www.iiiWe.com » دو مشکل مهندسان مشاور و پیمانکاران در اجرای مالیات بر ارزش افزوده

 اخبار   
 

 دو مشکل مهندسان مشاور و پیمانکاران در اجرای مالیات بر ارزش افزوده

رئیس شورای مدیریت جامعه مهندسان مشاور ایران گفت: مهندسان مشاور و پیمانکاران نسبت به نحوه اجرای مالیات بر ارزش افزوده در بخش ارائه خدمات از سوی مهندسان مشاور و پیمانکاران اعتراض و انتقاد دارند...

منوچهر فخرصمدی در گفت و گوی تفضیلی خود با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس در انتقاد از نحوه اجرای مالیات بر ارزش افزوده در بخش ارائه خدمات توسط مهندسان مشاور و پیمانکاران افزود: نسبت به دریافت مالیات بر ارزش افزوده از مهندسان مشاور و پیمانکاران اعتراض داریم که در این خصوص نشست‌ها و نامه نگاری‌های بسیاری با مقامات مسوول داشته‌ایم.

وی به منظور تشریح این موضوع و تأکید بر عدم اعتراض نسبت به اجرای این قانون اظهار داشت: اجرای این قانون برای دولت مفید است لکن نحوه اجرای آن باعث مشکلات اساسی برای مهندسان مشاور و پیمانکاران شده است.

وی افزود: دولت در قانون مالیات بر ارزش افزوده، مهندسان مشاور و پیمانکاران را مأمور وصول مالیات بر ارزش افزوده از کارفرمایان کرده است تا ظرف مدت 3 ماه مالیات دریافت شده را پرداخت کنند.

فخرصمدی اضافه کرد: به عنوان مثال اگر مالیاتی از کارفرما در اول فروردین گرفته شد،از اول تیر تا 15 تیرماه آن را باید به سازمان امور مالیاتی اعلام کنیم و حداکثر تا روز پانزدهم پرداخت شود.

وی ادامه داد: تصمیم قانون مالیات بر ارزش افزوده تا اینجای کار آسان است، چرا که این قانون برای معاملات نقدی نوشته شده است،یعنی زمانی که کالایی به فروش می‌رسد فروشنده موظف است علاوه بر قیمت کالای خود، مالیات 5درصد را نیز از خریدار دریافت کند.

وی ادامه داد:در واقع مالیات بر ارزش افزوده مربوط به استفاده کننده نهایی است و برای قیمت نهایی موجه است و این مصرف کننده نهایی است که باید 5درصد مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت کند.

فخرصمدی خاطر نشان کرد: زمانی که فروشنده قیمت خود را اعلام می‌کند، خریدار باید 5درصد مالیات بر ارزش افزوده را پرداخت کند و در مالیات نقدی فروشنده به هر شکلی باید 5درصد مالیات دریافت و متعاقباً پرداخت نماید و در صورت قبول عدم دریافت آن، فروشنده باید از حساب خود آن را پرداخت کند.

وی اضافه کرد: اما در خدمات غیرنقدی مهندسان مشاور و پیمانکاران طبق قرارداد باید خدماتی را ارائه دهند و متعاقباً صورتحساب صادر کنند تا کارفرمایان این صورتحساب ها را طبق نظر خود جرح و تعدیل و در نهایت پرداخت نمایند.

*2 مشکل برای برای مهندسان مشاور و پیمانکاران 

وی با بیان این که این موضوع دارای 2 اشکال است؛ خاطر نشان کرد: نخستین مشکلی که از این بابت برای مهندسان مشاور و پیمانکاران به وجود می‌آید این است که برخی از ذیحسابان سازمان ها، مالیات بر ارزش افزوده را نمی‌پردازند و دومین اشکال عدم پرداخت بموقع مطالبات و بالطبع مالیات بر ارزش افزوده آن است.  

