www.iiiWe.com » هفت بند اعتلای اخلاق حرفه‌ای در جامعه‌ی مهندسی

 اخبار   
 

 هفت بند اعتلای اخلاق حرفه‌ای در جامعه‌ی مهندسی

رییس نظام مهندسی تهران گفت: در ۴۰ سال گذشته اخلاق عمومی و حرفه‌ای به چالش کشیده شده و افول کرده است؛ و به‌طور حتم اجرای دقیق این ۷ بند می‌تواند در اعتلای اخلاق حرفه‌ای مؤثر باشد ...

هفت بند اعتلای اخلاق حرفه‌ای در جامعه‌ی مهندسی
■ ۱۵میلیون پرونده‌ی رسوب‌کرده در قوه‌ی قضاییه، در پی نبود اخلاق حرفه‌ای


رییس نظام مهندسی تهران گفت: در ۴۰ سال گذشته اخلاق عمومی و حرفه‌ای به چالش کشیده شده و افول کرده است؛ و به‌طور حتم اجرای دقیق این ۷ بند می‌تواند در اعتلای اخلاق حرفه‌ای مؤثر باشد.

رئیس سازمان نظام‌مهندسی استان تهران بابیان اینکه شفاف‌سازی، در دسترس بودن اطلاعات، تسریع سرعت کار، استفاده از انسان‌های سالم، آموزش رعایت اخلاق عمومی و حرفه‌ای، سازگاری و گذشت و دریافت سوگندنامه در تمامی نهادهای مسئولیتی باید جاری شود دوای درد تزریق اخلاق و تدبیر در جامعه است، گفت: در ۴۰ سال گذشته اخلاق عمومی و حرفه‌ای به چالش کشیده شده و افول کرده است؛ و به‌طور حتم اجرای دقیق این ۷ بند می‌تواند در اعتلای اخلاق حرفه‌ای مؤثر باشد.

احمد خرم بابیان مطلب فوق به «صما» گفت: در اوایل انقلاب خصلت‌های ناپسندی مانند دروغ، خودپسندی و خودشیفتگی جایی در بدنه مدیریت و کشور نداشت. در حال حاضر فساد در مفهوم اخلاق حرفه‌ای رسوخ کرده و تمامی نهادها ضربات مهلکی از این موضوع دیده و می‌بینند. به‌طور مثال بخش عمده ضربه‌های مهلکی که به بدنه پیمانکاری کشور واردشده از طرف خود اعضا است.

وی گفت: اخلاق مهندسی مشتمل است بر انجام وظایف، تکالیف و مسئولیت‌های قانونی و حقوقی که می‌بایستی توسط آنان در قالب مجموعه قوانین و آئین‌نامه‌های اجرایی تحقق‌یافته و صحه گذارده شود و به‌صورت کاملاً ایده آل و مطلوب این تعهدات عملی و اجرایی شود.

خرم گفت: اخلاق مهندسی در اصل مجموعه‌ای از تصمیمات، سیاست‌ها و ارزش‌هاست که در افعال مهندسی به لحاظ اخلاقی مطلوب هستند. برخورداری از اخلاق مهندسی موجب می‌شود که مهندسان خود کنترل‌کننده فعالیت‌های خود باشند و در سطحی بالاتر بتوانند از منافع جامعه انسانی و سلامت حمایت کنند.

رئیس سازمان نظام‌مهندسی تهران با اشاره به اینکه برخورداری از ارزش‌های انسانی و اخلاق مهندسی می‌تواند برای مهندسان و جامعه آرامش خاطر و رضایت باطن بیافریند. گفت: مهندس برخوردار از اخلاق مهندسی، رسالت خود را در ارائه مؤثرین خدمت بی‌ریا به کسانی که بیشترین نیاز رادارند می‌داند و در جهت تحقق این رسالت گام برمی‌دارد.

خرم در خصوص اهمیت عریان نمایی و شفاف‌سازی در اعتلای اخلاق حرفه‌ای گفت: نباید هیچ‌چیز سرپوشیده‌ای در نهادها به‌خصوص در سازمان نظام‌مهندسی باشد. راه‌حل این نیز ارائه اطلاعات دقیق و جامع بدون هیچ بند و تبصره‌ای است.

