www.iiiWe.com » محیط زیست

  • «معماریِ ایران، فلسفه‌ی اکولوژیک دارد»

    فیروز فیروز زاده‌ی ۱۳۳۳ و هنرآموخته‌ی رشته‌ی معماری از دانشگاه «پرات» نیویورک است. او در سال ۱۳۶۴ «دفتر اهری و فیروز» را در نیویورک پتیه گذاشت. برخی کارهای انجام‌گرفته در این دفتر در بازه‌ی سال‌های ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۷، در دو نوبت در نشریه‌ی «نیویورک‌تایمز» به چاپ رسیدند. فیروز معتقد است که معماریِ گذشته‌ی ایران پیوندی تنگاتنگ با طبیعت داشته و به نوعی فلسفه‌ای اکولوژیک دارد ... ادامه»

  • حالِ این روزهای گنبد شیخ‌لطف‌الله، از زبان دست‌اندرکاران

    در آغاز این هفته، در دفتر پایگاه جهانی نقش‌جهان نشستی با حضور رسانه‌گران، معاون اداره‌ی کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان، مدیر پایگاه جهانی میدان نقش‌جهان و همچنین مشاور رسانه‌ایِ اداره‌ی کل میراث فرهنگی استان برگزار شد، تا دست‌اندرکاران گزارشی از حالِ این روزهای گنبد شیخ‌لطف‌الله ارائه بدهند ... ادامه»

  • آیا تاب‌آوری اقلیمی در ایران ممکن است؟

    دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله و عضو وابسته‌ی فرهنگستان علوم و مشاور بخش زلزله‌ی مرکز تحقیقاتِ راه، مسکن و شهرسازی، به‌تازگی در یادداشتی چند و چون و جوانبِ تاب‌آوری اقلیمی در ایران و امکان‌پذیر بودن یا نبودنِ آن را بررسی کرده است ... ادامه»

  • چند و چونِ ۱۶ گسلِ فعالِ شناخته‌شده‌ی استان تهران

    تهران شهری است که پیرامونِ آن گسل‌های شناخته‌شده‌ی بسیاری کشیده شده است. این شهر در سال ۱۱۷۵ خوزشیدی که آغامحمدخان قاجار آن را پایتخت اعلام کرد، تنها حوالی ری بود، ولی امروزه این شهر تا کوه‌های توچال پیش رفته است. این شهر به‌واسطه‌ی گسل‌هایی که دارد، زمین‌لرزه‌های مهمی را از سر گذرانده است. در این گزارش نگاهی انداخته‌ایم به ۱۶ گسلِ فعالِ شناخته‌شده‌ی استان تهران ... ادامه»

  • داستان پل کالج تهران

    در مرکز تهران پلی در مسیر شرقی ـ غربی هست که روی تقاطع خیابان‌های حافظ و انقلاب ساخته شده و «پل کالج» خوانده می‌شود. گویا این نام برگرفته از نام کالج آمریکایی یا همان دبیرستان البرز است که در ضلع شمالی این پل قرار دارد. شماری از همسایه‌های قدیمیِ ساکن در این محل می‌گویند پل را مهندسان و کارشناسان بلژیکی و در میانه‌ی دهه‌ی ۱۳۵۰ خورشیدی ساخته‌اند ... ادامه»

  • بافت شرقی نقش‌جهان؛ مدیریت شهریِ اصفهان داوریِ شورای عالی را نادیده می‌گیرد

    شورای عالی معماری و شهرسازی، رویکرد مرجع در تخریب‌های بافت شرقی میدان نقش‌جهان را «مرمت شهری» اتخاذ کرده، اما پیش از ابلاغ آن، مدیریت شهری اصفهان با نادیده گرفتن داوری‌های این شورا، در تلاش برای توجیه طرح دسترسی از میان بافت تاریخی است ... ادامه»

  • انتقادهای جدی یک اقتصاددان به برنامه‌ی هفتم توسعه

    فرشاد مومنی ـ اقتصاددان ـ معتقد است در اوضاع کنونی که او آن را «هشدارآمیز» توصیف می‌کند، کشور نیاز به یک برنامه‌ی باکیفیت توسعه دارد؛ اما او برنامه‌ی هفتم را فاقد شاخص‌ها و متغیرهای لازم برای یک برنامه‌ی باکیفیت می‌داند و انتقادهای بسیار جدی به آن وارد می‌کند ... ادامه»

