www.iiiWe.com » 2 دلیل تاخیر احداث مسکن صنعتی در پرند؛ توپوگرافی زمین و تسهیلات بانکی

 اخبار   
 

 2 دلیل تاخیر احداث مسکن صنعتی در پرند؛ توپوگرافی زمین و تسهیلات بانکی

مدیر عامل مپسا در واکنش به اظهارات مدیرعامل پرند که از تاخیر در ساخت 1182 واحد مسکونی صنعتی خبر داده بود، دلایل تاخیر افتتاح این پروژه را توپوگرافی زمین و روان نبودن تسهیلات بانکی عنوان کرد...

خبرگزاری فارس: مدیر عامل مپسا در واکنش به اظهارات مدیرعامل پرند که از تاخیر در ساخت 1182 واحد مسکونی صنعتی خبر داده بود، دلایل تاخیر افتتاح این پروژه را توپوگرافی زمین و روان نبودن تسهیلات بانکی عنوان کرد.
حسن قلعه نویی مدیر عامل شرکت مدیریت پروژه های ساختمانی ایران "مپسا " در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس با اظهار اینکه انتقادها باید منطقی باشد و هر فردی در جایگاه خود اظهار نظر کند اظهار داشت: اولاً اینکه "مپسا " دولتی بوده و پیمانکار نیست بنابراین ما برای اینکه اصل تفکر صنعتی‌سازی را حاکم و ظرفیت‌سازی کنیم تا سیستم‌های ساخت به سمت صنعتی سازی بروند باید یک سلسله کارهای چند بعدی صورت گیرد.
وی ادامه داد: برای ایجاد این ظرفیت‌سازی نیز باید در چند بخش کار شود که در درجه اول باید زمینه پذیرش صنعتی سازی را که ورود فن‌آوری و کارخانه به کشور است را فراهم کرد که این مساله مستلزم آماده بودن محیط قانونی است که اگر آماده نباشد نتیجه‌ای حاصل نخواهد شد.
قلعه نویی خاطر نشان کرد: البته برخی‌ها در گذشته این کار را کردند و کارخانه ساخت مسکن وارد کشور کردند اما متأسفانه هنوز کارخانه‌ها تعطیل هستند به همین دلیل "مپسا " این بار این کار را نکرد.
وی افزود: اگر یک سیستم بخواهد ترقی کند باید اجزای آن پیشرفت کند پس اگر ما پروژه "پایلوت " را شروع کردیم یکی از بحث‌ها این بود که برای اینکه تمام بحث‌هایی که در بخش نظری می‌شود این را پیاده کنیم تا واژه پایلوت ملموس شود و از ابعاد مختلف به آن پرداخته شود.
مدیر عامل شرکت مپسا گفت:برای اینکه تفکر صنعتی سازی حاکم شود باید بازا تقاضا را نسبت به سیستم‌های جدید تحریک کنیم بنابراین اگر بخواهیم محصولات کارخانه‌ای که بخش خصوصی سرمایه‌گذاری می‌کند ماندگار شود باید بحث آموزش و ترویج و توانمند کردن نظرات از سوی مجری جدی گرفته شود.
وی افزود:باید محیط قانونی آماده شود و ذائقه مردم به استفاده از محصولات جدید تغییر کند و همه انبوه‌سازان با موضوع آشنا شوند که مزایای محصول جدید با محصول قدیمی چیست، بنابراین اگر این موارد جدی گرفته نشود بحث صنعتی‌سازی مسکن ابتر می ماند.
قلعه نویی تاکید کرد: هدف ما در بخش ساختمان توانمند‌سازی شرکت‌های داخلی است و در پروژه "پایلوت " معرفی سیستم‌ها و زمینه استفاده از محصولات کارخانه‌ای، آموزش و ترویج و در نهایت توانمند‌سازی بخش خصوصی است. به گفته وی، اگر ما به شرکت‌های بخش خصوصی اجازه رشد ندهیم بخش خصوصی چگونه توانمند خواهند شد.
* راحت می‌توانستیم شرکت های خارجی را دعوت کنیم
