www.iiiWe.com » مکانیک

  • «معماریِ ایران، فلسفه‌ی اکولوژیک دارد»

    فیروز فیروز زاده‌ی ۱۳۳۳ و هنرآموخته‌ی رشته‌ی معماری از دانشگاه «پرات» نیویورک است. او در سال ۱۳۶۴ «دفتر اهری و فیروز» را در نیویورک پتیه گذاشت. برخی کارهای انجام‌گرفته در این دفتر در بازه‌ی سال‌های ۱۳۶۵ تا ۱۳۶۷، در دو نوبت در نشریه‌ی «نیویورک‌تایمز» به چاپ رسیدند. فیروز معتقد است که معماریِ گذشته‌ی ایران پیوندی تنگاتنگ با طبیعت داشته و به نوعی فلسفه‌ای اکولوژیک دارد ... ادامه»

  • حالِ این روزهای گنبد شیخ‌لطف‌الله، از زبان دست‌اندرکاران

    در آغاز این هفته، در دفتر پایگاه جهانی نقش‌جهان نشستی با حضور رسانه‌گران، معاون اداره‌ی کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اصفهان، مدیر پایگاه جهانی میدان نقش‌جهان و همچنین مشاور رسانه‌ایِ اداره‌ی کل میراث فرهنگی استان برگزار شد، تا دست‌اندرکاران گزارشی از حالِ این روزهای گنبد شیخ‌لطف‌الله ارائه بدهند ... ادامه»

  • آیا تاب‌آوری اقلیمی در ایران ممکن است؟

    دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله و عضو وابسته‌ی فرهنگستان علوم و مشاور بخش زلزله‌ی مرکز تحقیقاتِ راه، مسکن و شهرسازی، به‌تازگی در یادداشتی چند و چون و جوانبِ تاب‌آوری اقلیمی در ایران و امکان‌پذیر بودن یا نبودنِ آن را بررسی کرده است ... ادامه»

  • چند و چونِ ۱۶ گسلِ فعالِ شناخته‌شده‌ی استان تهران

    تهران شهری است که پیرامونِ آن گسل‌های شناخته‌شده‌ی بسیاری کشیده شده است. این شهر در سال ۱۱۷۵ خوزشیدی که آغامحمدخان قاجار آن را پایتخت اعلام کرد، تنها حوالی ری بود، ولی امروزه این شهر تا کوه‌های توچال پیش رفته است. این شهر به‌واسطه‌ی گسل‌هایی که دارد، زمین‌لرزه‌های مهمی را از سر گذرانده است. در این گزارش نگاهی انداخته‌ایم به ۱۶ گسلِ فعالِ شناخته‌شده‌ی استان تهران ... ادامه»

  • داستان پل کالج تهران

    در مرکز تهران پلی در مسیر شرقی ـ غربی هست که روی تقاطع خیابان‌های حافظ و انقلاب ساخته شده و «پل کالج» خوانده می‌شود. گویا این نام برگرفته از نام کالج آمریکایی یا همان دبیرستان البرز است که در ضلع شمالی این پل قرار دارد. شماری از همسایه‌های قدیمیِ ساکن در این محل می‌گویند پل را مهندسان و کارشناسان بلژیکی و در میانه‌ی دهه‌ی ۱۳۵۰ خورشیدی ساخته‌اند ... ادامه»

  • بافت شرقی نقش‌جهان؛ مدیریت شهریِ اصفهان داوریِ شورای عالی را نادیده می‌گیرد

    شورای عالی معماری و شهرسازی، رویکرد مرجع در تخریب‌های بافت شرقی میدان نقش‌جهان را «مرمت شهری» اتخاذ کرده، اما پیش از ابلاغ آن، مدیریت شهری اصفهان با نادیده گرفتن داوری‌های این شورا، در تلاش برای توجیه طرح دسترسی از میان بافت تاریخی است ... ادامه»

  • انتقادهای جدی یک اقتصاددان به برنامه‌ی هفتم توسعه

    فرشاد مومنی ـ اقتصاددان ـ معتقد است در اوضاع کنونی که او آن را «هشدارآمیز» توصیف می‌کند، کشور نیاز به یک برنامه‌ی باکیفیت توسعه دارد؛ اما او برنامه‌ی هفتم را فاقد شاخص‌ها و متغیرهای لازم برای یک برنامه‌ی باکیفیت می‌داند و انتقادهای بسیار جدی به آن وارد می‌کند ... ادامه»

