www.iiiWe.com » نخستین ساختمان خورشیدی ایران به دفتر کار تبدیل شده است

 اخبار   
 

 نخستین ساختمان خورشیدی ایران به دفتر کار تبدیل شده است

نخستین ساختمان خورشیدی ایران به دفتر کار تبدیل شده است
خبرگزاری فارس: رئیس انجمن انرژی خورشیدی ایران از تبدیل نخستین ساختمان انرژی خورشیدی ایران که در دانشگاه علم‌و‌صنعت راه‌اندازی شد به یک دفتر کار...

نخستین ساختمان خورشیدی ایران به دفتر کار تبدیل شده است
خبرگزاری فارس: رئیس انجمن انرژی خورشیدی ایران از تبدیل نخستین ساختمان انرژی خورشیدی ایران که در دانشگاه علم‌و‌صنعت راه‌اندازی شد به یک دفتر کار خبر داد.
اصغر حاج‌سقطی در گفت‌و‌گو با خبرنگار علمی خبرگزاری فارس با اعلام این خبر گفت: متأسفانه این ساختمان که محققان بسیاری برای احداث و راه‌اندازی آن تلاش کرده‌اند با بی‌توجهی برخی از مسئولان به جای اینکه محلی برای انجام کارها و فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی باشد به یک دفتر کار تبدیل شده است.
وی افزود: درحالی که این ساختمان می‌تواند در کشور تا 90 درصد در مصرف سوخت‌های فسیلی صرفه‌جویی ‌کند، به مکانی تبدیل شده است که اصلاً مرتبط با تحقیقات و کارهای تحقیقاتی نیست.
حاج سقطی تصریح کرد: ساختمان خورشیدی در حقیقت طرحی است که در آن تلفات حرارتی و برودتی به حداقل رسیده است. در طرح معماری این ساختمان نیز برای دستیابی به این هدف،‌ دوجداره کردن دیوارها با یک فاصله هوایی بین دوجدار به عنوان عایق و دو شیشه کردن پنجره‌های چوبی و عایق‌کاری سقف،‌اعمال شده است و در نتیجه بیش از 50 درصد در تلفات انرژی حرارتی ساختمان صرفه‌جویی شده است.
وی افزود: چنانچه از روش‌های فعال و غیرفعال خورشیدی با هم استفاده شود، میزان صرفه‌جویی به‌طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.
رئیس انجمن انرژی خورشیدی تصریح کرد: اگر از انرژی خورشیدی برای گرم کردن آب مصرفی و تولید نیروی الکتریکی استفاده شود در مصرف انرژی‌های تجدیدناپذیر، صرفه‌جویی بیشتری می‌شود.
حاج‌سقطی افزود: در این طرح با استفاده از دیوارهای آجری دو جداره 50 سانتی‌متری با یک فاصله هوایی 10 سانتی‌متر و پنجره‌های چوبی با شیشه دولایه و سقف و کف عایق‌کاری، به میزان 50 درصد در مصرف انرژی زمستانی و تابستانی ساختمان صرفه‌جویی می‌شود.
رئیس انجمن انرژی خورشیدی کشور افزود: همچنین با طراحی و ساخت دو بادگیر به ارتفاع 8 متر و عمق 3 متری در کف ساختمان، همچنین گرمخانه‌ای به حجم 150 متر مکعب در پشت بام با تعدادی ظروف ذخیره آب گرم خورشیدی جمعاً به حجم 2 هزار لیتر،‌ بیش از 10درصد صرفه‌جویی می‌شود.
وی خاطرنشان کرد: در این ساختمان خورشیدی 24 دستگاه گردآور خورشیدی و دو مخزن ذخیره آب گرم نصب شده است که اینها به میزان 30 درصد دیگر از انرژی مصرفی با سوخت‌های فسیلی ساختمان،‌ صرفه‌جویی می‌شود.
حاج‌سقطی گفت: نتیجه کلی که از این تحقیقات و طرح‌هایی در این زمینه به دست آمده این است که در چنین ساختمانی حدود 90 درصد از انرژی مصرفی با سوخت‌های فسیلی و منابع انرژی تجدیدناپذیر،‌ صرفه‌جویی می‌شود و به همان نسبت از آلودگی‌های محیط زیست کاسته می‌شود. درحالی که هیچ یک از این امکانات و توانایی‌های این ساختمان نمایان نمی‌شود، مگر اینکه نسبت به این ساختمان بازنگری شود.
  منبع : خبرگزاری فارس
  10:03   شنبه 14 فروردین 1389  
 نظرات