www.iiiWe.com » فصل جوایز جهانی برای معماران ایران

 اخبار   
 

 فصل جوایز جهانی برای معماران ایران

آغاز سال نوی خورشیدی برای معماران ایرانی با دریافت جوایز متعدد جهانی همراه بوده است ...

فصل جوایز جهانی برای معماران ایران

آغاز سال نوی خورشیدی برای معماران ایرانی با دریافت جوایز متعدد جهانی همراه بوده است.

با اتمام چهارمین سال برگزاری رقابت سایت آرکیتایزر شش پروژه‌ی منتخب ایرانی در فهرست برگزیدگان سال ۲۰۱۶ این رویداد قرار گرفته‌اند.

این رقابت با موضوع معماری، فضا و محصولات برگزار می‌شود در بخش معماری ۸ بخش اصلی ِ ساختمان‌های مسکونی (شامل ده زیرمجموعه)، تجاری (شامل ده زیرمجموعه)، خدماتی ( شامل پنج زیرمجموعه)، ورزشی تفریحی (شامل سه زیرمجموعه)، فرهنگی (شامل شش زیرمجموعه)، آموزشی (شامل شش زیرمجموعه)، طراحی شهری و فضای سبز (شامل سه زیرمجموعه) و حمل و نقل (شامل شش زیرمجموعه) را شامل می‌شود. این رقابت سالانه به دو صورت رأی مردمی و رأی داوران به انتخاب بهترین طرح در میان این چهل و نه گروه به تفکیک زیرمجموعه می‌پردازد.

هدف این رقابت افزایش قدردانی از معماری پرمعنا در جهان و پشتیبانی از پتانسیل این آثار در تأثیر مثبت بر زندگی روزمره است.

example-image
باشگاه صخره نوردی پلور اثر دفتر موج نو (لیدا الماسیان و شاهین حیدری) – منتخب داوران و همچنین منتخب مردمی در بخش ورزشی

example-image
ساختمان مسکونی آجر پوش اثر استودیو طرح و ساخت آدمون (شبیر موسوی، امیررضا فاضل) – منتخب داوران و همچنین منتخب مردمی در بخش معماری با آجر

example-image
دفتر کار ترمه اثر فرشاد مهدی زاده و احمد بطحائی – منتخب داوران در بخش دفاتر کمتر از ۴ طبقه

example-image
استخر شنای سوهانک اثر کوروش رفیعی – منتخب مردمی در بخش تفریحی

example-image
خانه افشاریان اثر دفتر طراحی رنا (رضا نجفیان) – منتخب مردمی در بخش مسکونی کمتر از ۴ طبقه

example-image
فروشگاه شکوبن اثر گروه طراحی آکاد (محمد مهدی فخیمی) – منتخب مردمی در بخش معماری سقف

یک جایزه دیگر برای معمار جوان ایرانی

محمد‌مهدی فخیمی طراح و معمار جوان ایرانی و یکی از برندگان آرکیتایزر همچنین توانسته در مسابقه بین‌المللی طراحی معماری ۲۰۱۶ ایتالیا به نام "جایزه بین‌الملل طراحی (A DESIGN INTERNATIONAL AWARD ) ... هم صاحب عنوان شود.

فخیمی پیش‌تر نیز در در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ به ترتیب برنده مدال‌های برنز و نقره جهان در زمینه طراحی معماری شده بود.

برنده شدن در مسابقه ایتالیا یک پیروزی دیگر را هم برای این معمار جوان به همراه داشت. این پیروزی نشان داد که شباهت نسبی کار او با یک فروشگاه بستنی فروشی در ایتالیا به هیچ وجه یک کپی نبوده و این پیروزی در ایتالیا یک پاسخ غیرمستقیم به منتقدان اوست.

در این طرح بیش از ۴۴۰ قطعه پلاستوفوم EPS برش خورده در ابعاد و اندازه‌های مختلف با رنگ‌های سفید صورتی و خاکستری به‌صورت معلق از سقف اصلی فضا مستقر شده‌اند و پرتوهای نور گرم چراغ‌های آویز از لابلای احجام معلق در کنار نور محیطی یک دست زیر سقف اصلی آمده است.

