www.iiiWe.com » 33 اثر به نمایش درنیامده در نمایشگاه گنجینه‌ی موزه هنرهای معاصررونمایی شد

 اخبار   
 

 33 اثر به نمایش درنیامده در نمایشگاه گنجینه‌ی موزه هنرهای معاصررونمایی شد

نمایشگاه «جلوه‌هایی از هنر معاصر جهان» ساعاتی پیش آغازگر فصل جدیدی از فعالیت‌های موزه هنرهای معاصر تهران بود به گزارش خبرنگار سرویس هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی در ...

نمایشگاه «جلوه‌هایی از هنر معاصر جهان» ساعاتی پیش آغازگر فصل جدیدی از فعالیت‌های موزه هنرهای معاصر تهران بود.
به گزارش خبرنگار سرویس هنرهای تجسمی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی در مراسم افتتاح دوباره‌ی شاهکارهای هنر معاصر و مدرن جهان گفت: بار دیگر شاهد گشایش نمایشگاه بزرگ جلوه‌هایی از هنر معاصر جهان با مرور آثار گنجینه‌ای موزه هستیم.
محمود شالویی اضافه کرد: بهتر بود نام این نمایشگاه را به جای جلوه‌های هنر معاصر، به جلوه‌هایی از آثار هنر مدرن تغییر می‌دادیم، چرا که بسیاری از آثار این مجموعه دیگر در زمره‌ی هنرهای معاصر شمرده نمی‌شود و متعلق به قرن نوزده به بعد است؛ لذا انتظار می‌رود در نمایشگاه‌های بعدی بتوانیم جلوه‌هایی از هنر معاصر اعم از داخلی و خارجی را به نمایش بگذاریم.
به گفته شالویی، موزه این امکان را دارد تا برای سالیان متمادی میزبان برپایی نمایشگاه‌های دسته اول، اصیل و گران‌سنگ داخلی و خارجی باشد. نمایشگاه‌هایی که امروز محصول دوران پرفراز و نشیبی است که طی 70 سال به وقوع پیوسته است.
مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی در بخش دیگری از صحبت‌های خود بیان کرد: هنرمندان، پیشکسوتان و صاحبان سبک در آن دوران چنین آثار نفیسی را خلق کرده‌اند که بایستی از تلاش آن‌ها قدردانی شود. در نمایشگاهی که امروز شاهد آن هستیم نیز 33 اثر جدید به نمایش گذاشته شده که تاکنون به نمایش درنیامده بود و باید آن‌ها را در مجموعه‌ی آثار جدید کشف شده از گنجینه موزه برشمرد.
او همچنین با قدردانی از حمایت‌های معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: ایشان از تمامی برنامه‌های موزه حمایت کرده و ما را برای برپایی نمایشگاه‌های بعدی ترغیب کردند. با این دلگرمی همکاران ما نیز مشتاقانه سرگرم برپایی نمایشگاه‌هایی از این دست هستند.
شالویی هم‌چنین با قدردانی از زحمات شهبازی مقدم که وظیفه‌ی نگهداری از آثار گنجینه موزه را بر عهده دارد، گفت: بیش از 30 سال زحمت در موزه هنرهای معاصر و نگهداری از آثار این مجموعه با صحت و سلامت کامل محصول تلا‌ش‌های صادقانه‌ی ایشان است که بی‌شک جایش به زودی پر نخواهد شد.
او سپس با حضور شاه‌آبادی و با اهدای لوح تقدیر از سالها تلاش شهبازی مقدم تجلیل کرد.
حمید شاه‌آبادی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در بخش دیگری از این مراسم افتتاحیه گفت: دومین نمایشگاه جلوه‌های هنر معاصر جهان در حالی در پایتخت کشور آغاز به کار می‌کند که جامعه جهانی امروز بیش از هر زمان دیگر نیازمند دریافت پیام هنری و پیام‌های صلح و دوستی از ناحیه‌ی کشورهای جهانی است.
