www.iiiWe.com » زمین خراش به جای آسمانخراش/ تصاویر طرح هرمی واژگون در قلب مکزیکو

 اخبار   
 

 زمین خراش به جای آسمانخراش/ تصاویر طرح هرمی واژگون در قلب مکزیکو

معماران طرح آسمان خراشی 65 طبقه را ارائه کرده اند که این بار به جای چهره آسمان قلب زمین را نشانه می گیرد و تا عمق 300 متری زمین در مرکز مکزیکوسیتی امتداد خواهد داشت...

به گزارش خبرگزاری مهر، این هرم واژگون در مرکز مکزیک سیتی از این رو به صورت وارونه طراحی شده تا بتواند با محدودیت ارتفاع در ساخت ساختمانها در این بخش از مکزیک مقابله کند.

این ساختمان زیرزمینی از 10 طبقه مسکونی و تجاری و 35 طبقه اداری برخوردار است، همچنین به گفته "استبان سورز" هرم واژگون مکزیکو می تواند مرکز فرهنگی جدیدی را در خود بگنجاند. به گفته وی شهر نیازمند دفاتر، زیرساختها و فضاهای مسکونی جدید است اما در حال حاضر فضای خالی برای احداث چنین ساختمانهایی موجود نیست. همچنین تخریب ساختمانهای قدیمی غیرقانونی است و حتی در صورت وجود فضای کافی، امکان ساخت ساختمانی بلندتر از هشت طبقه در این شهر وجود ندارد.

از این رو تنها راه باقی مانده برای ساخت مرکزی فرهنگی، مسکونی، تاریخی رفتن به زیر زمین و ساخت یک "زمین خراش" است، چنین ساختاری می تواند حضور نمادین میدان شهر و سلسله مراتب ساختمانهای موجود در اطراف آن را حفظ کند.

این ساختار به گفته معماران هرمی واژگون با فضایی مرکزی تماما شیشه ای است تا ساکنان آن بتوانند از فضاهای موجود در این هرم برای دسترسی به نور طبیعی و سیستم تهویه هوای مطبوع استفاده کنند. همچنین این هرم می تواند مکانی برای برگزاری انواع فعالیتهای فرهنگی-اجتماعی از قبیل برگزاری کنسرتها، نمایشگاه های باز و رژه های نظامی است.

هرمها در تاریخ معماری مکزیک نقش حیاتی دارند و تمدنهای باستانی در این منطقه معمولا ساختارهای هرمی عظیمی بنا می کرده اند. زمانی که آزتکها برای اولین بار به دره مکزیک آمدند هرمهایی را در میان یک دریاچه بنا کردند. با رشد و توسعه پادشاهی آزتکها ابعاد این هرمها نیز رشد کرد و آزتکها هرمهای جدید را بر روی هرمهای قدیمی می ساختند. از این رو هرمهای باستانی ترکیبی از لایه های دوره های مختلف تاریخی مکزیک است:

"زمین خراش" 65 طبقه ای تا عمق 300 متری زمین در زیر شهر مکزیکو امتداد خواهد داشت

بنای این هرم واژگون با هدف غلبه بر محدودیتهای ساخت ساختمانهای مرتفع در مکزیکو انجام می گیرد

این بنا در میدان اصلی شهر بنا شده و پرچم بزرگ مکزیک بر فراز آن نصب خواهد شد

درون این هرم تماما از شیشه ساخته خواهد شد تا نور طبیعی به تمامی قسمتهای هرم برسد

این هرم می تواند در مرکز مکزیکوسیتی که مملو از ساختمانهای تاریخی غیر قابل تخریب است فضای بزرگی ایجاد کند

ایستگاه مترو در دل "زمین خراش"

این بنا در صورت ساخته شدن به یکی از شاهکارهای مهندسی و معماری جهان تبدیل خواهد شد