رئیس شورای مدیریت جامعه مهندسان مشاور ایران افزود: به نمایندگی از سوی مهندسان مشاور به سازمان امور مالیاتی رفتیم و اعلام کردیم ذیحسابان این پول‌ها را پرداخت نمی‌کنند، در نهایت بخشنامه ای  از سوی وزیر اقتصاد صادر شد که در آن قید شده بود باید این مالیات را ذیحساب پرداخت کند، تا در نهایت به سازمان امور مالیاتی پرداخت شود.

فخرصمدی گفت: همان‌طور که تمام دست اندر کار و حرفه مندان مستحضرند در بعضی موارد قراردادهایی منعقد می‌شوند که اعتبار کافی ندارند و یا اعتبارات آن دیر به دستگاه های اجرایی اعطا می‌شود.

وی افزود: وقتی دستگاه های اجرایی بودجه ای نگرفته اند چطور می‌توانند حق‌الزحمه مهندسان مشاور و پیمانکاران و مالیات بر ارزش افزوده را بپردازند. نتیجه این وضعیت صورتحساب هایی است که مربوط به چندین سال قبل است که هنوز پرداخت نشده اند و مالیات بر ارزش افزوده آن‌ها نیز پرداخت نشده است.

به گفته وی، سازمان امور مالیاتی انتظار دارد تا مالیات بر ارزش افزوده آن از سوی مهندسان مشاور و پیمانکاران پرداخت شود.

فخرصمدی خاطر نشان کرد: این قانون مالیات بر ارزش افزوده، مهندسان مشاور و پیمانکاران را مأمور وصول مالیات کرده است در حالی که رضایت این مأموریت از ما گرفته نشده است که آیا امکان این کار را داریم، یا خیر؟ زیرا وقتی مهندسان مشاور و پیمانکار قادر به وصول صورتحساب های خود نیستند چگونه می‌توانند مالیات‌ها را هم وصول کنند؟!

*کارفرمایان همواره در صورتحساب های ارسالی اعمال نظر می‌کنند

وی با بیان این که مهندسان مشاور و پیمانکاران عدم پرداخت بموقع صورت حساب‌های خود را تا حدی تحمل می کنند،زیرا مشکلات کشور را درک می کنند؛ ادامه داد: کارفرمایان همیشه در صورت حساب‌ها و صورت وضعیت‌ها اعمال نظر می‌کنند و معمولاً مبالغی که تأیید می‌شود با صورت حساب‌های ارسالی متفاوت است. همین صورت حساب‌ها هم پس از اعمال نظرات کارفرمایان با تأخیرهای تا مواردی بیش از 2 سال پرداخت می‌شود.

وی گفت: در ماده 11 قانون مالیات بر ارزش افزوده به صراحت گفته شده است که تاریخ تعلق مالیات زمانی است که خدمات ارائه شود و همان زمان به مبلغی که صورتحساب ارائه کرده‌اید، مالیات تعلق می‌گیرد.

*هنوز مبلغ نهایی خدمات تعیین نشده، چرا باید مالیات پرداخت

وی ادامه داد: در ماده 3 این قانون نیز ذکر شده است مالیات بر ارزش افزوده زمانی که ارزش نهایی کالا مشخص شده باشد تعیین می‌شود، پس وقتی هنوز نرخ نهایی خدمات میان کارفرما و مهندسان مشاور و پیمانکاران مشخص نشده است،در واقع مبلغ مالیات قابل محاسبه نیست لذا چگونه مهندسان مشاور و پیمانکاران می‌توانند مالیات بر ارزش افزوده را بپردازند؟

وی ادامه داد: مالیات بر ارزش افزوده در تمام دنیا وجود دارد و ما نسبت به این قانون اعتراضی نداریم زیرا یکی از راه های درآمدزایی دولت است.