وی با بیان اینکه خیلی راحت می‌توانستیم شرکت های خارجی را دعوت کنیم تا 1000 واحد مسکونی برای ما احداث کنند گفت: پس ورود تکنولوژی به کشور چه مزیتی برای کشور دارد درست است که این کار در ابتدا سخت بوده است اما به هر حال شرکت‌های خصوصی فرصت را مغتنم شمردند و در این پروژه "پایلوت " 22 شرکت وارد شدند تا گام به گام برای احداث مسکن اقدام کنند.
مدیر عامل شرکت مپسا با اشاره به اینکه شرکتی که این گام‌ها را بردارد به ظرفیت بهینه خود در تولید انبوه صنعتی می رسد افزود: هیچ کارخانه‌ای از روز اول نمی‌تواند با حداکثر ظرفیت تولید کند. این پروژه 1182 واحدی این اهداف را دنبال کرده است و به همه اهداف هم رسیده است.
وی ادامه داد:این شرکت‌ها در توانمند‌سازی خود نسبت به شش ماه قبل بسیار پیشرفت کرده‌اند و توان آنها چند برابر شده است.
*دلیل تأخیر افتتاح 1182 مسکن صنعتی
مدیر عامل شرکت مپسا به دلایل تأخیر افتتاح 1182 واحد مسکونی صنعتی اشاره کرد و گفت: زمانی که ما قول دادیم در 8 ماه افتتاح شود توسط خود شرکت‌های پیمانکار که آنالیز کرده بودند و گفته بودند که ظرف 6 ماه این کار را انجام می‌دهیم 2 ماه نیز به آنها فرصت دادیم .
وی تاکید کرد:مطمئنا هدف ساخت 1000 واحد مسکونی نبوده است بلکه هدف ما فراتر از این مسائل بوده است چون 1000 واحد مسکونی که مشکل کشور را حل نخواهد کرد.
وی تصریح کرد: این تفکر صنعتی‌سازی است که می‌تواند مشکل‌ مسکن کشور را حل کند و نکته مهم اینکه یکی از دلایل تأخیر توپوگرافی زمین بود که آنجا بسیار شدید بود. قلعه نویی افزود: دوم اینکه مسیر گرفتن وام از بانک برای گروه‌های اول پیمانکار هموار نبوده است و حتی خود پیمانکاران اطلاع کافی و کامل از فرایند گرفتن تسهیلات نداشتند. وی خاطر نشان کرد: از سوی دیگر هم بانک‌ها هم شرایط روان برای پرداخت تسهیلات نداشتند و با توجه به این مسائل و مشکلات 5 شرکت توانستند اولین قسط خود را اسفند‌ماه بگیرند یعنی 3 ماه عملا فرصت سوزی شده است.
به گفته وی، 17 شرکت دیگر نیز در اردیبهشت ماه اولین قسط خود را گرفتند یعنی 4 ماه از پروژه گذشته است و اولین قسط دریافت شده است.
*منطقی تحلیل کنید
وی تصریح کرد: در حال حاضر از این 1000 واحد مسکونی که اعتبار آن 30 میلیارد تومان می‌شود کمتر از 15 میلیارد تومان تسهیلات اخذ شده است پس اگر قرار است تحلیل شود باید منطقی و مسوولانه تحلیل شود.
قلعه نویی ادامه داد:اگر صنعتی‌سازی مسکن خوب است باید پای آن ایستاد و دفاع کرد چرا که هر کاری که می‌خواهد انجام شد در ابتدا مشکلاتی دارد. وی افزود:به زودی نیز جلسه‌ای با پیمانکاران دارم تا ببینیم که چه زمانی این واحدهای مسکونی را تحویل خواهند داد. پیش از این مدیر عامل شهر پرند از تأخیر افتتاح پروژه 1182 واحدی که به روش صنعتی سازی در پرند در حال احداث است خبر داده بود و گفته بود که این واحدهای مسکونی قرار بود در شهریور به بهره برداری برسد.
  منبع : خبرگزاری فارس
  12:15   سه شنبه 2 شهریور 1389  
 نظرات    
 
مهدی زارع 00:07 چهارشنبه 3 شهریور 1389
0
 مهدی  زارع
کار دشواریست
دست مریزاد