  •   تبدیل دی‌اکسیدکربن به سوخت پاک، با بازده ۱۰۰ درصد

    دانشمندان دانشکده‌ی مهندسی مولکولی پریتزکر یوشیکاگو روشی را برای تبدیل دی‌اکسیدکربن به سوخت‌های پاک و با بازدهی نزدیک به ۱۰۰درصد توسعه داده‌اند. این پیشرفت می‌تواند با ایجاد یک چرخه‌ی پاک انرژی که انتشار گازهای گلخانه‌ای را کاهش می‌دهد، مبارزه با تغییرات آب‌وهوایی را دگرگون کند. این روش به یک چالش حیاتی می‌پردازد، که برآورد می‌کند فناوری‌های جذب، بهره‌گیری و اندوزش کربن می‌توانند به گونه‌ای درخور توجه انتشار دی‌اکسید کربن جهانی را تا سال ۲۰۵۰ کاهش دهند ... ادامه»

  •   «کره‌ی زمین با شتابی بی‌سابقه دارد گرم‌تر می‌شود»

    بیش از ۵۰ دانشمند برجسته در مطالعه‌ای که چهارشنبه‌ی هفته‌ی پیش منتشر شد، هشدار دادند که گرمایش زمین با سرعت و شتابی بی‌سابقه در حال افزایش است و پنجره‌ای که برای محدود کردن افزایش دما در چارچوب اهداف تعیین‌شده‌ی جهانی وجود داشت، دارد بسته می‌شود. این مطالعه که در مجله‌ی «داده‌های سامانه‌ی زمین» (Earth System Science Data) منتشر شده، نشان می‌دهد که میانگین دما از سال ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۳ میلادی، به اندازه‌ی ۰.۲۶ درجه‌ی سانتی‌گراد افزایش یافته است ... ادامه»

  •   تنش آبی در ۱۸۰ روستای استان گلستان

    مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گلستان ضریب بهره‌‌‌مندی جمعیت استان از آب آشامیدنی را ۹۰‌درصد اعلام کرد و گفت: در شهرهای استان ۱۰۰‌درصد جمعیت و در روستاها ۸۰‌درصد جمعیت از آب با‌کیفیت بهره‌مند هستند. وی با اشاره به این که شرکت متبوعش ۹۰۰ روستا را پوشش داده‌‌ است، افزود: ۱۸۰ روستای استان گلستان با تنش آبی روبه‌رو هستند. رحیمی با اشاره به این که اکنون ۲۴ ناوگان آبرسانی سیار در استان فعال است، اظهار کرد: ۱۲۵‌هزار تن در روستاهای یادشده از طرح آبرسانی بهره‌مند شدند ... ادامه»

  •   هشدار پژوهشگران درباره‌ی تخلیه‌ی پسماندهای شهری و بیمارستانی در رودخانه‌های گیلان

    مدیرکل دفتر بررسی‌های زمین‌شناسی دریایی با گفتن این که در طرح تحول زمین‌شناسی دریایی در استان گیلان، تغییرات زمین‌ریختاری طبیعی که در طول زمان پدیدد آمده‌اند، مورد بررسی شد، نسبت به تخلیه‌ی پسماندهای جامد و نخاله‌های ساختمانی و زباله‌های شهری، صنعتی و بیمارستانی نیز بدون در نظر گرفتن شیرابه‌های مایع و فاضلاب به درون رودخانه‌ها و برداشت‌های بی‌رویه‌ی مواد معدنی، مصالح و شن و ماسه از بستر رودخانه‌ها هشدار داد ... ادامه»


 آخرین مقالات   
 

 عوامل تأثیرگذار بر تمایل به خرید سبز

نام مقاله: بررسی عوامل زیست‌محیطی و روان‌شناختی مؤثر بر تمایل به خرید سبز / پدیدآورندگان: محمدحسن صیف، سعید مظلومیان،... ادامه»

 
امیر یاشار فیلا
  سه شنبه 24 مهر 1403  

 برآورد رسوب‌دهی شبکه‌ی جاده‌ی جنگلی

نام مقاله : برآورد رسوب‌دهی شبکه‌ی جاده‌ی جنگلی با بهره‌گیری از مدل تحویل رسوب و سامانه‌ی اطلاعات مکانی / پدیدآورندگان... ادامه»

 
امیر یاشار فیلا
  یکشنبه 22 مهر 1403  

 ساختمان و الزامات زیست‌محیطی

شماره‌ی ۲۴۷ ـ ۲۴۵ نشریه‌ی «دانش‌نما» به موضوع «ساختمان و الزامات زیست‌محیطی» اختصاص دارد. «دانش‌نما» نشریه‌ای است... ادامه»

 
امیر یاشار فیلا
  سه شنبه 17 مهر 1403  

 سیستم‌های نوین سازه‌ای: دوستدار محیط زیست

 کارکرد باغ‌های گیاه‌شناسی در شهرهای معاصر

 آثار تغییر کاربری زمین بر آب‌های سطحی

 حذف بنزآلدیید از محلول‌های آبی

  مدیریت بهینه‌ی منابع آب زیرزمینی جزیره‌ی کیش...