www.iiiWe.com » برق

  • «معماریِ ایران، فلسفه‌ی اکولوژیک دارد»

    فیروز فیروز زاده‌ی ۱۳۳۳ و هنرآموخته‌ی رشته‌ی معماری از دانشگاه «پرات» نیویورک است. او در سال ۱۳۶۴ «دفتر اهری و فیروز» را در نیویورک پتیه گذاشت. برخی کارهای انجام‌گرفته در این دفتر در بازه‌ی سال‌های ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۷، در دو نوبت در نشریه‌ی «نیویورک‌تایمز» به چاپ رسیدند. فیروز معتقد است که معماریِ گذشته‌ی ایران پیوندی تنگاتنگ با طبیعت داشته و به نوعی فلسفه‌ای اکولوژیک دارد ... ادامه»

  • حالِ این روزهای گنبد شیخ‌لطف‌الله، از زبان دست‌اندرکاران

    در آغاز این هفته، در دفتر پایگاه جهانی نقش‌جهان نشستی با حضور رسانه‌گران، معاون اداره‌ی کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان، مدیر پایگاه جهانی میدان نقش‌جهان و همچنین مشاور رسانه‌ایِ اداره‌ی کل میراث فرهنگی استان برگزار شد، تا دست‌اندرکاران گزارشی از حالِ این روزهای گنبد شیخ‌لطف‌الله ارائه بدهند ... ادامه»

  • آیا تاب‌آوری اقلیمی در ایران ممکن است؟

    دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله و عضو وابسته‌ی فرهنگستان علوم و مشاور بخش زلزله‌ی مرکز تحقیقاتِ راه، مسکن و شهرسازی، به‌تازگی در یادداشتی چند و چون و جوانبِ تاب‌آوری اقلیمی در ایران و امکان‌پذیر بودن یا نبودنِ آن را بررسی کرده است ... ادامه»

  • چند و چونِ ۱۶ گسلِ فعالِ شناخته‌شده‌ی استان تهران

    تهران شهری است که پیرامونِ آن گسل‌های شناخته‌شده‌ی بسیاری کشیده شده است. این شهر در سال ۱۱۷۵ خوزشیدی که آغامحمدخان قاجار آن را پایتخت اعلام کرد، تنها حوالی ری بود، ولی امروزه این شهر تا کوه‌های توچال پیش رفته است. این شهر به‌واسطه‌ی گسل‌هایی که دارد، زمین‌لرزه‌های مهمی را از سر گذرانده است. در این گزارش نگاهی انداخته‌ایم به ۱۶ گسلِ فعالِ شناخته‌شده‌ی استان تهران ... ادامه»

  • داستان پل کالج تهران

    در مرکز تهران پلی در مسیر شرقی ـ غربی هست که روی تقاطع خیابان‌های حافظ و انقلاب ساخته شده و «پل کالج» خوانده می‌شود. گویا این نام برگرفته از نام کالج آمریکایی یا همان دبیرستان البرز است که در ضلع شمالی این پل قرار دارد. شماری از همسایه‌های قدیمیِ ساکن در این محل می‌گویند پل را مهندسان و کارشناسان بلژیکی و در میانه‌ی دهه‌ی ۱۳۵۰ خورشیدی ساخته‌اند ... ادامه»

  • بافت شرقی نقش‌جهان؛ مدیریت شهریِ اصفهان داوریِ شورای عالی را نادیده می‌گیرد

    شورای عالی معماری و شهرسازی، رویکرد مرجع در تخریب‌های بافت شرقی میدان نقش‌جهان را «مرمت شهری» اتخاذ کرده، اما پیش از ابلاغ آن، مدیریت شهری اصفهان با نادیده گرفتن داوری‌های این شورا، در تلاش برای توجیه طرح دسترسی از میان بافت تاریخی است ... ادامه»

  • انتقادهای جدی یک اقتصاددان به برنامه‌ی هفتم توسعه

    فرشاد مومنی ـ اقتصاددان ـ معتقد است در اوضاع کنونی که او آن را «هشدارآمیز» توصیف می‌کند، کشور نیاز به یک برنامه‌ی باکیفیت توسعه دارد؛ اما او برنامه‌ی هفتم را فاقد شاخص‌ها و متغیرهای لازم برای یک برنامه‌ی باکیفیت می‌داند و انتقادهای بسیار جدی به آن وارد می‌کند ... ادامه»

