www.iiiWe.com » باززنده‌سازیِ پنج رشته قنات در دانشگاه تبریز

 اخبار   
 

 باززنده‌سازیِ پنج رشته قنات در دانشگاه تبریز

با هدف اعمال مدیریت سبز در دانشگاه‌ها، پنج رشته قنات به طول ۲۰ کیلومتر با دبی ۳۵ لیتر بر ثانیه به منظور بهره‌گیریِ مؤثر از منابع آب زیرزمینی و تصفیه جهت استفاده از آن در پایان فصول آبیاری، در دانشگاه تبریز احیا شد. به گزارش ایسنا، در این راستا با ابزارهای نوین اندازه‌گیری انجام گرفته، امکانِ برنامه‌ریزی درست برای نگهداری، لایروبی، تعیین و بررسی مسیر، کنترل دبی آب و اجرای طرح جامع این قنات‌ها فراهم شده است ...

باززنده‌سازیِ پنج رشته قنات در دانشگاه تبریز

با هدف اعمال مدیریت سبز در دانشگاه‌ها، پنج رشته قنات به طول ۲۰ کیلومتر با دبی ۳۵ لیتر بر ثانیه به منظور بهره‌گیریِ مؤثر از منابع آب زیرزمینی و تصفیه جهت استفاده از آن در پایان فصول آبیاری، در دانشگاه تبریز احیا شد. به گزارش ایسنا، در این راستا با ابزارهای نوین اندازه‌گیری انجام گرفته، امکانِ برنامه‌ریزی درست برای نگهداری، لایروبی، تعیین و بررسی مسیر، کنترل دبی آب و اجرای طرح جامع این قنات‌ها فراهم شده است. این قنات‌ها در دهه‌های گذشته برای آبیاری برخی باغ‌ها و زمین‌های کشاورزی دانشگاه تبریز و همچنین آبیاری برخی از مناطق شهر تبریز استفاده می‌شده است. بخشی از آب این قنات‌ها در یک مخزن ۲۰۰۰ مترمکعبی ذخیره‌شده و جهت آبیاری فضای سبز دانشگاه استفاده می‌شود.

به‌منظور استفاده بهینه از مقادیر اضافی آب قنات‌ها (۵۰۰ هزار مترمکعب) در پایان فصل آبیاری (بیش از نصف سال) دانشگاه تبریز در نظر دارد با اجرای سامانه تصفیه، آب قنات‌ها را پس از ذخیره جهت مصارف بهداشتی مورد مصرف قرار دهد. در این راستا برای تصفیه آب قنات آزمایش‌های متعددی صورت گرفته، که بیانگر وجود کمی کلیفرم و نیز مقدار TDS در حدود ۲۵۰۰ می‌باشد.

آب قنات‌های دانشگاه تبریز در صورت عدم استفاده صحیح و بهینه در داخل محوطه دانشگاه؛ به‌ناچار به‌عنوان فاضلاب به شبکه فاضلاب شهری پیوسته و بدون هیچ استفاده مفیدی در سطح شهر، به مراکز تصفیه فاضلاب شهری منتقل گشته و حتی بار مالی بر دوش شهر قرار می‌دهد. درحالی‌که در صورت استفاده از آب این قنات‌ها برای مصارف دانشگاهی، حتی از هزینه مصرف آب دانشگاه به شرکت‌های آبفا نیز کاسته می‌شود.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، برای استفاده از آب قنات در مصارف حساسی چون آب استخر، نظر کارشناسان مثبت بوده وازاین رو، پس از نمونه‌برداری و آزمایش، مقدر شد که از آب قنات برای مصرف استخر دانشگاه و دوش‌ها استفاده شود. در نتیجه اجرای این پروژه حدود ۱۰۰۰۰۰۰ مترمکعب در سال در مصرف آب صرفه‌جویی می‌شود و همچنین با توجه به تعبیه مخزن در بالادست و حذف پمپ‌های تأمین فشار، مصرف برق دانشگاه نیز کاهش‌یافته است.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

  منبع : خبرگزاری ایسنا
  15:00   دوشنبه 10 تیر 1398  
 نظرات