www.iiiWe.com » آخرین وضعیت استاندارد سازی مصالح ساختمانی کشور

 اخبار   
 

 آخرین وضعیت استاندارد سازی مصالح ساختمانی کشور

فریدون بلغاری مدیر کل نظارت بر اجرای استاندارد و سیستم های کیفیت سازمان استاندارد کشور گفت: در حال حاضر حدود 65 درصد متوسط، مصالح ساختمانی دارای نشان استاندارد هستند و این در حالی است که در سال 85، فقط 37 درصد از متوسط مصالح ساختمانی دارای نشان استاندارد بودند...

فریدون بلغاری مدیر کل نظارت بر اجرای استاندارد و سیستم های کیفیت و مشاور عالی رییس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، در مورد کیفیت استاندارد مصالح ساختمان به خبرنگار شبکه اطلاع رسانی ساختمان ایران (شاسا) گفت: در حال حاضر وضعیت کیفیت مصالح ساختمانی از بهبود بسیار خوبی برخوردار است.
فریدون بلغاری می افزاید: در انتهای سال 84 دولت مصوبه ای را ابلاغ کرد که بر اساس این مصوبه کلیه مصالح ساختمانی مشمول استاندارد اجباری و تحت کنترل دقیق تری قرار بگیرند. در نتیجه کارگروهی مرکب از سازمان مسکن و شهرسازی، سازمان استاندارد، وزارت بازرگانی، وزارت صنایع، مرکز تحقیقات ساختمان و سازمان نظام مهندسی تشکیل شد که مکلف به کنترل بیشتری بر روی مصالح ساختمانی شدند.
این مقام مسئول اظهار داشت: با این اقداماتی که، طی 4 سال اجرای این مصوبه انجام شد؛ در حال حاضر حدود 65 درصد متوسط، مصالح ساختمانی دارای نشان استاندارد هستند و این در حالی است که در ابتدای کار فقط 37 درصد از متوسط مصالح ساختمانی دارای نشان استاندارد بودند.
مدیر کل نظارت بر اجرای استاندارد با اشاره به مشکلات برخی از مصالح ساختمانی افزود: تنها وضعیت مشکل ما در بخش مصالح ساختمانی مربوط به تیرچه های ساختمانی است که 20 درصد آنها دارای نشان استاندارد هستند و همچنین بلوک های ساختمانی، که تنها 5 درصد آنها دارای این نشان است.
بلغاری ضمن ابراز امیدواری در جلوگیری از فعالیت کارگاه های غیر استاندارد تصریح کرد: این تولیدات عمدتاً تولیداتی هستند که در کارگاه های کوچک با تجهیزات ابتدایی و کارگران کم سواد تولید می شوند که امیدواریم بتوانیم از ادامه فعالیت این کارگاه ها جلوگیری کنیم تا محصولات خوبی در اختیار مردم قرار گیرد.
مشاور رییس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، در ادامه گفتگو با شاسا با بیان اینکه بتن از جمله مصالحی است که با کیفیت بالا و با نشان استاندارد در اختیار مردم قرار می گیرد، خاطر نشان کرد: 70 درصد از بتن های موجود در کشور دارای نشان استاندارد هستند و در حال حاضر کمبودی در این حوزه وجود ندارد و متقاضیان می توانند بتن را به وفور تهیه کنند. مدیر کل نظارت بر اجرای استاندارد و سیستم های کیفیت اظهار داشت: 32 گروه از مصالح ساختمانی مشمول مقررات استاندارد اجباری هستند و از 8000 واحد تولیدی مصالح شناسایی شده، 65 درصد آنها دارای نشان استاندارد هستند. این بدان معنی است که بیش از 5000 واحد تولیدی محصولاتشان را با نشان استاندارد عرضه می کنند.
بلغاری از جمله مشکلات مهم در تولید مصالح ساختمان را در کم سوادی کارگران تولیدکننده ارزیابی می کند و می گوید: متاسفانه در بسیاری از مراکز تولیدی، سطح سواد پایین است و عمدتاً بخش زیادی از مصالح ساختمانی ما به وسیله افرادی که سواد کار را ندارند، تولید می شوند. این در حالی است که بسیاری از مواد دیگر مانند تولیدکنندگان کاشی، آهن آلات ، بتن محصولاتی هستند که با آگاهی و کیفیت خوب عرضه می شوند.
