www.iiiWe.com » یک کشته و یک مفقود در حوادث جوی جنوب و جنوب‌شرق کشور

 اخبار   
 

 یک کشته و یک مفقود در حوادث جوی جنوب و جنوب‌شرق کشور

رییس سازمان امداد و نجات از کشته و مفقود شدنِ ۲ تن از هم‌میهنانمان در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان خبر داد. مرتضی سلیمی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا گفت: طی ۷۲ ساعت گذشته در استان هرمزگان ۱۱ شهرستان بشاگرد، بندرلنگه، بندرعباس، پارسیان، جاسک، حاجی آباد، خمیر، رودان، سیریک، قشم، میناب متاثر از سیل و آب‌گرفتگی بودند ...

یک کشته و یک مفقود در حوادث جوی جنوب و جنوب‌شرق کشور
■ قطع برق ۱۲۰ روستا در استان سیستان و بلوچستان
■ از میان رفتن ۳۵۰ راه روستایی
■ مشکل در تأمین اقلام امدادی و زیستی
■ اسکان اضطراری ۳۲۷ تَن در سیل و آب‌گرفتگی استان سیستان و بلوچستان


رییس سازمان امداد و نجات از کشته و مفقود شدنِ ۲ تن از هم‌میهنانمان در استان‌های سیستان و بلوچستان و هرمزگان خبر داد. مرتضی سلیمی در گفت‌وگو با خبرگزاری ایلنا گفت: طی ۷۲ ساعت گذشته در استان هرمزگان ۱۱ شهرستان بشاگرد، بندرلنگه، بندرعباس، پارسیان، جاسک، حاجی آباد، خمیر، رودان، سیریک، قشم، میناب متاثر از سیل و آب‌گرفتگی بودند. همچنین، مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان از قطع برق ۱۲۰ روستا خبر داد.

«عباسعلی ارجمندی» مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا با اشاره به وقوع سیلاب در این استان گفت: شروع باران در استان سیستان و بلوچستان از شب‌ جمعه هفته گذشته بوده است و براساس اعلام سازمان هواشناسی شدت بارش‌ها سنگین گزارش شده بود. وی با اشاره به وقوع سیل در این استان گفت: در طول سی‌سال اخیر این حجم از بارش در استان بی‌سابقه بوده است. با توجه به اعلام سازمان هواشناسی مجموعه مدیریت بحران قبل از آغاز بارش باران اطلاع‌رسانی‌ در خصوص وقوع سیل انجام داده بود، به گونه‌ای که با بلندگو در بسیاری از روستاها اطلاع‌رسانی شده بود.

مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان با بیان اینکه تا این لحظه تلفات جانی گزارش نشده است، تصریح کرد: حدود ۸۵۰ نفر جامانده و گرفتار در سیلاب توسط دستگاه‌های امدادی و نیروهای مردمی نجات یافته‌اند. همچنین ۲۰۰ دستگاه خودرو در سیلاب گرفتار شده بودند که رهاسازی و به اماکن امن منتقل شده‌اند. ارجمندی به خسارات ناشی از سیل در بخش کشاورزی اشاره کرد و افزود: در بخش کشاورزی در باغات موز و در بخش کشت هندوانه و گلخانه‌ها متاسفانه با خساراتی مواجه بوده‌ایم و بیشترین خسارت‌ها در حوزه جنوب استان در کنارک و چابهار اتفاق افتاده است. همچنین در بخش زیرساخت‌های روستایی و ارتباطات رادیویی در فنوج، نیکشهر، قصرقند، بخش‌هایی از چابهار، دلگان و پیشین قطع ارتباط تلفن گزارش شده است. با توجه به قطع تلفن ما از طریق مرکز پیام نیروی انتظامی هم پیام ارسال می‌کنیم و هم در جریان وضعیت آنها قرار می‌گیریم.

وی ادامه داد: دستگاه‌های نظامی و انتظامی تمام امکانات خود را از طریق زمینی و هوایی در اختیار سازمان مدیریت بحران قرار داده‌اند. همچنین از صبح امروز امدادرسانی هوایی آغاز شده است در حال حاضر ۵ فروند بالگرد در اختیار ما است، اما فقط اجازه پرواز به دو فروند بالگرد داده شده است، چراکه هوا برای پرواز مناسب نیست.

مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: ۳۵۰ راه روستایی و محورهای مواصلاتی کاملا قطع است و از بین رفته است. همچنین ۱۲۰روستا برق‌شان قطع شده است و تا این لحظه هنوز نتوانستیم برق روستاها را وصل کنیم. در حوزه روستایی بیشترین خسارت‌ها را داریم. وی با اشاره به آبگرفتگی معابر در کنارک و دلگان تصریح کرد: سه اردوگاه اسکان اضطراری در قصرقند، فنوج و کنارک ایجاد شده است. تعداد ۶ روستا به طور کامل تخلیه شده است. همچنین سه سد سریز شده است و با توجه به اینکه حجم آب بسیار زیاد است. قطعا این مناطق در مرز سیلاب قرار خواهند گرفت. از همین‌رو تدابیر لازم اندیشیده شده است و به محض نزدیک شدن آب ما این روستاها را نیز تخلیه خواهیم کرد. سد پیشین و دو سد دیگر نیز سرریز شده‌اند.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