  •   بی‌توجهی شهرداری و نظام مهندسی به اجرای مقررات ملی

    ساختمان‌ها یکی از بخش‌هایی هستند که اتلاف انرژی در آن‌ها به‌شدت بالاست. بر همین اساس، به عقیده‌ی نمایندگان مجلس، توجه به این موضوع مهم نخست باید از سوی طراحان، مهندسان و سازندگان در جریان ساخت و اجرای ساختمان‌ها مورد توجه قرار گیرد. اعضای کمیسیون عمران مجلس همچنین می‌گویند: درباره‌ی ساختمان‌های موجود مسکونی و اداری نیز باید ملاحظات فنی برای کاهش مصرف انرژی اجرایی شود ... ادامه»

  •   برنامه‌ی درسی ارشد «مهندسی مکانیک ـ تبدیل انرژی» بازنگری شد

    برنامه‌ی درسی بازنگری‌شده‌ی دوره‌ی کارشناسی ارشد «مهندسی مکانیک ـ تبدیل انرژی» دانشگاه تربیت مدرس به تصویب رسید. مدیر گروه تبدیل انرژی این دانشگاه، گذشتِ بیش از پنج سال از تاریخ تصویب برنامه‌ی درسی رشته‌ی یادشده، لزوم ارتقای کیفی برنامه درسی و انطباق آن با نیازهای جامعه را از دلایل توجیهی بازنگری برنامه‌ی درسی دوره‌ی کارشناسی ارشد «مهندسی مکانیک ـ تبدیل انرژی» عنوان کرد ... ادامه»

  •   الهام گرفتن از صدف دریایی در ساخت شیشه‌ی نشکن

    پژوهشگران توانسته‌اند گونه‌ی تازه‌ای از شیشه‌ی نشکن بسازند که در ساخت آن از «صدف دریایی» الهام گرفته شده است. به گزارش «دیلی‌میل»، یک گروه پژوهشی از دانشگاه "مک‌گیل"( McGill) شیشه‌ای مرکب ساخته‌اند که نسبت به شیشه‌های سکوریت، ۳ برابر مستحکم‌تر و نسبت به شیشه‌های صاف ۲۴ برابر مقاوم‌تر است. در ساخت این شیشه از صدف دریایی الهام گرفته شده است زیرا صدف به‌رغم اجزای ضعیفی که دارد، به لطف ماده‌ی ضدضربه‌ای که به "صدف مروارید" معروف است، بسیار سخت است ... ادامه»

  •   تهدیدی خاموش برای بهداشت ساختمان

    کپک و باکتری نشانه‌‌هایی از نفوذ نم و رطوبت‌اند، که می‌توانند مشکلات جدی در تندرستی بهره‌‌برداران ساختمان پدید بیاورند و ساختار ساختمان را از درون به بیرون، از میان ببرند و نابود کنند. کپک همچنین می‌تواند در درون سازه‌‌های ساختمانی با تهویه‌ی ضعیف رشد کند و بسیار خطرناک است؛ زیرا ممکن است در حالی که وقت خود را در خانه‌ی خود می‌‌گذرانید، به این خطر پی نبرید. به هر روی کنترل و هدایت آب و رطوبت از فضاهای خیس و مرطوب خانه اقدامی ‌‌لازم است ... ادامه»


 آخرین مقالات   
 

 مدیریت هوشمند ساختمان از نظر مصرف انرژی

عنوان مقاله: مدیریت هوشمند ساختمان از نظر مصرف انرژی / نویسنده: محمدرضا محمدیان ... ادامه»

 
احسان درفشی
  یکشنبه 13 آبان 1403  

 پژوهش در دانشکده‌های برتر مهندسی مکانیک

نام مقاله : بررسی زمینه‌های پژوهشی اعضای هیأت علمی دانشکده‌ی مهندسی مکانیک در دانشگاه‌های برتر ایران و جهان / پدیدآورندگان... ادامه»

 
امیر یاشار فیلا
  دوشنبه 15 مرداد 1403  

 روش هاردی‌کراس و تهویه‌ی فضاهای زیرزمینی

عنوان مقاله : بهبود روش هاردی‌کراس در تحلیل شبکه‌ی تهویه‌ی فضاهای زیرزمینی / نویسنده : ابراهیم الهی ... ادامه»

 
سهراب شیروانی‌فر
  یکشنبه 31 تیر 1403  

 مدل‌سازی و تحلیل مسائل مهندسی

  شکل‌‌شناسی و رفتار ضربه‌ای نانوکامپوزیت‌ها...