  •   آزمایش پیروزمندانه‌ی بزرگ‌ترین نمونه‌ی اندوختن انرژی گرمایی بتن جهان

    پژوهشکده‌ی برق آمریکا به‌تازگی آزمایش یک سامانه‌ی آزمایشی اندوزش و ذخیره‌سازی انرژی گرمایی در بتن را به پایان رسانده است، که بزرگ‌ترین آزمایش در گونه‌ی خود در جهان به شمار می‌رود. منبع اندوزش انرژی گرمایی به کمک فناوری‌‌‌هایی گوناگون به دست می‌آید. بسته به هر گونه‌ی تکنولوژی، می‌توان انرژی گرمایی افزون را برای ساعت‌‌‌ها، روزها یا ماه‌‌‌های آینده در سیلوهای شنی، در مقیاس‌‌‌های گوناگون، همچون فرآیند مجزا، در سازه‌‌‌ها، ساختمان‌‌‌های چند‌کاربره‌ی منطقه‌‌‌ای یا شهری، اندوخت و به کار بُرد ... ادامه»

  •   بهره‌برداری از شیشه‌های پنجره برای تولید برق در استرالیا

    مسئولان یکی از شرکت‌های تولیدکننده‌ی پنل‌های خورشیدی شیشه‌ای اعلام کردند که با فناوری نوینِ آن‌ها، می‌توان از شیشه‌های پنجره برای تولید برق بهره جُست. این فناوری پارادایمی در به‌کارگیری شیشه در تولید برق است. دست‌اندرکاران این شرکت گفته‌اند که ۱۰ مترمربع از شیشه‌ی آن‌ها تقریباً ۱٫۳۵ کیلووات ساعت (kWh) انرژی پاک در روز تولید می‌کند. در نقطه‌ای از شهر «پرث» در باختر استرالیا، این شرکت پروژه‌هایی را اجرا کرده است که در آن‌ها مجموعه‌ی ۱۸ پنجره ۶۰۵ کیلووات ساعت برق تولید کرده است ... ادامه»

  •   تأمین برق سخت‌تر می‌شود / «مدیریت مصرف را جدی بگیرید»

    آن‌گونه که وزیر نیرو پیش‌بینی کرده، از امروز شرایط سختی در زمینه‌ی تولید و تأمین برق کافی ایجاد خواهد شد. برابر اعلام سازمان هواشناسی در فصل گرم امسال، پراکندگی جغرافیایی افزایش دما نیز با سال‌های گذشته قابل‌مقایسه نیست و در بیش از ۱۷۰‌ ایستگاه هواشناسی کشور در استان‌های گوناگون، دمای بالای ۴۰درجه به ثبت رسیده، که معنای دیگر این نکته افزایش شدید تقاضای مصرف برق در پهنه‌ای به گستردگی سراسر جغرافیای ایران است ... ادامه»

  •   وزیر نیرو می‌گوید صنعت برق در آماده‌باش کامل است

    وزیر نیرو می‌گوید: همچنان برخی اداره‌‌‌ها و سازمان‌ها برنامه‌‌‌های مدیریت مصرف برق را رعایت نمی‌‌‌کنند، که ضرورت دارد در این خصوص شرکت‌های توزیع نهایت دقت و نظارت را داشته باشند. علی‌اکبر محرابیان در نشست فوق‌‌‌العاده با مدیران ارشد شرکت‌های توزیع و برق منطقه‌‌‌ای سراسر کشور اظهار کرد: اکنون به روز‌‌‌های اوج بار مصرف برق در فصل گرم سال رسیده‌‌‌ایم و لازم است با ایجاد آمادگی حداکثری، پاسخگوی تقاضای مصرف برق بخش‌‌‌های گوناگون بر پایه‌ی برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌های انجام‌گرفته باشیم ... ادامه»


 آخرین مقالات   
 

 روند تحلیل و طراحی سامانه‌های کنترل

نام مقاله: مروری بر روند تحلیل و طراحی سامانه‌های کنترل: وضعیت کنونی و آینده / پدیدآورنده: علی خاکی صدیق ادامه»

 
امیر یاشار فیلا
  یکشنبه 27 آبان 1403  

 بهینه‌سازی سامانه‌ی حفاظت در برابر صاعقه

نام مقاله: تعیین نواحی با بیش‌ترین احتمال برخورد صاعقه در ساختارهای پیچیده به‌منظور بهینه‌سازی سیستم حفاظت / پدیدآورندگان:... ادامه»

 
گروه رسانه‌ای دیرین
  چهارشنبه 9 آبان 1403  

  بهینه‌سازی برنامه‌ی زمانی روزانه‌ی نیروگاه...

عنوان مقاله: بهینه‌سازی برنامه‌ی زمانی روزانه‌ی نیروگاه‌ تلمبه‌ی ذخیره‌ای سیاه‌بیشه با استفاده از مدل‌سازی مسأله... ادامه»

 
میثم تقی‌زاده
  یکشنبه 17 تیر 1403  

 طراحی باس‌داکت در ساختمان‌های بلند

 شبکه‌ی توزیع مقاوم به عدم قطعیت برآورد بار

 ارزیابی قابلیت ضریب مشارکت ژنراتورها