وی همچنین در خصوص نقش تسریع سرعت کار در اعتلای اخلاق حرفه‌ای گفت: استفاده از انسان‌های کارآمد و تسریع در رفع‌ورجوع مطالبات ارباب‌رجوع و کوتاه کردن فرآیند انجام کار جزو اولویت‌های اخلاق حرفه‌ای است که متأسفانه فعالیت شاخصی در این خصوص انجام ایجاد نشده است. تسریع در امور باعث می‌شود خلاف و فساد کم شود.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

رئیس سازمان نظام‌مهندسی استان تهران در خصوص استفاده از انسان‌های اخلاق‌مداری در بدنه فعالیت نهادها نیز خاطرنشان کرد: در تمام دنیا برای دو حوزه اخلاق عمومی و حرفه‌ای تعریف‌های مشخصی است اما بدون تردید کسی که فاقد اخلاق باشد زیر بار هیچ دستورالعمل یا نظام‌نامه‌ای نمی‌رود. باید جامعه واحدهای نظارتی سازمان‌ها با حساسیت، پیشگیری از فساد و خلاف تبعیض را دنبال کرده و بر مبارزه و تبعیض، پافشاری و اعتراض کند.

خرم در ادامه افزود: اخلاق حرفه‌ای مهندسان درگرو پایبندی به قانون، مقررات و استاندارد است و این اعضا باید عهد ببندند که قانون‌شکنی و مقررات گریزی و ضابطه ستیزی و بی‌تفاوتی نسبت به استاندارد نداشته باشند.

رئیس سازمان نظام‌مهندسی استان تهران با اشاره به اینکه در حال حاضر موارد متعدد بی‌اخلاقی و بدعهدی به قانون مقررات و استاندارد در جامعه وجود دارد. گفت: در حال حاضر اخلاق حرفه‌ای در جامعه مهجور شده است.

وی گفت: جامعه ما در بخش آموزش اخلاق کم‌کاری را کرده و متأسفانه نمود این کم‌کاری در تمام عرصه‌های کشور می‌توانیم ببینیم؛ و راه‌کار آن آموزش اخلاق از دوران طفولیت است.

خرم در بخش دیگر سخنانش بابیان اینکه یکی از بهترین نمود اخلاق عمومی و حرفه‌ای داشتن روحیه سازش و گذشت است. گفت: متأسفانه اقشار مختلف جامعه اهل سازش و گذشت نیست و وجود ۱۷ میلیون پرونده دو سال و ۱۵ میلیون پرونده رسوب‌کرده در قوه قضاییه گویای این واقعیت تأسف‌بار است. درحالی‌که این ارقام در مقایسه با کشورهای پیشرفته در بدترین حالت ۵ هزار فقره است.

به گفته رئیس نظام‌مهندسی استان تهران در حال حاضر دو شرط لازم و کافی در مبحث اخلاق باید نهادینه شود شرط لازم این است که هر کس قانون‌مدار باشد و کنترل‌کننده رفتار خود باشد و شرط کافی ناشی از اجرای دقیق دستورالعمل‌ها و آیین‌نامه‌هاست.

وی گفت: وضعیت کنونی جامعه ناشی از عدم برنامه‌ریزی برای اعتلای اخلاق عمومی و حرفه‌ای است. حل این بحران درگرو پیشگیری است؛ و ایده‌های پیشگیرانه از فساد اخلاقی باید توسط مشاوران ارائه شود.

خرم در خصوص جایگاه سوگندنامه در اعتلای اخلاق حرفه‌ای نیز گفت: تحقیقات گسترده نشان می‌دهد امضای سوگندنامه‌ها باعث افزایش تعهد اخلاقی در فعالیت‌های کاری می‌شود.

وی با اشاره به اینکه تعهد اخلاقی در سازمان نظام‌مهندسی یک برگه صوری است گفت: در ابتدای فعالیت یک مهندس یک برگه با عنوان برگه تعهد کاری به‌صورت چشم‌بسته را امضا می‌کند.

وی درنهایت گفت: نظارت‌های دوره‌ای اتفاقی یا تصادفی نظارت Random وسیله کاربردی برای اعتلای اخلاق حرفه‌ای است.

  منبع : وبگاه صما
  15:39   شنبه 21 مهر 1397  
 نظرات