اساس این دو مقوله، تعیین می گردند. ما از قبل می دانیم که در روش مرسوم مدیریت ساخت، از یک سو نقشه ها و مشخصات به صورت جداگانه ارائه می گردند و از سوی دیگر نقشه های اجرایی گروههای مختلف طراحی، به صورت جداگانه ولی هماهنگ با یکدیگر تهیه می شوند. مشکلات این روش بر همگان آشکار بوده و شاید برخی از بدترین آنها عدم هماهنگی ها، اشتباهات و دوباره کاری ها باشد که نهایتا علاوه بر بالا بردن هزینه ساخت، منجر به پایین آمدن کیفیت کار می گردد. یکی از هیجان انگیزترین پیشرفت های اخیر در زمینه مدیریت ساخت، معرفی تکنولوژی "مدل سازی اطلاعات ساختمان" یا به اختصار BIM می باشد. این مقاله بدون اینکه قصد وارد شدن به مسائل فنی BIM را داشته باشد، سعی می کند تا یک نمای کلی از این تکنولوژی برای علاقه مندان ارائه دهد.

به طور کلی،BIM به نقشه های دو بعدی و مشخصات مربوطه، اجزاء مدل سازی سه بعدی، با ویژگی خاص، اضافه می نماید. آن ویژگی این است که هر عضو طراحی نشان داده شده در BIM علاوه بر دارا بودن ماهیت فیزیکی سه بعدی آن، آرایه ای از اطلاعات مربوط به فعالیت ها و وظایف مختلف مدیریت ساخت را به همراه خود دارد. این اطلاعات، مربوط به کل چرخه حیات پروژه، از مرحله مطالعات توجیهی تا طراحی مفهومی، مطالعات مرحله اول و دوم، تدارکات، ساخت و نصب، راه اندازی، دوره بهره برداری و حتی پایان آن می باشد. بنابراین اگر بخواهیم BIM را در یک جمله کوتاه خلاصه کنیم، عبارت خواهد بود از فرآیند تولید و مدیریت اطلاعات ساختمان در طی چرخه حیات آن . به بیان دیگر، یک مدل BIM، نمایش سه بعدی دیجیتال از ویژگیهای فیزیکی و عملکردی یک ساختمان می باشد.

تفاوت عمده مدل BIM با یک مدل سه بعدی متعارف CAD، ذخیره اطلاعات مهم کل فرآیند ساخت با تمام اجزاء آن می باشد. این اطلاعات شامل مواردی از قبیل مشخصات مصالح ( وزن، رنگ، اندازه، میزان مقاومت در برابر حریق و ...)، راهنمای نصب و مونتاژ، خدمات گارانتی محصولات، الزامات نگهداری و تعمیرات، اطلاعات قیمت اجزاء و .... خواهد بود. BIM به عبارت فنی یک مدل CAD است که به یک پایگاه داده(Data Base) متصل می باشد، به نحوی که هر گونه اطلاعات مربوط به پروژه را می توان در آن ذخیره کرد. بنابراین BIM به عنوان یک منبع مشترک اطلاعات، بین کل تیم طراحی و اجرای ساختمان، عمل می کند. نتیجه این یکپارچه سازی اطلاعات، افزایش هماهنگی، کاهش خطاها و ضایعات و نهایتاً افزایش کیفیت کار می باشد.
 
 نظرات    
 
نیما محسون 00:13 دوشنبه 12 تیر 1391
0
 نیما محسون
ممنون و متشکر
حسن ابراهیمی 20:48 دوشنبه 12 تیر 1391
0
 حسن  ابراهیمی
متشکرم
مائده علیشاهی 21:20 دوشنبه 12 تیر 1391
0
 مائده علیشاهی
ممنون عزیزم
سید ابراهیم موسوی نژاد 08:56 آدینه 31 شهریور 1391
0
 سید ابراهیم موسوی نژاد
با تشکر
حامد ابراهیمی 19:30 دوشنبه 8 آبان 1391
0
 حامد ابراهیمی
سلام بسیار ممنون از مقاله خوبتون، من دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت دانشگاه امیرکبیر هستم که به عنوان پروژه بر روی BIM کار میکنم. خوشحال میشم اگه بتونم از کمکتون استفاده کنم.
[email protected]
میلاد وطن خواه 18:01 دوشنبه 14 مرداد 1392
0
 میلاد  وطن خواه
متشکر.
رسول حیدری 11:02 شنبه 2 شهریور 1392
0
 رسول حیدری
سلام بسیار ممنون