او با اشاره به اهمیت هنر تاکید کرد: لطاف و ظرافتی را که هنر به تمام جوامع ارزانی می‌دارد غنیمتی است و ضرورت دارد که تمامی کشورها، ملت‌ها و آحاد مردم با این حوزه و نگاه به محیط اطراف خود بنگرنند و پیام هنر و هنرمند را بیش از گذشته دریابند.
به گفته شاه‌آبادی، نشست امروز یک نشست سمبلیک و نمادین است تا قدردان آثار هنرمندانی باشیم که با خلق آثار هنری خود، هم خودشان را در جهان ماندگار کردند و هم فضایی از لطف و محبت را به نسل نو منتقل کردند.
او تصریح کرد: اگر امروز کشور ایران با داشتن گنجینه‌ی غنی از هنر و داشتن یکی از موزه‌های جهانی در حوزه‌ی هنرهای تجسمی بر خود می‌بالد، مدیون تلاش هنرمندانی است که در سال‌های گذشته به هنر روی آوردند و امروز تکلیف ماست که با افقی بلند به خلق آثار هنری بیندیشیم و بدانیم که هنرمندان با همین آثار در جامعه باقی می‌مانند.
معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بیان کرد: آن چه امروز این جا به نمایش درمی‌آید بخشی از ثروت ملی کشور ماست و تمامی آثار این جا نگهداری می‌شوند نیز پشتوانه معنوی و مالی کشورمان هستند که باید با دقت و جدیت بیشتر مورد توجه قرار بگیرند. جامعه هنرهای تجسمی کشور به عنوان بزرگترین جامعه‌ی هنری به لحاظ تعداد هنرمندان، مخاطبان، آموزشگاه‌ها و ... نیازمند نگاه و توجه ویژه است و مدیریت هنری کشور نیز باید بیش از گذشته به این بخش توجه نشان دهد.
او گفت: فرصت‌هایی که امروز داریم به ما کمک می‌کند تا نسبت‌های هنری کشور را در رده‌های مختلف جهانی بسنجیم. امروز بیش از گذشته ضرورت دارد تا به تولید آثار جهانی در مقیاس جهانی بیندیشیم و مخاطبان خود را محدود به داخل کشور نکنیم، بلکه آثاری خلق نماییم که در جهان نیز منشاء اثر است.
شاه‌آبادی در بخش دیگری از سخنان خود خطاب به جامعه‌ی هنری گفت: تعامل هنرمندان ما با هنرمندان مشهور جهانی در رفت و آمدها، سفرها و برگزاری کارگاه‌های مختلف تخصصی گامی در جهت جهانی شدن آثار هنری کشورمان است و اگرچه تقلید در هنر جایی ندارد؛ اما استفاده از تجربیات هنرمندان بزرگ کاری می‌کند تا آثار هنری ما جای خود را در بازار جهانی پیدا کند.
او تصریح کرد: هنرهای تجسمی در کشور ما از نبود یک عرضه‌ی پویا رنج می‌برد و ما در حوزه‌ی آثار داخلی و خارجی باید برای تقویت این بخش تلاش کنیم، به همین دلیل هم می‌خواهیم این مجموعه از هنرمندان را بیشتر مورد حمایت قرار دهیم.
او در پایان گفت: با نگاه به گنجینه موزه در‌می‌یابیم که علیرغم تقویت بخش‌های مختلف و با داشتن بیش از چندین هزار اثر فاخر، باز هم در بخش‌های مختلف نیازمند توجه هنرمندان هستیم. حرکتی از سال گذشته برای نمایش بخش‌هایی از آثار گنجینه آغاز شد که امسال نیز ادامه یافت و این حرکت ارزشمند باید پاینده و مستدام باقی بماند. تلاش‌های اداره کل تجسمی در جهت رفاه حال هنرمندان و توسعه‌ی مجموعه‌ی تجسمی است و در این راه نیازمند همدلی هنرمندان و هنرجویان هستیم.
گفتنی است در بخش پایانی این مراسم با حضور جمعی از هنرمندان و مسؤولان، نمایشگاه‌ جلوه‌هایی از هنر معاصر جهان در موزه هنرهای معاصر تهران افتتاح شد.
  منبع : ایسنا
  09:45   سه شنبه 18 خرداد 1389  
 نظرات