www.iiiWe.com » کارخانه های تولیدکننده سیمان با افزایش قیمت انرژی نیز سوددهی دارند

 اخبار   
 

 کارخانه های تولیدکننده سیمان با افزایش قیمت انرژی نیز سوددهی دارند

دبیر انجمن بتن گفت: کارخانه های تولیدکننده سیمان با اجرای طرح هدفمند سازی یارانه ها که افزایش قیمت حامل های انرژی را نیز بدنبال دارد، از سوددهی لازم برخوردارند...

تهران - دبیر انجمن بتن گفت: کارخانه های تولیدکننده سیمان با اجرای طرح هدفمند سازی یارانه ها که افزایش قیمت حامل های انرژی را نیز بدنبال دارد، از سوددهی لازم برخوردارند.
"جاوید خطیبی" روز یکشنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، اظهار داشت پیش بینی می شود چنانچه در نیمه دوم سال جاری قیمت سوخت واحدهای تولیدکننده سیمان که انرژی بر هستند، افزایش یابد کماکان این واحدها از سوددهی لازم برخوردار باشند.
وی یادآور شد هنگامی که در سال گذشته قیمت متوسط هر مترمربع واحدهای مسکونی در تهران از رشد بالایی برخوردار بود، قیمت هر تن سیمان 360 هزار ریال فروخته می شد، اما اکنون که با کاهش مواجه شده قیمت سیمان به هرتن 500 هزار ریال رسیده است.
خطیبی تاکید کرد قیمت هر تن سیمان با نرخ 500 هزار ریالی 50 تا 60 درصد سود به دنبال دارد، در حالی که می توان با نرخ هرتن 240 هزار ریال به سوددهی متناسب هم رسید. وی افزود: دولت می تواند کارشناسانی از وزارت مسکن و شهرسازی، بنیاد مسکن و سایر نهادهای مصرف کننده سیمان را برای تعیین قیمت نهایی این مصالح ساختمانی دعوت کند تا در جلسات کارشناسی به قیمت معقول دست یابد.
به اعتقاد دبیر انجمن بتن، طبیعی است که کارشناسان وزارت صنایع و معادن و انجمن صنفی تولیدکنندگان سیمان در جهت توجیه قیمت سیمان استدلال داشته باشند، اما حتی عوامل جانبی نظیر رشد قیمت دستمزد و دیگر موارد نیز افزایش قیمت بیش از 10 تا 15 درصد را بدنبال نخواهد داشت.
خطیبی اذعان داشت: ابتدای سال جاری شتاب جدی در روند ساخت وساز مسکن مهر را در سطح کشور شاهد هستیم بطوری که میزان فروش واحدهای تولیدکننده بتن آماده نسبت به سال قبل شاهد رشد سه برابری هستند.
وی خرید کلی سیمان توسط برخی از تجار بازار را سبب تحریک تقاضا ذکر کرد و گفت: کارخانه های سیمان در ابتدای سال جاری فروش خود را با چک و تحویل روزانه صورت می دادند اما اکنون با فشار تقاضا فروش را نقدی و تحویل سیمان دو تا سه هفته بطول می انجامد.
این مقام مسئول تصریح کرد امروز حمل بتن از قرار هرتن 10 هزار ریال است در حالی که قیمت واقعی 20 هزار ریال تمام می شود و در واقع تولیدکننده برای حفظ مشتری ناگزیر از تخصیص یارانه است تا فعالیت خود را دنبال کند.
وی افزود: قیمت حمل بتن اکنون برای واحدهای تولیدی زیان دهی دارد و می توان تا سه برابر قیمت فعلی برای آن تعیین نرخ کرد.
به اعتقاد خطیبی چنانچه در نیمه دوم سال جاری قیمت سوخت افزایش یابد، برای حمل بتن شاهد رشد هزینه حمل هفت تا 10 درصدی خواهیم بود که در کل شاید رشد 15 درصدی در این بخش را موجب نشود.
دبیر انجمن بتن تاکید کرد بررسی ها نشان می دهد که اکنون قیمت تمام شده هر تن سیمان در واحدهای تولیدی نیمی از قیمت فروش فعلی تمام می شود که نیاز به بررسی دولت در این ارتباط دارد.
براساس آخرین آمارها ظرفیت فعلی تولید سیمان در کشور 60 میلیون تن است که از این رقم بخش عمده ای در صنعت ساخت وساز به مصرف می رسد.
  منبع : ایرنا
  15:38   دوشنبه 4 مرداد 1389  
 نظرات