www.iiiWe.com » فرای در آرزوی اصفهان سوخت

 اخبار   
 

 فرای در آرزوی اصفهان سوخت

پیکر «ریچارد فرای» - ایران‌شناس آمریکایی – پس از کش و قوس طولانی بر سر دفن جنازه‌اش در کنار زاینده‌رود بالاخره سوزانده شد. این درحالی است که بزرگترین آرزوی این ایران‌شناس آمریکایی پس از مرگش دفن جنازه‌اش در زاینده‌رود بود...

فرای در آرزوی اصفهان سوخت

پیکر «ریچارد فرای» - ایران‌شناس آمریکایی – پس از کش و قوس طولانی بر سر دفن جنازه‌اش در کنار زاینده‌رود بالاخره سوزانده شد. این درحالی است که بزرگترین آرزوی این ایران‌شناس آمریکایی پس از مرگش دفن جنازه‌اش در زاینده‌رود بود.

خبرگزاری میراث‌فرهنگی ـ گروه میراث‌فرهنگی ـ هفتم فروردین‌ماه امسال (27 مارس 2014) «ریچارد نلسون فرای» - ایران‌شناسِ آمریکایی - در سن 94 سالگی در شهر بوستون آمریکا درگذشت. او سال‌ها پیش وصیت کرده بود تا پس از مرگ، در کنار زاینده‌رود در اصفهان دفن شود؛ اما با وجود موافقت دو رییس‌جمهور وقت ایران با این پیشنهاد، به‌دلیل اتفاق‌هایی که پس از مرگش افتاد، برای خاکسپاری به ایران منتقل نشد، تا این‌که چندی پیش، پیکر او در همان شهر بوستون سوزانده شد.

این‌درحالی است که جامعه دانشگاهی و بسیاری از باستان‌شناسی با نوشتن و انتشار بیانیه از مقامات کشور خواسته بودند که به آرزوی ریچارد فرای به‌دلیل خدمات ارزنده‌اش به فرهنگ ایران جامه عمل بپوشانند.

«ریچارد نلسون فرای» در نوجوانی با مطالعه‌ی داستان‌های تاریخی، به شرق و تاریخ آن علاقه‌مند شد. به همین دلیل، همزمان با تحصیل در رشته‌ی فلسفه در دانشگاه ایلینوی، در رشته‌ی تاریخ نیز به تحصیل پرداخت و زبان‌های عربی و ترکی و همچنین هنرهای اسلامی را آموخت. او پس از آشنایی با «آلبرت اومستد» مجذوب سخنان او درباره‌ی کشفیات جدید موسسه‌ی شرق‌شناسی در تخت جمشید شد و مطالعات خود را در این زمینه دنبال کرد. پس از گذراندن دوره‌های چین‌شناسی و باستان‌شناسی چین و ژاپن، نزد «محمد سمسار» که مدرک دکتری از دانشگاه پنسیلوانیا داشت، زبان فارسی را آموخت.

فرای به کمک او، کتاب «تاریخ بخارا» اثر نرشخی را ترجمه کرد و همین، به رساله‌ی دکتری او در دانشگاه هاروارد تبدیل شد. او در سال‌های 1943 و 1944 میلادی به ایران، افغانستان و هند سفر کرد و در این سفرها به آثار باستانی علاقه زیادی پیدا کرد. فرای از سال 1948 تا 1990 عضو هیئت علمی دانشگاه هاروارد بود و به‌عنوان استاد مهمان در کشورهای مختلف از جمله ایران (شیراز) به تدریس پرداخت.

فرای از سال 2001 تا 2010 عضو افتخاری سازمان «پرشن گلف آن‌لاین» بود و همواره با ارسال نامه خطاب به تحریف‌کنندگان، از نام «خلیج فارس» دفاع می‌کرد.

از کتاب‌های بسیاری که فرای درباره‌ی تمدن ایران و ایرانیان نوشته‌ است، می‌توان به ترجمه‌ی «تاریخ بخارا»، «میراث باستانی ایران»، «عصر زرین فرهنگ ایران» و «تاریخ باستانی ایران» اشاره کرد.

  منبع : خبرگزاری میراث فرهنگی
  07:10   سه شنبه 3 تیر 1393  
 نظرات    
 
عبداله اربابی 08:46 پنجشنبه 5 تیر 1393
0
 عبداله اربابی
ارتباط با دنیا نیاز به سفیران وعلاقه مندان دارد و فرای پل مناسبی برای شناخت بهتر دوملت ایران و امریکا بود.فرصتی که بدلیل همین سهل انگاری ها بدست رسانه های صهیونیستی افتاده و ملت ها مارا فقط از از زاویه این رسانه ها میشناسند.فرصت را از دشمن بگیریم و با روشهای مناسب فرهنگ و تاریخ واقعی و پرافتخار ایران عزیز را به دنیا بشناسانیم.