  منبع : خبرگزاری مهر
  11:53   سه شنبه 26 مهر 1390  
 نظرات    
 
نازنین بهشتی 13:14 سه شنبه 26 مهر 1390
7
 نازنین بهشتی
جالبه
امروز قصد داشتم این تصاویر رو در قالب روزنوشت برای سایت بفرستم
خوشحالم که بخش اخبار سایت اینقدر به روزه
بهرام شکوهی مهر 22:40 سه شنبه 26 مهر 1390
2
 بهرام شکوهی مهر
جالبه
سید حافظ هاشمی 23:23 سه شنبه 26 مهر 1390
2
 سید حافظ هاشمی
با تشکر
موسی حاجیان 14:13 چهارشنبه 27 مهر 1390
5
 موسی  حاجیان
محدودیت ها باعث ابتکار می شوند
اکبر فرح بخش 16:01 چهارشنبه 27 مهر 1390
1
 اکبر فرح بخش
منابع درامدی این کشورها چیه که همچین خرجهائی میکنن؟
صدف اسدی 21:31 پنجشنبه 28 مهر 1390
1
 صدف اسدی
جالبه چرا توی کشور ما از این چیزها نمی سازن اصلا این مدلی نه یه چیزی دیگه سازه ای باشه که از دیدنش لذت ببریم.اینجوری که ما شنیدیم ساخت وساز از نشانه های قدرته یک کشور.
فریحان حامدیزدان 22:53 آدینه 29 مهر 1390
0
 فریحان حامدیزدان
خیلی ممنون از لطف جنابعالی
عباس غفاری 23:38 آدینه 29 مهر 1390
0
 عباس غفاری
نمونه ای از توان بشر برای غلبه بر محدودیتها !
عباس غفاری 23:56 آدینه 29 مهر 1390
0
 عباس غفاری
در پاسخ به اقای فرح بخش لازم به توضیح است که منابع درامدی فاکتور اصلی نیست.مدیریت صحیح و علمی بر منابع وتوسعه پایدار ودرامد زایی در اینده چنین خرجهایی را امکان پذیر و عملی میکنند
سید ابراهیم موسوی نژاد 09:35 شنبه 30 مهر 1390
0
 سید ابراهیم موسوی نژاد
جالب بود
وحیده طباخها 10:41 شنبه 30 مهر 1390
1
 وحیده طباخها
نشان دهنده معماری قوی هست که با توجه به نیازهاشون طرح معماری مناسبشون رو میسازند و همین طور لینک خوبی که بین مهندس سازه و معمار وجود داره.
در مورد سازه های که بشه ازشون لذت برد من پیشنهاد میکنم برج مسکونی نیاوران رو ببینید، این ساختمان در یک محوطه پردرخت ساخته شده که کلی درخت به صورت پراکنده درش بوده به نحوی که برای استفاده از 60 درصد زمین خیلی از درخت ها در محدوده این 60 درصد بودند و شهرداری هم به مالک مجوز قطع درختان در این محدوده رو داده بوده. اما معمار طرح آقای مهندس نیکبخت طرحی رو داده که در اون حتی یک درخت هم قطع نشده و هرجا درخت بوده ساختمان انحنا پیدا کرده. جای یک روزنوشت داره که این ساختمان و بحث های طراحیش آورده بشه که انشااله سعی می کنم طی هفته بعد بگذارمش . واقعا تلاش معمار برای نگهداری درخت ها قابل تقدیر هست ، حتی در طی اجرای پروژه مراقبت ها و دقت های لازم صورت گرفته با توجه به این که کدهای ارتفاعی ساختمان و پای درخت متفاوت بوده. مساله ای که هست سر اینه که چی رو حفظ کنیم و چی رو حفظ نکنیم.

در مورد مکزیکو سیتی قانون به این نحو هست که خواستند منظره شهر رو تغییر ندهند، ساختمان های قدیمی حفظ بشه. و باعث شده معمارهاشون برای این راه حل که فضا میخوان و این دو مورد باید رعایت بشه به این خلاقیت روی بیاورند. متاسفانه من فکر می کنم اگر ایران باشه ، میرن قانون رو عوض می کنند و اونقدر تبصره و غیره میارند که جا برای طرج چنین مسائلی نمی مونه