www.iiiWe.com » دلایل تخریب مسجد حضرت رقیه(س)/ ناظر پروژه 200 پروژه دیگر در دست دارد!

 اخبار   
 

 دلایل تخریب مسجد حضرت رقیه(س)/ ناظر پروژه 200 پروژه دیگر در دست دارد!

رئیس سازمان نظام مهندسی استان تهران با عنوان دلایل بروز حادثه در مسجد حضرت رقیه(س) اعلام کرد: مهندس ناظر این پروژه، 200 کار دیگر هم در دست اجرا دارد...

سعید غفرانی در گفتگو با مهر در خصوص تخریب مسجد حضرت رقیه (س)، یکی از عوامل بروز این حادثه را پی سازی اشتباه دانست و اظهار داشت: پروژه کنار مسجد متشکل از سه پلاک بود که از سوی مالک تجمیع شد و هنگامیکه مالک، سه پلاک را تخریب می کند، پی سازی بدون نظارت و با اشکال انجام میگیرد.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران افزود: عامل بعدی این بود که مسجد حضرت رقیه (س) اسکلتی ناپایدار و قدیمی داشته است و کمترین اصول مهندسی هم در آن رعایت نشده بود ضمن آنکه بارندگی های اخیر هم این موضوع را تشدید کرد.

وی بابیان اینکه مهندس ناظر در این حادثه مقصر شناخته می شود، گفت: این مهندس ناظر 200 پروژه در دست اجرا داشت و طبیعی است که نمی توان با این حجم کار نظارت درستی را بر اجرای پروژه ها انجام داد بنابراین این حادثه انتظار می رفت.

رئیس سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران با اشاره به اینکه بیش از یکسال است که نظام مهندسی از تعیین مهندسان ناظر در پروژه ها کنار گذاشته شده است، بیان کرد: شهرداری مسئول انتخاب مهندسان ناظر در پروژه ها است؛ بنابراین نظام مهندسی نمی تواند کنترلی بر تعداد پروژه هایی که ناظران دارند داشته باشد.

غفرانی بابیان اینکه به طور حتم در این حادثه ناظر مسئولیت داشته تا گودبرداری نادرست را گزارش کند، افزود: نتیجه دور زدن سازمان نظام مهندسی و عدم حضور فیزیکی این سازمان همین می شود.

وی با تاکید بر اینکه باید تدابیر لازم به‌کار گرفته شود تا شاهد این اتفاقات نباشیم، بیان کرد: پروانه اشتغال به‌کار ناظر به عنوان مسئول اجرای این پروژه از سوی نظام مهندسی باطل می شود و به همراه پیمانکار باید در دادگان پاسخگو باشند.

غفرانی تصریح کرد: شهرداری باید به نظام مهندسی کمک کند تا این سازمان هم در دخالتی در انتخاب ناظران داشته باشد.

به گزارش مهر، ساعت 20 و 30 دقیقه جمعه شب اهالی خیابان شاندیز در منطقه فلاح با صدای مهیبی از خانه های خود خارج و با دیدن صحنه ریزش سقف و قسمتی از مسجد حضرت رقیه(س) روبرو شدند که منجر به کشته شدن 6 نفر شد.