ارجمندی با بیان اینکه تقاضا داریم مجموعه دستگاه‌های امدادی کشوری به حوزه استان کمک کنند، تاکید کرد: در حال حاضر ما از نظر اقلام امدادی و زیستی با مشکلات مواجه هستیم و این موضوع را به مجموعه استان کرمان اعلام کرده‌ایم و باید حتما این اقلام به مردمان روستایی برسد. وی با اشاره به حضور گروه‌های امدادی مردمی در استان و خارج از استان خاطرنشان کرد: در بخش‌هایی گروه‌های مردمی امدادی را اعزام کرده‌ایم و اقلام جمع‌آوری شده را نیز در صورت نیاز توزیع کرده‌ایم. همچنین مجموعه هلال احمر علاوه بر انبارهایی که در هر شهرستان داشته‌اند شب گذشته با کمک نیروهای نظامی و انتظامی با ۶ دستگاه خودروی سنگین اقلام امدادی را در بخش جنوب استان توزیع کرده‌اند.

مدیرکل مدیریت بحران استان سیستان و بلوچستان درباره میزان تلفات دامی گفت: در حوزه تلفات دامی خسارت چندانی نداشتیم، اما بیشترین خسارت‌ها در حوزه کشاورزی و زیرساخت‌های روستایی است. ارزیابان از همان لحظات اولیه در مناطقی که دچار خسارت شدند مستقر هستند و به محض فروکش کردن آب، تیم‌های ارزیابی خسارت‌ها را برآورد خواهند کرد. بنیاد مسکن هم در حوزه روستایی کار خود را شروع کرده است در حوزه راهداری هم تمام توان را به کار گرفته‌ایم تا حداقل مسیرهای روستایی را بتوانیم بازگشایی کنیم. وی درباره تعطیلی مدارس در این استان گفت: امروز مدارس حوزه چابهار، کنارک، دشتیاری، زرآباد، نیکشهر، قصرقند، بن، سرباز پیشین، دلگان،‌سراوان در دو نوبت صبح و عصر تعطیل هستند.

رییس سازمان امداد و نجات، مرتضی سلیمی نیز با بیان اینکه به ۲۹ شهر و روستا امدادرسانی شده است، ادامه داد: به ۱۳۱۳ نفر در این مناطق امدادرسانی صورت گرفته و برای ۹۲ نفر اسکان اضطراری فراهم شده است. همچنین از ۱۲۸ واحد مسکونی تخلیه آب صورت گرفته است. رییس سازمان امداد و نجات با بیان اینکه ۵۰ تیم شامل ۲۵۰ نفر در این عملیات حضور داشتند، تصریح کرد: ۱۸ دستگاه چادر، ۳۷۰ تخته پتو، ۱۲۲ تخته موکت، ۱۱۴۴ کیلوگرم نایلون و ۵۱ بسته غذایی توزیع شده است.

سلیمی با بیان اینکه یک نفر در شهرستان بشاگرد بر اثر این حوادث جوی جان خود را از دست داده‌است، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شیب اکثر شهرها و روستاها به سمت دریای عمان و خلیج فارس هست و سرعت تخلیه آب، نیازی به تخلیه مناطق نیست. وی همچنین با اشاره به وقوع سیل و آبگرفتگی در استان سیستان و بلوچستان تصریح کرد: طی ٧٢ ساعت گذشته ١٣ شهرستان استان سیستان و بلوچستان از جمله ایرانشهر، چابهار، خاش، دلگان، زاهدان، سرباز، سراوان، سیب و سوارن، فنوج، کنارک، میرجاوه، نیکشهر و هیرمند متاثر از سیل و آبگرفتگی هستند.

رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر در ادامه از امدادرسانی در ۴٠ شهر و روستا در استان سیستان و بلوچستان خبر داد و گفت: تاکنون ۱۲۴۸ نفر در این استان امدادرسانی شدند و ٣٢٧ نفر به صورت اضطراری اسکان یافتند. همچنین یک نفر نیز در شهرستان راسک مفقود شده که جست و جوها برای یافتن وی ادامه دارد. وی خاطرنشان کرد: ۵٢١ امدادگر و نجاتگر در قالب ١٠۴ تیم برای امدادرسانی در سیستان و بلوچستان حضور دارند.

رییس سازمان امداد و نجات هلال احمر درباره اقدامات انجام شده در حوادث جوی استان کرمان نیز گفت: ١۴ شهرستان ارزوئیه، انار، بافت، بردسیر، رابر، رودبارجنوب، ریگان، ساردوئیه، سیرجان، شهداد، قلعه گنج، کهنوج، کرمان و منوجان متاثر از این حوادث هستند. وی با بیان اینکه طی سه روز گذشته ٤٦ شهر و روستا و ١١ محور کوهستانی امدادرسانی شدند، گفت: ١١٩ امدادگر و نجاتگر در قالب ۲۴ تیم در این استان حضور دارند.


مأخذ تکمیلی: گفت‌وگوی رییس سازمان امداد و نجات با خبرگزاری ایلنا
  منبع : خبرگزاری ایلنا
  14:29   یکشنبه 22 دی 1398  
 نظرات