www.iiiWe.com » کبوتر‌خانه‌ها به عنوان نشان شهری احیا می‌شود

 اخبار   
 

 کبوتر‌خانه‌ها به عنوان نشان شهری احیا می‌شود

معاون میراث فرهنگی کشور با اشاره به این که موضوع احیای کبوترخانه‌های اصفهان در حال پیگیری است. گفت: دانشگاه اصفهان یک کار تحقیقاتی درباره‌ی کبوترخانه‌های این استان انجام داده است که به احیای آن‌ها به‌عنوان نشانه‌های شهری می‌پردازد...

به گزارش ایمنا، مسعود علویان صدر با بیان این مطلب ادامه داد: کبوترخانه‌ها شاید در شهرهای دیگر پراکنده باشند، اما در اصفهان به‌صورت یک مجموعه درآمده‌اند که حتی در زمان ورود به شهر، نزدیک فرودگاه دیده می‌شوند.
گفتنی است به گفته ژان شاردن، سیاح فرانسوی، بیش از ۳ هزار كبوترخانه در اطراف اصفهان وجود داشته که برخی از این برج‌ها گاه تا ۱۴ هزار كبوتر در خود جای داده بودند.
كبوترخانه‌های منطقه اصفهان را به واسطه تعداد، معماری و كاربرد نمی‌توان با هیچ جای ایران مقایسه كرد. برخی محققان كبوترخانه‌ها را شاهكار معماری دوره صفویه می‌دانند و معتقدند نخستین نمونه كبوترخانه‌ها در زمان شاه عباس به وجود آمد.
الیزابت بیزلی جها نگرد انگلیسی می‌گوید: احتمال دارد پیشنهاد ساخت این برج‌ها به وسیله معماران ارمنی جلفای آذربایجان به شاه عباس داده شده باشد. گرچه ابن بطوطه هم در سفرنامه‌اش كه قدیمی‌ترین منبع موجود در این باره است، سخن از كبوترخانه‌های اصفهان به میان آورده، اما به نظر می‌رسد رونق كبوترخانه‌ها و شكوفایی معماری آنها از دوره صفویه، مقارن رونق گرفتن كشاورزی و سایر هنرها در اصفهان آغاز شده باشد.
در حال حاضر، بیش‌ترین نام و نشانی از كبوترخانه‌های اصفهان را باید در نوشته‌های جهانگردان و سفرنامه‌نویسانی كه زمان صفویه به اصفهان سفر كرده‌اند، سراغ گرفت.
هم اكنون در منطقه شرق اصفهان بی‌شترین تعداد برج‌های كبوتر دیده می‌شود و آن هم به علت وجود دشت‌های گسترده و كشت غلات در این منطقه بوده است. پس از آن، در منطقه باغ كومه در غرب اصفهان شاهد بیش‌ترین برج‌های كبوتر هستیم كه از نوع چند قلویند.

  منبع : ایمنا
  11:36   دوشنبه 1 خرداد 1391  
 نظرات    
 
محمد پولادی 21:23 چهارشنبه 3 خرداد 1391
0
 محمد پولادی
اگر امکان دارد، مقاله ای تحت این عنوان جهت بهره برداری، در سایت قرار دهید
با تشکر