مسابقات بین‌المللی طراحی ایتالیا یکی از معتبرترین مسابقه جهانی در زمینه طراحی است که همه ساله هزاران طراح در بیش از یکصد رشته طراحی اعم از معماری، طراحی داخلی، گرافیک، طراحی صنعتی، طراحی لباس، طراحی مبلمان و طراحی جواهرات، طرح‌های خود را روانه این مسابقات می‌کنند. پس از اتمام مهلت ارائه آثار، ارزیابی آن‌ها توسط هیئت داوران متشکل از ۸۰ شخصیت و چهره بین‌المللی از ملیت‌های مختلف و در تخصص‌های متنوع آغاز می‌گردد و در پایان به برگزیدگان این مسابقات، مدال‌های سه گانه طلا نقره و برنز تعلق می‌گیرد.

"اُرسی‌خانه ایرانی" برنده جایزه جهانی معماری شد

همچنین خبری دیگر حاکی از این است که پروژه "ساختمان مسکونی اُرسی‌خانه" از ایران، کار استودیوی معماری "کیوانی و همکاران"، برنده مدال برنز "A DESIGN AWARD" در بخش معماری، ساختمان و سازه شده است.

ساختمان مسکونی اُرسی‌خانه، کار مشترکی از نیما کیوانی و سینا کیوانی به عنوان معماران اصلی است؛ و لادن مستوفی، مریم سرشار و امیرعباس طاهری، محمد مشعوف، اکبر خلج و علیرضا خوارزمی‌نژاد نیز به عنوان اعضای تیم طراحی، اجرا و سرمایه‌گذاری، در این پروژه مشارکت داشته‌اند.

ایده اصلی در طراحی این پروژه؛ که در تهران محله گیشا واقع شده است؛‌ ایجاد فضایی با القاء حس مکان معماری ایرانی با رویکردی مدرن و نیز در نظر گرفتن نیازهای زیستی انسان بوده است.

معمار تلاش کرده است تا در طراحی اُرسی‌خانه به معماری خانه‌های سنتی ایران ( به خصوص خانه‌های کاشان)، هندسه فضایی و نقش گیاه، آب، نور و قاب‌بندی و شفافیت در معماری ایرانی توجه ویژه‌ای داشت باشد.

شاخصه اصلی ساختمان اُرسی‌خانه ـ‌ همانطور که از نامش پیداست‌ـ احیای پنجره‌های اُرسی به شکلی مدرن بوده که باعث خلق حس فضایی خاص در بنا شده است در کل؛‌ می‌توان از این پروژه به عنوان زاویه‌ای جدید در نگرش کاربردی به معماری ایرانی نام برد که در بخش طراحی فضاهای بنا کاملاً‌ مشهود است.

بنا به این گزارش تاکنون شرکت‌های چون یاهو، نایکی، کوکاکولا، نستله، نیسان و سامسونگ و حتی دانشگاه‌هایی همچون؛ ام. آی. تی، پلی‌تکنیک میلان و کانبرا نیز موفق به دریافت این جایزه شده‌اند.

"A DESIGN AWARD" یکی از بزرگ‌ترین و مطرح‌ترین جوایز بین‌المللی طراحی دنیاست که هر ساله، طراحان خلاق بسیاری از کشورهای جهان را گرد هم می‌آورد تا برای کسب مقام در رشته‌های مختلف این چالش جهانی با هم رقابت کنند. آنچه اعتبار این مسابقه را از سایر مسابقات بین‌المللی طراحی و معماری متمایز می‌کند، پروسه داوری آثار است.

داوری این مسابقه در چندمین مرحله و با مشارکت بیش از ۷۰ داور از میان کارشناسان حرفه‌ای سراسر جهان اعم از؛‌ چهره‌های آکادمیک، مدیران شرکت‌های بزرگ، مهندسین و تکنسین‌های اجرا، برندگان جوایز دوره‌های گذشته و مدیران برندهای معتبر جهان انجام می‌شود.

  منبع : وبگاه هنرآنلاین
  14:40   چهارشنبه 1 اردیبهشت 1395  
 نظرات