www.iiiWe.com » تهیه‌ی نقشه‌ی پوشش اراضی با بهره‌گیری از روش‌های فازی آرت‌مپ و شبکه‌ی عصبی پرسپترون چندلایه

 مقالات   
 


 تهیه‌ی نقشه‌ی پوشش اراضی با بهره‌گیری از روش‌های فازی آرت‌مپ و شبکه‌ی عصبی پرسپترون چندلایه

داده‌های سنجش از دور پتانسیل بالایی برای تهیه‎ی نقشه‎های به‎روز پوشش اراضی شهری دارند. روش‎های گوناگونی در زمینه‎ی تهیه‎ی نقشه‎ی پوشش اراضی شهری با به‌کارگیریِ تصاویر ماهواره‌ای گزارش شده است،‌ که هریک برتری‌ها و کاستی‌هایی دارند...

ارسال کننده: امیر یاشار فیلا
تاریخ ارسال: دوشنبه 23 بهمن 1391
برای دریافت فایلها باید از نرم افزار های ویژه دانلود استفاده نمایید. (برای اطلاعات بیشتر اینجا کلیک کنید)
داده‌های سنجش از دور پتانسیل بالایی برای تهیه‎ی نقشه‎های به‎روز پوشش اراضی شهری دارند. روش‎های گوناگونی در زمینه‎ی تهیه‎ی نقشه‎ی پوشش اراضی شهری با به‌کارگیریِ تصاویر ماهواره‌ای گزارش شده است،‌ که هریک برتری‌ها و کاستی‌هایی دارند



نام مقاله :
بهره‌گیری از روش‌های فازی آرت‌مپ و شبکه‌ی عصبی پرسپترون چندلایه برای تهیه‌ی نقشه‌ی پوشش اراضی
موردپژوهی : شهر اصفهان

پدیدآورندگان :
آزاده زائری امیرانی ، علی‌رضا سفیانیان


چکیده :
از رشته عوامل مهم در برنامه‌ریزی و مدیریت شهری،‏ به‎ویژه در راستای نیل به توسعه‎ی پایدار در نواحی شهری و بهره‌گیریِ بهینه از سرزمین،‏ دسترسی به‌هنگام از وضعیت پوشش اراضی برای این مناطق است. داده‌های سنجش از دور پتانسیل بالایی برای تهیه‎ی نقشه‎های به‎روز پوشش اراضی شهری دارند. روش‎های گوناگونی در زمینه‎ی تهیه‎ی نقشه‎ی پوشش اراضی شهری با به‌کارگیریِ تصاویر ماهواره‌ای گزارش شده است،‌ که هریک برتری‌ها و کاستی‌هایی دارند. دو روش طبقه‌بندیِ فازیِ آرت‎مپ و شبکه‎ی عصبی پرسپترونِ چندلایه،‏ از روش‎های طبقه‌بندیِ تصاویر هستند که در تفکیکِ طبقاتِ گوناگون پوشش اراضی،‏ به‎ویژه پیکسل‎های مختلط بسیار توانمند هستند.
هدف از این بررسی،‏ مقایسه‎ی توانایی این دو روش طبقه‌بندی با به‎کارگیریِ تصویر سنجنده‎ی LISS-III سال 1387 در تهیه‎ی نقشه‎ی پوشش اراضی شهر اصفهان است. نخست تصویر با میانگین خطای مربّعات چهاردهم پیکسل تصحیح هندسی شد. پس از آن،‏ دو روش طبقه‌بندیِ فازی آرت‎مپ و شبکه‎ی عصبی پرسپترون چندلایه به‎اجرا درآمد. سرانجام نقشه‎ی پوشش اراضی منطقه به پنج طبقه‎ی آب،‏ مناطق مسکونی،‏ اراضی بایر،‏ پوشش گیاهی و جاده طبقه‌بندی شد. برای ارزیابی درستی نتایج طبقه‌بندی،‏ برداشت‌های زمینی بسیاری با بهره‌گیری از GPS انجام گرفت و صحتِ کلی برای روش فازی آرت‎مپ و شبکه‎ی عصبی پرسپترون چندلایه،‏ به‎ترتیب 88 و 93وسه‌دهم درصد برآورد شد. این مطالعه نشان داد که روش طبقه‌بندیِ شبکه‎ی عصبی پرسپترون چندلایه،‏ نسبت به روش فازی آرت‎مپ،‏ از توان تفکیک و قابلیت بیش‌تری برای تهیه‎ی نقشه‎ی پوشش اراضی در مناطق شهری برخوردار است.

کلیدواژه‌ها :
نقشه‌ی پوشش اراضی ، روش فازی آرت‌مپ ، داده‌های سنجش از دور ، شبکه‌ی عصبی پرسپترون چندلایه ، بهره‌گیریِ بهینه از سرزمین ، مناطق شهری ، شهر اصفهان.
 
 نظرات    
 
مهسا معتمد 15:01 دوشنبه 23 بهمن 1391
0
 مهسا معتمد
با تشکر از شما
یاشار مهدی زاده 13:47 آدینه 27 بهمن 1391
0
 یاشار مهدی زاده
تشکر