www.iiiWe.com » تحریم‌ها موجب بومی‌سازی فناوری ساخت پروژه‌های عمرانی شد

 اخبار   
 

 تحریم‌ها موجب بومی‌سازی فناوری ساخت پروژه‌های عمرانی شد

استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به ‌احداث چندین نیروگاه، پست و سد در کشور طی 20 سال گذشته، گفت: بر اثر تحریمها فناوری احداث پروژه‌های عمرانی در بخش‌های مختلف چنان رشدی...

استاد دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به ‌احداث چندین نیروگاه، پست و سد در کشور طی 20 سال گذشته، گفت: بر اثر تحریمها فناوری احداث پروژه‌های عمرانی در بخش‌های مختلف چنان رشدی کرده که حتی صادرات کالا و خدمات از این بخش به خارج از کشور امکان‌پذیر شده است.
عباس هشی در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبری فارس«توانا»، در خصوص مزیتها ‌‌و محدودیتهای تحریمهای اعمال شده در چند سال گذشته، اظهار داشت: بخشی از این تحریمها منجر به خودکفایی و کاهش وابستگی به مبادلات تجاری شد که در این راستا باید ‌تولیدات داخلی و کیفیت ‌محصولات را افزایش دهیم ‌اما‌ این تحریمها از ابعاد دیگری نیز آثار مثبتی داشت که متاسفانه پیگیری نشد‌.
وی در ادامه افزود: به عنوان مثال محصولات کشاورزی جزو تحریمها نبود بنابراین ‌به جای توجه به کشاورزی داخل، میل به واردات میوه افزایش پیدا کرد و بزرگترین خریداران این محصولات هم دستگاههای دولتی هستند که بخشی از این خریدها نیاز خود دستگاهها هستند لذا در بخشهایی به نکات مثبت این تحریمها توجه نکردیم.
این کارشناش اقتصادی با ذکر مصداقی دراین باره تصریح کرد: آیا باید بخش عمده منابع ارزی کشور صرف واردات میوه و برنج شود.
هشی به نکات منفی این تحریمها و تاثیر پذیری بانکها و بروز مشکلاتی در این بخش اشاره کرد و گفت: اگر این تحریمها باعت بروز مشکلاتی در نقل و انتقال پول، افزایش هزینه خرید خارجی و مدیریت کنترل خرید با کیفیت خوب و قیمت پایین شود، عملا در این صورت ما مجبور به خرید از واسطه‌ها خواهیم شد که این امر هم مستلزم صرف هزینه برای معاملات بوده و نهایتا هم از نظر کیفیت و قیمت تاثیر منفی بر اقتصاد کشور ما خواهد داشت.
استاد دانشگاه شهید بهشتی در ادامه افزود: در کشور ما بخش عمده درآمد ارزی صرف خرید خارجی می‌شود که در 30 سال گذشته به جز سال‌های 86 تا 88 که درآمد نفتی کشور بالا بود، همواره مازاد پرداخت منفی داشتیم به عبارت دیکر هرچه قدر پول نقد کسب کردیم صرف واردات شده است.
وی در ادامه به مزیت تحریمها و خودکفایی در بخش هسته‌ای اشاره و خاطرنشان کرد: دستیابی به انرژی هسته‌ای، دفاعی و نظامی از مزیتهای این تحریمها بود چرا که این باور را در متخصصان داخلی ایجاد کرد تا به سمت و سوی تولید اندیشه، طراحی و توسعه در این بخشها وادار شوند و تولید محصول داخلی گسترش پیدا کند‌.
هشی با اشاره به ارتقاء سطح توانایی‌های کشور در بخش‌های عمرانی، اظهار داشت: در ساخت و ساز نیروگاه، پست و سد در بخش وزارت نیرو در 20 سال گذشته و بر اثر تحریمهای بانکی دهه 90 و تحریمهای اخیر شرکتهای تجهیزات سازی، نیروگاه سازی، آبی و برقی کشور چنان رشدی کرده که حتی صادرات کالا و خدمات از این بخش به خارج از کشور امکانپذیر شده است.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر سازنده‌های نیروگاه و پست در بخش انرژی با کشورهای حاشیه‌ای خلیج فارس، آفریقا، سوریه و آسیای شرقی قرارداد منعقد کرده‌اند؛ به عبارت دیگر این تحریمها همراه با غیرت، توانایی و همت مردم در این زمینه‌های کاری منجر به خودکفایی و حتی صادرات در این بخش شده است.
استاد دانشگاه شهید بهشتی تاکید کرد: باید توجه داشت که در صنایع آب و برق، نفت و دیگر صنایع یک بخش از کالا و خدمات در انحصار شرکتهای آمریکایی است که اینها به راحتی اجازه انتقال تکنولوژی را نمی‌دهند و این نکته بسیار مثبتی است که در صنعت آب و برق این میزان اتکاء به تکنولوژی خارجی در سطح کم وجود دارد
  منبع : خبرگزاری فارس
  10:19   دوشنبه 14 تیر 1389  
 نظرات