www.iiiWe.com » تأثیرات اجرای طرح تفصیلی تازه‌ی شهر تهران بر ساخت‌وساز پایتخت

 اخبار   
 

 تأثیرات اجرای طرح تفصیلی تازه‌ی شهر تهران بر ساخت‌وساز پایتخت

جزئیات طرح تفصیلی شهر تهران سرانجام در اختیار دفاتر خدمات الکترونیک شهر قرار گرفت و هم‌اکنون...

جزئیات طرح تفصیلی شهر تهران سرانجام در اختیار دفاتر خدمات الکترونیک شهر قرار گرفت و هم‌اکنون در این دفاتر برای صدور پروانه‌ی ساختمانی، تنها به محتوای این طرح استناد می‌شود و مقررات قدیمی کنار گذاشته شده‌اند. هرچند هنوز متن کامل طرح تفصیلی به‌صورت همگانی منتشر نشده، در مراجعه‌های روزهای اخیر انبوه‌سازان به دفاتر خدمات الکترونیک، مشخص شده که ساخت‌وسازهای تازه، مشمول سه
تغییر عمده می‌شوند که تغییر در تعداد طبقات قابل‌ساخت، مهم‌ترین آن‌هاست. از همین رو، سازندگان ساختمان خواستار انتشار همه‌ی جزئیاتِ طرح تفصیلی پایتخت شده‌اند تا بتوانند برای تعریف پروژه‌های جدیدشان تصمیم‌گیری کنند.


 

نخستین بازتاب استناد به طرح‌ تفصیلی در تهران


دفاتر خدمات الکترونیک در تهران که تا 10 روز پیش خبر «اجرای طرح تفصیلی» را مردود اعلام کرده بودند، روز گذشته استناد به این طرح را به عنوان نقشه‌ی جدید برای صدور پروانه‌های ساختمانی تأیید کردند.

هم‌اینک در همه‌ی دفاتر خدمات الکترونیک شهر، مجوزهای ساختمانی بر پایه‌ی طرح تفصیلی تازه صادر می‌شود؛ به‌گونه‌ای‌که انبوه‌سازان طی روزهای اخیر با آگاهی از مقررات موجود در طرح تفصیلی، متوجه شده‌اند که این طرح، سه تغییر عمده را در ساخت‌وساز به وجود می‌آورد.

مدیران دفاتر خدمات الکترونیک در مناطق مختلف تهران، در این باره به «دنیای ‌اقتصاد» گفتند: در سطح تهران تحت تأثیر اجرای طرح تفصیلی جدید، سه ویژگی عمده‌ی ساخت‌وسازها، شامل تعداد طبقات قابل‌ساخت، سطح اشغال و کاربری زمین،‌ تغییرات درخور توجهی پیدا کرده‌اند.

همچنین؛ مدیرعامل مؤسسه‌ی فن‌آوران شهر ـ مسئول ارشد دفاتر خدمات الکترونیک در شهرداری تهران ـ درباره‌ی این که چه نوع ساخت‌وسازی مشمول طرح تفصیلی می‌شود، به «دنیای ‌اقتصاد» گفت: همه‌ی سازنده‌هایی که تا تاریخ ششم فروردین امسال موفق به اخذ «دستور نقشه» نشده باشند، مشمول رعایت مقررات تازه‌ی ناشی از اجرای طرح تفصیلی خواهند شد.

محمدباقر دشتگردی با تأکید بر این که شرط استناد به مقررات قدیمی، داشتن تأییدیه‌ی نقشه‌ی ‌ساختِ پیش از ششم فروردین است، تصریح کرد: حتا برای ساخت‌وسازهایی که پروانه‌ی ساخت تا پیش از ششم فروردین گرفته‌اند، اما تا آن زمان دستور نقشه را از شهرداری نگرفته‌‌اند و نقشه‌های آن‌ها تا ششم فروردین تأیید نشده است، ضوابط طرح ‌تفصیلی تازه اعمال خواهد شد.


هم‌اکنون طرح تفصیلی جدید تهران در گردش‌کار صدور پروانه و تشکیل پرونده‌ی دفاتر خدمات الکترونیک شهر جای گرفته است. مدیران دفاتر خدمات الکترونیک شهر در حالی از پیاده‌سازی طرح تفصیلی تازه‌ی تهران روی سامانه‌ی تشکیل و صدور پروانه خبر می‌دهند که هنوز از شیوه‌ی اجرای طرح گله دارند؛ به‌طوری‌که مدیران فنی برخی از دفاتر از تعدد و تغییر برخی از قوانین تشکیل پرونده در چند روز اخیر صحبت می‌کنند.

