www.iiiWe.com » عمران

  • «معماریِ ایران، فلسفه‌ی اکولوژیک دارد»

    فیروز فیروز زاده‌ی ۱۳۳۳ و هنرآموخته‌ی رشته‌ی معماری از دانشگاه «پرات» نیویورک است. او در سال ۱۳۶۴ «دفتر اهری و فیروز» را در نیویورک پتیه گذاشت. برخی کارهای انجام‌گرفته در این دفتر در بازه‌ی سال‌های ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۷، در دو نوبت در نشریه‌ی «نیویورک‌تایمز» به چاپ رسیدند. فیروز معتقد است که معماریِ گذشته‌ی ایران پیوندی تنگاتنگ با طبیعت داشته و به نوعی فلسفه‌ای اکولوژیک دارد ... ادامه»

  • حالِ این روزهای گنبد شیخ‌لطف‌الله، از زبان دست‌اندرکاران

    در آغاز این هفته، در دفتر پایگاه جهانی نقش‌جهان نشستی با حضور رسانه‌گران، معاون اداره‌ی کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان، مدیر پایگاه جهانی میدان نقش‌جهان و همچنین مشاور رسانه‌ایِ اداره‌ی کل میراث فرهنگی استان برگزار شد، تا دست‌اندرکاران گزارشی از حالِ این روزهای گنبد شیخ‌لطف‌الله ارائه بدهند ... ادامه»

  • آیا تاب‌آوری اقلیمی در ایران ممکن است؟

    دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله و عضو وابسته‌ی فرهنگستان علوم و مشاور بخش زلزله‌ی مرکز تحقیقاتِ راه، مسکن و شهرسازی، به‌تازگی در یادداشتی چند و چون و جوانبِ تاب‌آوری اقلیمی در ایران و امکان‌پذیر بودن یا نبودنِ آن را بررسی کرده است ... ادامه»

  • چند و چونِ ۱۶ گسلِ فعالِ شناخته‌شده‌ی استان تهران

    تهران شهری است که پیرامونِ آن گسل‌های شناخته‌شده‌ی بسیاری کشیده شده است. این شهر در سال ۱۱۷۵ خوزشیدی که آغامحمدخان قاجار آن را پایتخت اعلام کرد، تنها حوالی ری بود، ولی امروزه این شهر تا کوه‌های توچال پیش رفته است. این شهر به‌واسطه‌ی گسل‌هایی که دارد، زمین‌لرزه‌های مهمی را از سر گذرانده است. در این گزارش نگاهی انداخته‌ایم به ۱۶ گسلِ فعالِ شناخته‌شده‌ی استان تهران ... ادامه»

  • داستان پل کالج تهران

    در مرکز تهران پلی در مسیر شرقی ـ غربی هست که روی تقاطع خیابان‌های حافظ و انقلاب ساخته شده و «پل کالج» خوانده می‌شود. گویا این نام برگرفته از نام کالج آمریکایی یا همان دبیرستان البرز است که در ضلع شمالی این پل قرار دارد. شماری از همسایه‌های قدیمیِ ساکن در این محل می‌گویند پل را مهندسان و کارشناسان بلژیکی و در میانه‌ی دهه‌ی ۱۳۵۰ خورشیدی ساخته‌اند ... ادامه»

  • بافت شرقی نقش‌جهان؛ مدیریت شهریِ اصفهان داوریِ شورای عالی را نادیده می‌گیرد

    شورای عالی معماری و شهرسازی، رویکرد مرجع در تخریب‌های بافت شرقی میدان نقش‌جهان را «مرمت شهری» اتخاذ کرده، اما پیش از ابلاغ آن، مدیریت شهری اصفهان با نادیده گرفتن داوری‌های این شورا، در تلاش برای توجیه طرح دسترسی از میان بافت تاریخی است ... ادامه»

  • انتقادهای جدی یک اقتصاددان به برنامه‌ی هفتم توسعه

    فرشاد مومنی ـ اقتصاددان ـ معتقد است در اوضاع کنونی که او آن را «هشدارآمیز» توصیف می‌کند، کشور نیاز به یک برنامه‌ی باکیفیت توسعه دارد؛ اما او برنامه‌ی هفتم را فاقد شاخص‌ها و متغیرهای لازم برای یک برنامه‌ی باکیفیت می‌داند و انتقادهای بسیار جدی به آن وارد می‌کند ... ادامه»