فخرصمدی با بیان اینکه 832 شرکت مهندسان مشاور در رشته های مختلف از جمله راهسازی، سدسازی، نفت و گاز و پتروشیمی، سازه و... عضو جامعه مهندسان مشاور ایران هستند؛ اظهار داشت: ما به نحوه اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در بخش ارائه خدمات از سوی مهندسان مشاور و پیمانکاران اعتراض داریم، زیرا وقتی هنوز وجهی از کارفرما دریافت نکرده ایم چرا باید 5درصد مالیات پرداخت کنیم و برای عدم پرداخت این مالیات دولت ما را جریمه هم می‌کند!

رئیس شورای مدیریت جامعه مهندسان مشاور ایران تأکید کرد: دولت برای تأخیر در پرداخت مالیاتی که هنوز مهندسان مشاور حق‌الزحمه آن را از کارفرما نگرفته اند مهندسان مشاور را تا بیش از 100درصد مبلغ مالیات جریمه می‌کند.

وی تصریح کرد: ما نسبت به سنگین بودن جریمه هم اعتراض داریم زیرا هر جریمه ای باید متناسب با مقدار خطا باشد، آن هم در صورتی که خطایی وجود داشته باشد. 

 اکبر محمودی

  منبع : خبرگزاری فارس
  11:40   سه شنبه 13 تیر 1391  
 نظرات    
 
مجید تابش 20:05 چهارشنبه 14 تیر 1391
2
 مجید تابش
این مساله عین واقعیت است و مهندسان مشاور را به مامور وصول مالیات از کارفرمایان تبدیل کرده اند تازه کارفرمایان دولتی خودشان هم یا قانون و الزام به پرداخت را نمیدانند و یا خود را به ندانستن زده و طفره می روند و نهایتاً خود مشاور باید پرداخت کرده که متضرر می شود .
نیما محسون 20:07 چهارشنبه 14 تیر 1391
3
 نیما محسون
آقای مهندس ما هم دقیقا گرفتار این دست مسائل هستیم، حالا چکار باید کرد؟ آیا بهتر نیست در مورد قراردادهای دولتی، خود دولت که برای درآمد خود چاله ای کنده، مجددا با اصلاح قوانین بصورت قانونی و به ازای هر صورتحساب و یا صورتوضعیت کارکرد مشاوران و پیمانکاران توسط ذیحساب سازمانهای دولتی کسر و مستقیما به حساب خزانه دولت واریز نمایند و مشاوران و پیمانکاران را از شر خود خلاص نمایند.آخه این چه کاری که این وسط ما شدیم نوکر بی جیره و مواجب دولت! کار که می کنیم پول نمی دهند (ندارند که بدهند) و از طرفی کسورات قانونی از قبیل بیمه و مالیات را نیز که کم می کنند به دارائی و بیمه نمی پردازند، حال این وسط چوب این ندارم و ندانم کاری ها را ما باید بخوریم، و تازه جریمه اش را هم باید بدیم چرا؟ آیا تو این مملکت آدم عاقل پیدا نمی شود که این معضل (شما بخوانید ظلم فاحش) را حل بکند؟ به خدا از زورگوئی های سازمانهای دولتی خسته شده ایم. هیچکدام قانونی عمل نمی کنند و هر سازمانی ساز خودش را می زند و فقط کارشان تیغ زدن دیگران شده است.کمی انصاف و مروت هم خوب چیزیه که ندارید!
لازم بذکر است که در خصوص مالیات بر ارزش افزوده، صورتحساب قراردادهائ سال قبل که مبلغ آن بعد از تاخیرهای چندین ماهه در سال بعد پرداخت شده، کارفرمایان دولتی مالیات بر ارزش افزوده آنرا به نرخ سال قبل محاسبه می کنند در صورتیکه مودیان موظفند طی دوره های سه ماهه و با نرخ سال مالی که در جریان است مالیات بر ارزش افزوده را بر اساس مبلغ ناخالص کارکرد محاسبه و به دارائی پرداخت بکنند که به ضرر مودیان می باشد و در این میان گوش کسی به اعتراض ها بدهکار نیست.
مصطفی کاظمی اصل 12:48 آدینه 16 تیر 1391
1
 مصطفی  کاظمی اصل
5%مالیات+5%مالیات بر ارزش افزوده جمعاً 10% از صورتحساب مشاور یا پیمانکار کسر گردد و از اینقدر کاغذبازی و اتلاف وقت و فکر و اعصاب وانرژی پرهیز کنند ! یا اصلاً در تخصیص بودجه و اعتبار یکجا 10% از بودجه طرح کسر و به حساب مالیات واریز کنند بعد از خزانه بردارند و بگویند درآمد زایی کردیم (چرخش عبث! دولت از این جیب به آن جیبش میریزد و میگوید درآمدزایی کردیم! )و آقایون دولتی اینقدر شغل تراشی برای خودشان نکنند. واقعاً دارایی و مالیات یکی از بزرگترین معضلات ما شده و ما بجای تمرکز بر کارهای فنی ، باید به فکر چگونگی فرار و رهایی از پیچ و تابهای بروکراسی اداری مملکت باشیم ! خدا به فریاد ما برسد...
علی هاشمی 20:56 آدینه 16 تیر 1391
0
 علی هاشمی
بدون شرح ..... !!!!!