بر این اساس، تمامی ‌تشکیل پرونده‌های جدید، حتا پرونده‌هایی که پروانه دریافت کرده‌اند، اما هنوز به مرحله‌ی دستور نقشه نرسیده‌اند، بر مبنای طرح تفصیلی تازه‌ی تهران پیش خواهند رفت؛ و تنها پرونده‌هایی اجازه دارند بر اساس طرح تفصیلی قدیم عمل کنند که دستور نقشه‌ی پرونده خود را تا پیش از ابلاغ طرح تفصیلی تازه، یعنی ششم فروردین‌ماه امسال، دریافت کرده باشند.

گفتنی‌ست اجرای طرح تفصیلی تازه‌ی تهران که از ششم فروردین امسال کلید خورد، با فراز و نشیب‌های فراوانی همچون انجام نگرفتنِ اطلاع‌رسانی دقیق در خصوص نحوه‌ی اجرا به مدیران دفاتر خدمات الکترونیک و بی‌خبریِ مردم از قوانین تازه‌ی ساخت‌وساز همراه بود. با این همه، مسئولان طرح تفصیلی جدید در شهرداری تهران، اقدام به آموزش سه‌روزه‌ی مدیران دفاتر خدمات الکترونیک شهر کرده‌اند، که به نظر می‌رسد در پیش‌برد بهتر طرح تفصیلی موثر باشد؛ هرچند که کارشناسان و
تحلیلگرانِ شهری قضاوت درباره‌ی تأثیرات احتمالی طرح تفصیلی تازه را به دو ماه آینده موکول می‌کنند.


شفاف‌سازی لایه‌های بیرونی طرح تفصیلی


مدیران فنی شماری از دفاتر خدمات الکترونیک با اشاره به آموزش‌های هفته‌ی گذشته، از دریافت ابلاغیه‌ی شهردار تهران در مورد اجرای کامل طرح تفصیلی تازه‌ی تهران خبر دادند و گفتند: سه روز پایانی هفته‌‌ی گذشته، مدیران مسئول و مدیران فنی دفاتر، در خصوص تاریخچه‌ی طرح تفصیلی و تغییراتِ اعمال‌شده در روند کاریِ دفاتر خدمات الکترونیک آموزش‌هایی دیدند و جزوه‌هایی در زمینه‌ی مبانی تئوری طرح تفصیلی جدید در اختیار آن‌ها قرار گرفت.

یکی از مدیران دفاتر در گفت‌وگو با «دنیای اقتصاد» تصریح کرد: طبق آنچه اعلام شده است، گام بعدی، آموزش کارشناسان است که به نظر می‌رسد درگیریِ کاریِ بیش‌تری با تغییراتِ اعمال‌شده در گردش‌کار سامانه دارند.

 


افزایش ارتفاع، کاهش سطح اشغال


یکی از مدیران دفاتر خدمات الکترونیک نیز با اشاره به تغییرات گردش‌کار سامانه‌ی صدور پروانه براساس طرح تفصیلی تازه، گفت: همان‌طور که پیش‌تر هم پیش‌بینی می‌شد، تعداد طبقات، تغییر کاربری و سطح اشغال در ساخت‌وساز هر منطقه، مهم‌ترین تغییر سامانه‌ی جدیدِ تشکیل و صدور پروانه‌های ساختمانی‌ست.

او ادامه داد: البته همه‌ی مناطق مشمول کاهش تعداد طبقات نشده‌اند؛ حتا در برخی مناطق افزایش تعداد طبقه را هم داشته‌ایم. برای مثال، در منطقه‌ی ما کاربری‌های تجاری و اداری نسبت به گذشته بیش‌تر شده‌اند، اما سطح اشغال آن‌ها کاهش یافته است.

اما نکته‌ی درخور توجه در این خصوص این است که گرچه اجرای طرح تفصیلی در سامانه‌ی دفاتر خدمات الکترونیک آغاز شده است، اظهارات برخی از مدیران دفاتر، خبر از به‌هم‌ریختگی اجرای طرح تفصیلی جدید در برخی شهرداری‌های مناطق، به‌عنوان ادامه‌دهنده‌ی کار دفاتر خدمات الکترونیک می‌دهد.

