www.iiiWe.com » انتشار اسنادی فراموش‌شده از مکتب باوهاوس پس از ۸۰ سال

 اخبار   
 

 انتشار اسنادی فراموش‌شده از مکتب باوهاوس پس از ۸۰ سال

به‌تازگی اسناد دست‌اولی از نام‌دارترین مدرسه‌ی هنر مدرن منتشر شده، که پرده از اسرار جالب‌توجهی برمی‌دارد ...

انتشار اسنادی فراموش‌شده از مکتب باوهاوس پس از ۸۰ سال

به‌تازگی اسناد دست‌اولی از نام‌دارترین مدرسه‌ی هنر مدرن منتشر شده، که پرده از اسرار جالب‌توجهی برمی‌دارد.

آرک‌دیلی طی گزارشی که به قلم "لورن کراکت" منتشر کرده پرده از اسرار تازه‌ای از اندیشه‌های استادان مدرسه باوهاس در "وایمار" و "دسائو" بر می‌دارد.


دو پادکست صوتی منتشر شده در این مجموعه، یکی (این‌جا) از آرشیو صوتی موسسه ارزیابی شخصیت و تحقیقات (IPAR)بیرون آمده، این فایل‌ها متعلق به پژوهشی از سوی این موسسه در اواخر دهه ۵۰ میلادی و با عنوان " ذهنیت یک معمار" است که طی آن به الگوبرداری از ذهن تعدادی از معماران برجسته این مدرسه و مکتب تاثیرگذار در هنر قرن بیستم پرداخته شده است. در میان این معماران برجسته نام؛ ایرو سارینن، فیلیپ جانسون و ریچارد نویترا دیده می‌شود. در این فایل صوتی سخنانی از هنرمندان یاد شده و تفسیر آنان از ذهنیت خود نسبت به مفهوم معماری شنیده می‌شود. بخشی از اسناد محصول این پژوهش هم مستقیما در این گزارش ارائه شده اند.


عکسی از مراحل تحقیقات (IPAR)


سندی از تحقیقات (IPAR)

فایل دوم (این‌جا) نیز که پیش از این هرگز به صورت عمومی شنیده نشده، محصول تحقیقات فردی با نام سام گرینسپن در خصوص شخصیت یکی از پرکارترین هنرمندان مکتب باوهاوس یعنی لازلو موهولی ناگی هنرمند آلمانی است که اگرچه بیشتر به عنوان یک عکاس شناخته می‌شود اما تجربه‌های باارزشی از جمله در مجسمه سازی و فیلمسازی را نیز در کارنامه دارد. همزمان با این فایل صوتی که حاوی سخنانی از موهولی ناگی است، تعدادی از عکس‌های او از طراحی های باوهاوس هم به عنوان اسناد دست اول دیگری در این گزارش گنجانده شده است.


عکس موهولی ناگی از طراحی های باوهاوس


عکس موهولی ناگی از طراحی های باوهاوس

باوهاوس توسط والتر گروپیوس هنرمند معمار در سال ۱۹۱۹ بنا نهاده شده، این مدرسه علاوه بر اینکه سنگ بنای معماری مدرن محسوب می‌شود بر هنر و طراحی در دهه‌های آینده. نیز بسیار تاثیرگذار بوده است. ترکیب خلاقانه طراحی و صنعت، خلق اشیای کاربردی با قابلیت تولید انبوه برای بهبود جامعه از ویژگی‌های این مکتب است. شمار بسیاری از هنرمندان و معماران مشهور و شناخته شده اروپا در طول دهه‌های ۲۰ و ۳۰ میلادی قرن گذشته در این مکتب هنرآفرینی کرده‌اند.

  منبع : وبگاه هنرآنلاین
  13:06   دوشنبه 15 شهریور 1395  
 نظرات