www.iiiWe.com » تحلیل سه‌بعدیِ خم 90درجه‌ی تونل‌ها در اثر انتشار موج با بهره‌گیری از المان مرزی

 مقالات   
 


 تحلیل سه‌بعدیِ خم 90درجه‌ی تونل‌ها در اثر انتشار موج با بهره‌گیری از المان مرزی

این مقاله به یکی از فصول مشترک مهندسی نقشه‌برداری شاخه‌ی زیرزمینی با مهندسی سازه شاخه‌ی زمین‌لرزه می‌پردازد؛ و در زمینه‌ی تبیین روشی عددی‌ست برای تعیین پاسخ دینامیکی خم 90درجه‌ی تونل‌ها، با در نظر گرفتن...

ارسال کننده: امیر یاشار فیلا
تاریخ ارسال: چهارشنبه 19 مهر 1391
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)
این مقاله به یکی از فصول مشترک مهندسی نقشه‌برداری (شاخه‌ی زیرزمینی) با مهندسی سازه (شاخه‌ی زمین‌لرزه) می‌پردازد؛ و در زمینه‌ی تبیین روشی عددی‌ست برای تعیین پاسخ دینامیکی خم 90درجه‌ی تونل‌ها،‏ با در نظر گرفتن اندرکنش تونل با محیط پیرامون،‏ در برابر
گسترش امواج زلزله در حوزه‌ی زمانی.

 

 


 

 

 

نام مقاله :

تحلیل سه‌بعدیِ خم 90درجه‌ی تونل‌ها تحت اثر انتشار موج با بهره‌گیری از المان مرزی

 

پدیدآورندگان :

اسدالله نورزاد ، محمدرضا صفری

 

چکیده :

این مقاله به تبیین روشی عددی برای تعیین پاسخ دینامیکی خم 90درجه‌ی تونل‌ها،‏ با در نظر گرفتن اندرکنش تونل با محیط پیرامون،‏ در برابر گسترش امواج زلزله در حوزه‌ی زمانی می‌پردازد. فرض‌های بنیادین در این مقاله، رفتار خطی محیط‌های درنظرگرفته‌شده و قرارگیریِ تونل خمیده در ژرفای بسیار از سطح زمین است که در پی آن، تونل در محیط بی‌نهایت مدل می‌شود.

همانندسازیِ مسأله به دلیل وجود خم در تونل به‌صورت سه‌بعدی و با به‌کارگیریِ روش المان مرزی انجام می‌گیرد. روش یادشده برای شبیه‌سازیِ مسائل اندرکنش خاک و سازه و گسترش امواج در محیط‌های بی‌نهایت یا نیمه‌بی‌نهایت، برتری‌های بسیار دارد.

در شیوه‌ی گام‌به‌گام و الگوریتم ارائه‌شده،‏ مرزهای تونل بتنی یا فولادی و مرز محیط پیرامون با بهره‌گیری از المان‌های حلقه مدل شده است. با توجه به نگاشتِ ارائه‌شده، سطح مقطع تونل نیز می‌تواند به دو شکل دایره‌ایِ کامل و یا سه‌چهارمِ دایره با دقتی مناسب مدل شود.

در پایان نمونه‌ای ارائه می‌شود که خم 90درجه‌ی تونل با مقطع دایره‌ای تحت اثر انتشار موج فشاریِ پله‌ای با به‌کارگیریِ الگوریتم ارائه‌شده تحلیل شده و ضرایب افزایش تنش در نقاط گوناگونِ خم ارائه می‌شود. دستاوردهای این شیوه، هنگامی که شعاع خم بیش از 35برابر شعاع درونی مقطع تونل باشد، به تحلیل‌های دوبعدیِ انجام‌گرفته بسیار نزدیک می‌شود.

 

کلیدواژه‌ها :

تونل‌های خمیده ، نقشه‌برداری زیرزمینی ، دستگاه مختصات منحنی‌الخط ، روش المان مرزی ، گسترش موج.

   

 
 
 نظرات    
 
نیما محسون 17:40 یکشنبه 23 مهر 1391
0
 نیما محسون
مقاله خوبی بود، متشکرم مهدس جان
رضا عبدالهی 20:09 یکشنبه 23 مهر 1391
0
 رضا عبدالهی
ممنون عالی بود
مائده علیشاهی 19:46 دوشنبه 24 مهر 1391
0
 مائده علیشاهی
جالب بود
سپاسگزارم.
محمد ناجی 09:46 سه شنبه 25 مهر 1391
0
 محمد ناجی
تشکر از مقاله خوبتون