  •   مشارکت دانش‌بنیان‌ها در کاربردی شدن فناوری «بیم»در صنعت ساختمان

    مدیر برنامه‌ی ملی صنعتی‌سازی ساختمانِ ستاد توسعه‌ی اقتصاد دانش‌بنیانِ عمران و ساختمانِ معاونت علمی،‌ فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری، کاهش هزینه‌های صنعتی‌سازی ساخت سازه‌ها و بهینه‌سازی آن‌ها را از مزایای کاربرد فناوری نوظهور BIM در صنعت عمران خواند و گفت: ما با ایجاد کنسرسیومی از پیمانکاران، زمینه‌ای را فراهم کرده‌ایم که شرکت‌های پیمانکار از این فناوریِ نوظهور در اجرای پروژه‌های خود بهره بگیرند ... ادامه»

  •   نگاهی به کارنامه‌ی سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خراسان شمالی

    رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان خراسان شمالی گفت: ۶۱۰۰ مهندس، عضو نظام مهندسی ساختمان این استان هستند. میثم رازی در نشستی خبری که امروز (۱۳ تیرماه) برگزار شد، افزود: از این تعداد، ۵۴درصد دارای پروانه و ۴۶درصد بدون پروانه هستند. وی ادامه داد: سال ۱۴۰۱، ۲۸۴۰ پروژه در این سازمان اجرا شد، که مساحت پروژه‌های اجراشده یک میلیون و ۱۳۵ مترمربع بود. از مساحت پروژه‌های اجراشده، ۴۶۳ مترمربع مربوط به اجرای طرح اقدام ملی مسکن بوده است ... ادامه»

  •   بررسی اتصال‌های نادائمی سازه‌ها با موج‌های فراآوایی

    «بازرسی شل‌شدگی اتصالات نادائمی در سازه‌های با تحریک پایه با بهره‌گیری از امواج فراآوایی» عنوان طرح پژوهشی عقیل یوسفی‌کما، استاد مرکز سامانه‌ها و فناوری‌های پیشرفته‌ی دانشگاه تهران است، که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسید. به گزارش ایسنا، بررسی مدارات و اجزای الکترونیک برای بهبود ساخت آن‌ها، از طرح‌هایی است که پژوهشگران به انجام می‌رسانند و بنیاد ملی علم ایران هم از این طرح‌ها حمایت می‌کند ... ادامه»

  •   ابلاغ ممنوعیت ساخت‌وساز در حریم گسلی شش کلان‌شهر

    مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی برابر ماده‌ی ۱۴ قانون مدیریت بحران کشور و همچنین استاندارد ۲۸۰۰، نسبت به شناسایی حریم گسلی شهرها مسئولیت دارد، که این کار از سال‌های گذشته برای ۳۹ شهر آغاز شده است. هم‌اکنون، مطالعات حریم ۳۵ شهر به پایان رسیده و انجام مطالعات ۴ شهر دیگر نیز به‌تدریج در برنامه قرار دارد ... ادامه»


 آخرین مقالات   
 

 اثر اسید سولفوریک بر بتن دارای خرده لاستیک

عنوان مقاله: اثر اسید سولفوریک بر خصوصیات مکانیکی بتن حاوی خرده‌لاستیک و پت / نویسندگان: علی شاهینی، مجتبی یعقوبی سرسختی... ادامه»

 
میثم تقی‌زاده
  شنبه 3 آذر 1403  

  میرایی و جهت‌یافتگی در اندازه‌گیری‌های میکروترمور...

عنوان مقاله: اثرات میرایی و جهت‌یافتگی در اندازه‌گیری‌های میکروترمور؛ مطالعه‌ی موردی، شهر بجنورد / نویسندگان: محمد... ادامه»

 
احسان درفشی
  شنبه 3 آذر 1403  

  تاثیر ذرات ریزدانه بر روی مقدار افت مخروط اسلامپ...

عنوان مقاله : تاثیر ذرات ریزدانه بر روی مقدار افت مخروط اسلامپ در خاک بعمل‌آوری‌شده با فوم برای حفاری با ماشین EPB / نوبسندگان... ادامه»

 
سهراب شیروانی‌فر
  یکشنبه 27 آبان 1403  

 بتن‌های دارای سرباره‌ی سرب و میکروسیلیس

 شکست ناگهانی سد در مسیرهای قوسی

  ترک‌های بالا به پایین در روسازی‌های آسفالتی...

 تأثیر پله بر دبی عبوری از سرریز نیلوفری

 تحلیل تیر کامپوزیتی با ۴ نظریه‌ی مهندسی تیر