وی در ادامه گفتگو با شاسا افزود: تعدادی از تولیدکنندگان مصالحی مثل شن و ماسه دارای تشکلی شده اند که آنها را به دریافت نشان استاندارد سوق داده است.در این میان از 1500 واحد تولیدی شناسایی شده در سال 84، فقط 15 واحد دارای نشان استاندارد بودند که در حال حاضر بالغ بر 700 واحد موفق به کسب نشان استاندارد شده اند.
مدیر کل نظارت بر اجرای استاندارد و سیستم های کیفیت در مورد بلوک های یونولیتی اظهار داشت: بلوک های پلی استایرن از سال گذشته مشمول مقررات نشان استاندارد شده اند. این محصول در جداره دیوار برای جلوگیری از صدا و تبادل حرارت استفاده می شود. چنانچه برای استفاده، از نوع غیر استاندارد آنها استفاده شود بسیار خطرناک بوده و آتش زاست و دود سمی از خود متساعد می کند. وی افزود: نوع استاندارد این محصول دیر گداز است و آتش نمی گیرد در نتیجه دود سمی از خود متساعد نمی کند که به متقاضیان این محصول توصیه می کنیم محصول خود را از مکانهایی که دارای نشان استاندارد هستند، خریداری کنند.
به گزارش شاسا؛ بلغاری در خصوص مجازات متخلفان اظهار کرد: بر اساس قانون، تولیدکننده محصول غیر استاندارد و غیرکیفی، مکلف به جبران خسارت، 2 سال زندان و پرداخت 10 میلیون تومان جریمه است. مدیر کل نظارت بر اجرای استاندارد در مورد استاندارد بودن مصالح مورد استفاده در مسکن مهر گفت: من در این مورد اطلاعی ندارم ولی توصیه ما این است که حتما از مصالح با کیفیت استفاده شود. ما فقط بر مرحله تولید مصالح کنترل داریم و در مرحله ساخت نظام مهندسی عهده دار کنترل است.
فریدون بلغاری در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار شاسا در مورد استاندارد خانه های چوبی گفت: ما تا وقتی که برای یک محصول استاندارد ملی نداشته باشیم، نمی توانیم اظهار نظر کنیم. در این خصوص هم، خانه های چوبی پیش ساخته استاندارد ملی وجود ندارد. همکاران می بایست در وزارت مسکن و همچنین در مرکز تحقیقات ساختمان مسکن اقداماتی را برای تاسیس استاندارد ملی برای این محصول انجام دهند تا مطابق ویژگی خاص و یکنواخت در کشور تولید شود.
وی در پاسخ به سئوال خبرنگار شاسا در مورد کیفیت مصالح ساختمانی وارداتی از چین نیز گفت: تمام محصولاتی که مشمول مقررات استاندارد است از جمله تیرآهن و میلگرد وقتی وارد کشور می شود حتما می بایست تاییدیه سازمان استاندارد را بگیرد و همه این مصالح دارای تاییدیه سازمان استاندارد هستند و مشکلی از این نظر در مورد این مصالح وجود ندارد.
مشاور عالی مشاور رییس سازمان استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران، در پایان گفت: تعدادی از این محصولات ارزان قیمت و تعدادی نیز گران قیمت در کشور عرضه می شوند که برای همه محصولات، در گمرک، گواهی تاییدیه استاندارد اخذ خواهد شد؛ ولی فرق این دو نوع جنس در این است که ما در طیف خود "حد قابل قبول" داریم که ممکن است یک محصول در بالای این طیف و محصولی دیگر در پایین این طیف قرار داشته باشند که این ویژگی در استاندارد ملی آن محصول درج شده است.
  منبع : شاسا
  12:58   یکشنبه 8 خرداد 1390  
 نظرات    
 
علیرضا احمدی 22:03 دوشنبه 9 خرداد 1390
3
 علیرضا احمدی
مرسی