  منبع : خبرگزاری مهر
  11:40   یکشنبه 3 اردیبهشت 1391  
 نظرات    
 
م افتخاری 14:57 یکشنبه 3 اردیبهشت 1391
4
 م افتخاری
چطور میشود یک نفر در آن واحد ناظر 200 پروژه باشد؟
یعنی با در نظرگرفتن کل سهمیه نظارت حتی در چند سال متوالی چگونه چنین وضعیتی پدید می‌آید؟
مضافاً مگر کنترل سهمیه‌ها توسط شهرداری انجام نمیشود؟
و ...؟؟؟؟؟
مجید صابر 21:43 یکشنبه 3 اردیبهشت 1391
2
 مجید صابر
متاسفانه همه مسئولین صورت مسئله را پاک کرده و هیچ اشاره ای به عدم وجود نظام صحیح ساز و ساخت ، نبود قراردادهایی شبیه قراردادهای پیمانکاران طرحهای عمرانی و ... نمی کند و ناظر بیچاره که فقط برای تکمیل پرونده کارت سهمیه اش را تقدیم می کند عموما در نوک حمله دوست و ... قرار می گیرد ، سالهاست صحبتهای قشنگی رو از مسئولین می شنویم ولی افسوس از اقدامی قشنگ !
نامدار جهانی 01:18 دوشنبه 4 اردیبهشت 1391
2
 نامدار جهانی
من فکر می کنم که 20 تا نظارت باشه نه 200 تا (اصلا 200 تا نظارت با عقل جور در نمی اید)
م افتخاری 09:34 دوشنبه 4 اردیبهشت 1391
1
 م افتخاری
آقای مهندس صابر گرامی با نظر جنابعالی کاملاً موافقم ولی اگر آن ناظر بیچارههههههههههههههههههه کارت سهمیه‌اش را به این‌سان تقدیم و تکمیل ننماید و یا کلاً ابزارهای کنترلی لازم برای پرهیز از این موارد وجود داشته باشد آیا باز میشود انتظار کاهش این حوادث را داشت؟
ولی به گفته جنابعالی این دیوار مهندس ناظر آنهم از نوع ساختمانش بدجوری کوتاه و دردسرساز است
آیا زمان آن نرسیده که اندکی به وظیفه خود و مسولیتهای تبعی آن بیشتر واقف شویم؟
آیا برای ارتقائ پایه مرور مجدد دروس سازه و خاک و پی و ... کافی است یا بهتر است این موارد حداقل در یک جلسه هم که شده توسط نمایندگان حقوقی نظام مهندسی ، کارشناسان رسمی دادگستری و یا قضات قوه قضائیه مطالب هشداردهنده‌ای برای داوطلبان ارائه شود؟
سیدفرشید غزنینی هاشمی 21:06 دوشنبه 4 اردیبهشت 1391
1
 سیدفرشید غزنینی هاشمی
تاوقتی امضا فروشی باشد اوضاع همین است که میبینید.برخی مهندسین با قیمت پایین امضا میکنند و.....
مجید صابر 21:15 دوشنبه 4 اردیبهشت 1391
1
 مجید صابر
جناب افتخاری عزیز سلام و تشکر بابت دقت نظرتان ، خلاصه ی نظرم عدم وضعیت صحیح نظام ساخت و ساز است ، برکسی پوشیده نیست نظارت صحیح توسط همکاران تنها برای پنج شش سال و بسته به بزرگی منطقه و شهر ، کمتر ویا مقداری بیشترخواهد بود وبعد از آن مکس پرانی است و ...
م افتخاری 15:33 سه شنبه 5 اردیبهشت 1391
1
 م افتخاری
جناب مهندس صابر گرامی در این مورد هم با شما هم عقیده‌ام که علیرغم وجود برخی قوانین خوب ، متاسفانه به دلیل اجرا و نظارت بد ، نتیجه خوبی حاصل نمی‌شود.به این ترتیب باید به این باور برسیم که این قوانین جزو ملزمات این حرفه است و این میسر نخواهد شد مگر به ایجاد این باور از طریق آموزش و فرهنگ‌سازی همان که معمولاً با آن یا بیگانه‌ایم و یا تمایلی به آن نداریم
احمد انصاری 16:15 سه شنبه 5 اردیبهشت 1391
2
 احمد انصاری
ضمن ابراز تاسف از وقوع حوادث این چنینی و ابراز همدردی با بازماندگان این حادثه ، متاسفانه آنچه در این مورد و مواردی از این قبیل شاهد هستیم آن است که در همان ساعات اولیه وقوع حادثه ،اظهار نظرهای نسنجیده و کارشناسی نشده فضای جامعه را ملتهب می کند و بدون بررسی دقیق علت اصلی اینگونه حوادث بلافاصله مهندس ناظر (و پس از آن سازمان نظام مهندسی) بعنوان متهم و مقصر در معرض آماج حملات تیترهای جنجالی روزنامه ها ، رسانه ها و افکار عمومی قرار می گیرد و چه بسا با گذشت زمان و فروکش کردن التهابها و پس از بررسی کارشناسی تمام جوانب ، مشخص شده است که مهندس ناظر هیچ گونه کوتاهی نداشته و اصلا مقصر نیست بلکه ایراد کار جای دیگری بوده. تلخ تر اینکه سازمان نظام مهندسی نیز پیشقدم می شود و زودتر از سایرین در خبررسانی اتفاق کارشناسی نشده شرکت می کند و صدالبته دیواری کوتاهترو دم دست تر از مهندس ناظر پیدا نمی شود ...!!!