یکی از مدیران فنی دفاتر خدمات الکترونیک در این باره گفت: سامانه‌ی دفاتر خدمات الکترونیک هم‌راستا با طرح تفصیلی جدید تهران، پس از یک دوره قطعی کوتاه، وصل شده‌اند و تغییرات جدید در آن‌ها اعمال شده است؛ اما برخی شهرداری مناطق هنوز به مرحله‌ی اجرای طرح تفصیلی جدید نرسیده‌اند.

همچنین، با این که ابهام طرح تفصیلی تهران در مواردی برای دفاتر خدمات الکترونیک شهر برطرف شده است، اما مردم همچنان پی‌گیر تغییرات احتمالی در روند ساخت‌وساز با اجرای طرح تفصیلی جدید هستند.
یکی از مدیران دفاتر خدمات الکترونیک در این زمینه گفت: مردم همچنان برای اطلاع از وضعیت ساخت‌وساز به دفاتر مراجعه می‌کنند و از وضع نامشخص اجرای طرح نگران‌اند.



درخواست انبوه‌سازان از شهرداری ‌تهران : جزئیات طرح ‌تفصیلی را منتشر کنید


انبوه‌سازانی هم که در دو هفته‌ی گذشته برای اخذ پروانه‌ی ساختمانی ناچار شده‌اند با طرح تفصیلی جدید تهران سروکار پپدا کنند، به‌خاطر محدودیت دسترسی به همه‌ی محتوای طرح، از شهرداری خواسته‌اند زیر و بم و همه‌ی جزئیاتِ این طرح را منتشر کند، تا سازندگان تکلیف خود را در روند ساخت‌وسازهای کنونی و آینده‌شان بدانند.

این سازنده‌ها معتقدند لینک کنونی در پایگاه اینترنتی شهرداری، برای آگاهی از تغییراتی که با اجرای طرح تفصیلی تازه در املاک پدید آمده، کافی نیست و نیاز آن‌ها را تأمین نمی‌کند.

انبوه‌سازان در‌این زمینه به شهرداری توصیه می‌کنند تا با تکمیل اطلاعات و امکان دسترسی بیش‌تر به مشخصات املاک برای مالکان،‌ دریافت اطلاعات ملک از طریق مراجع غیر رسمی‌ و رابطه‌های شخصی با مطلعان را به حداقل برساند. سازندگان همچنین پیش‌بینی کرده‌اند طرح تفصیلی زمینه را برای رونق ساخت‌وساز در برخی مناطق که امکان اخذ تراکم بیش‌تر در آن‌ها وجود دارد، خواهد کرد.

در همین حال، سیروس تابش، یکی از انبوه‌سازانی که در شهر تهران فعالیت می‌کند، با اشاره به برخی بی‌نظمی‌ها در اجرای طرح تفصیلی، معتقد است: ‌هم‌اکنون بازار ساخت‌وساز با حالتی متشنج روبه‌رو شده است. بسیاری از انبوه‌سازان قبل از آغاز سال نو به دلیل ترس از اختلال‌های ناشی از اجرای طرح تفصیلی در امور مربوط به ساخت‌وساز، اقدام به دریافت مجوزها و پروانه‌های مورد نظر خود کرده‌اند تا در سال جدید درگیر بی‌نظمی‌های ناشی از اجرای طرح نشوند.

تابش با انتقاد از تغییر مکرر سیاست‌ها در راستای اجرای طرح تفصیلی از روزهای آغازینِ سال تا کنون، خاطرنشان کرد: در یک نمونه‌ی عینی، در ساختمانی که قرار بود تنها مجوز ساخت سه طبقه برای آن صادر شود، ظرف دو روز گذشته اعلام شده است که تراکم ساخت برای آن، چهار طبقه است.

 

 

برگرفته از : روزنامه‌ی «دنیای اقتصاد»

www.donya-e-eqtesad.com ، 28 فروردین 1391

ویرایش : امیریاشار فیلا

 
  منبع : ارسال شده توسط امیریاشار فیلا
  09:17   سه شنبه 29 فروردین 1391  
 نظرات