آقای مهندس تابش و جناب مهندس محسون عزیز سلام،
آقا اینم مثل باقی مشکلات موجود جامعه ی مهندسین و پیمان کاران؛ اسمش رو باید گذاشت بدون شرح.....!!!!!
والله که جز ظلم چیز دیگه ای نمیشه اسمشو گذاشت!!!
کی گفته کارفرما مالیات بر ارزش افزوده رو پرداخت می کنه؟!
برای پرداخت هر صورت وضعیتی که پس از تأیید مهندس مشاور، کارفرما باید حداکثر ظرف مدت 10 روز اقدام به پرداختش کنه که میشه 1 ماه یا بیشتر بماند، کسر کسور قانونی بیمه ، عوارض و مالیات و 10 درصد حسن انجام کار هم به جای خود،‌ شرکت کارفرما نمی دونم طبق کدوم بند یا ماده یا تبصره با هزار جورعذر و بهانه ی من درآوردی، چیزی حدود 3 درصد اضافی به خاطر مالیات بر ارزش افزوده ای که طبق قوانین مالیتی و اظهار نامه ی مالیاتی خودشون باید پرداخت کنند رو هم از ما و مهندس مشاور کسر می کنند، یعنی از 5 درصد مالیات بر ارزش افزوده ی سهم خودشون، 2 درصدش رو کارفرما میده و مابقی از جیب مبارک ما و مشاور این پروژه پرداخت میشه!!! دیگه چی واسه ما میمونه!!!
البته این فقط مشکل ما نیست، خیلی از دوستان و همکاران که با هم در ارتباطیم، مشکلات مشابه این چنینی دارند.
آخه این انصافه؟!
دادمونو به گوش کی برسونیم؟!
کاش فقط مشکل همین بود، سرویس شدنمون تازه وقتیه که طرف قراردادمون، کارفرمای دولتی باشه، اصلا پولت رو نمی دند که بخوای مالیات یا هر کوفته دیگه بدی!
الان خیلی خسته ام حوصله ی تعریف کردن رو ندارم، فقط تا این حد بگم که الان بیشتر از 2 ساله واسه گرفتن مابقی مبلغ صورت وضعیت قطعی یکی از کارهایی که طرف قراردادمون کارفرمای دولتی بوده، داریم میدویم که تازه حدود 15 درصدش هنوز پرداخت نشده و باقی مونده.....!!!!!
انشاالله که خدا خودش به خیر بگذرونه.
علی هاشمی 22:14 آدینه 16 تیر 1391
0
 علی هاشمی
دقیقا جناب مهندس کاظمی، بله واقعا همین طوره!