انتظار این است که لااقل سازمان نظام مهندسی به دور از هیاهوها و جنجالها و پس ازبررسی تمام جوانب و علل حادثه در کسوت یک تشکل حرفه ای ، متخصص و صاحب صلاحیت ، مقصر یا مقصرین را شناسایی و معرفی نموده ، میدان را برای هر گونه اعلام نظرهای فاقد اعتبار و فاقد صلاحیت باز نگذارد . بدیهی است هیچ گونه کوتاهی از هر شخصیت حقیقی و حقوقی ولو مهندس ناظر عضو سازمان نیز پذیرفته نیست بشرط آنکه قضاوت مستند ، مستدل و با پشتوانه بررسی های کارشناسانه باشد و اگر واقعا مهندس ناظر مقصر نباشد (که در مواردی نیز اینطور بوده ) تمام قد از ایشان دفاع کند ...
احمد انصاری 16:25 سه شنبه 5 اردیبهشت 1391
2
 احمد انصاری
جنای آقای هاشمی با سلام و عرض ادب به نظر من بهتره که با قدری تامل به قضیه بنگریم و لااقل ما مهندسا هوای همدیگررو داشته باشیم اینکه امضا فروشی دور از شان مهندسیه قبول و منطقی . بنده هم با شما موافقم ولی بنظر میرسه قضاوت عجولانه بدتر از اون باشه .اولا باید ببینیم در این حادثه واقعا مهندس ناظر مقصر بوده یانه ثانیاً اگر هم مقصر بوده جزء اون دسته مهندس هاییه که امضا فروشی کرده یانه ! اگر هیچکدوم نبوده و این مهندس به وظیفه خودش عمل کرده باشه یه قدری در خصوص ایشان بی انصافی کرده ایم .
نیما محسون 16:49 سه شنبه 5 اردیبهشت 1391
1
 نیما محسون
بله دوستان گرامی، احتمال 200 پروژه همزمان اغراق آمیز بوده و عملا برای یک نفر با فراغت کامل امکان نظارت بیش از سه یا چهار پروژه ساختمانی آنهم به شرط زمان بندی دقیق و نظارت با دقت بیش از 75% وجود ندارد.الباقی قضایا همون تکرار مکررات بی نظمی و قانون شکنی مسئولین است و بس! و فعلا راه چاره ای وجود ندارد؟
فرشته رضایی 09:38 چهارشنبه 6 اردیبهشت 1391
2
 فرشته رضایی
با سلام به دوستان
همچنان که شما هم اکثرا اشاره کردید ، همواره مهندس ناظر را مقصر می دانند، اما دریغ از یک آموزش درست به مهندسین ناظر ، من به عنوان یک مهندس ناظر تازه کار کلی سوال و اشکال در ذهن دارم که با مراجعه به سازمان نظام مهندسی و یا کتابها و یا اشخاص دیگر نتونستم به جواب سوالاتم برسم، مثلا همین اتفاق ریزش ساختمانها را همیشه از سایتها دنبال می کنم اما هیچ گاه به درستی دلیل اصلی (غیر از مواردی که در اثر گودبراریهای عمیق غیر اصولی اتفاق افتاده) بروز چنین حوادثی را نمی فهمم ، مثلا در همین حادثه عنوان شده ((پی سازی نادرست )) اما این پی سازی چه ارتباطی می تواند با ریزش ساختمان داشته باشد؟
م افتخاری 11:32 شنبه 9 اردیبهشت 1391
0
 م افتخاری
خانم مهندس رضایی:
با سلام
احتمالاً خود بهتر این مساله را می‌دانید ولی از باب یادآوری عرض شود که:
درصورت عدم وجود هم‌بندی مناسب بین اعضائ سازه کافی است در زمین زیر این سازه اتفاقات جزیی پدی آید آن وقت شرایط بسیار مساعد خواهد شد برای از هم پاشیدن اجزائ سازه‌ای که بر روی پی استوار شده‌اند .در غیر اینصورت هم باز شرایط به گونه‌ای پیش خواهد رفت که نشستهای نامتقارن سبب ایجاد نیروهای ناخواسته‌‌ای در سازه خواهد شد که برای آن طراحی انجام نشده است لذا در مرحله باز توزیع حاصل از نشست نامتقارن در زیر پی سازه دچار خسارت خواهد شد که درصورت جدی بودن این خسارتها رویکرد خرابی فعال و منجر به خرابی‌های جزئی یا کلی سازه خواهد شد