www.iiiWe.com » تششع لامپ کم‌مصرف دشمن اعصاب!

 اخبار   
 

 تششع لامپ کم‌مصرف دشمن اعصاب!

مسئول برنامه بهداشت تشعشعات وزارت بهداشت گفت:داشتن فاصله مناسب از لامپ‌های‌ کم‌مصرف...

مسئول برنامه بهداشت تشعشعات وزارت بهداشت گفت:

داشتن فاصله مناسب از لامپ‌های‌ کم‌مصرف و عدم شکستن این لامپ‌ها از جمله نکات بهداشتی است که خطر بخار جیوه و اشعه ماوراء بنفش را کمتر می‌سازد.

علی گورانی در پاسخ به پرسش شهروندان در مشاوره سلامت در مورد لامپ‌های کم‌مصرف اظهار داشت: لامپ‌های کم مصرفی که در ذهن اکثر افراد جامعه است.

لامپهای clf است که همان لامپ‌های فلورسنت فشرده هستند اما لامپ‌های کم مصرف‌تر از این هم با پیشرفت تکنولوژی به بازار خواهد آمد.

مسئول برنامه بهداشت تشعشعات وزارت بهداشت گفت: لامپ‌های مهتابی، شکل بزرگ و غیر فشرده فلورسنت‌ها هستند و clf در اصل همان کوچک شده لامپ‌های مهتابی هستند. گورانی تصریح کرد: در این لامپ‌ها مکانیسم تولید نور، تحریک الکتریکی بخارات جیوه است یعنی اتم‌های عنصر جیوه توسط جریان الکتریسیته تحریک شده و اشعه ماوراء بنفش تولید می‌کنند.

وی افزود: تولید کننده داخلی این لامپ‌ها لامپ یک لایه فلورسنت می‌چسباند تا ماوراء بنفش آن را تحریک کرده و تولید نور مرئی کند که در این مرحله ذکر دو نکته بهداشتی اهمیت خاص دارد.

مسئول برنامه بهداشت تشعشعات وزارت بهداشت گفت: جیوه فلز سنگینی است که نوروتوکسین است و می‌تواند اعصاب فرد را به دلیل سم‌های موجود درگیر و تحریک کند پس اگر این لامپ‌ها شکافته یا شکسته شوند بخار جیوه در فضا منتشر شده و به راحتی جذب بدن می‌شود و چون سیستم تنفسی جذب بالاتری دارد به راحتی جیوه را وارد بدن می‌کند.
وی افزود: افراد باید این آگاهی را داشته باشند که این لامپ‌ها را به هیچ وجه نشکنند چرا که این لامپ‌ها مشابه لامپ‌های رشته‌ای نیستند که اتفاقی در پی شکسته‌شدنشان رخ ندهد. وی به وجود اشعه ماوراء بنفش در این لامپ‌ها اشاره داشت و گفت: اگر به دلائلی چون عدم کیفیت لایه و پودر فلورسنت،‌شکاف و ترک و هر دلیل دیگری، این اشعه از لایه فلورسنت عبور کند افراد در معرض اشعه ماوراء بنفش قرار می‌گیرند.

مسئول برنامه بهداشت تشعشعات وزارت بهداشت تصریح کرد: کمترین فاصله‌ای که فرد می‌تواند با این لامپ‌ها داشته باشد 30 سانتی‌متر است و فاصله فرد نباید کمتر این مقدار شود.

گورانی به سیستم جمع‌آوری لامپ‌های سوخته‌ای از این دست اشاره داشت و گفت: برای اینکه این لامپ‌ها در معرض شکسته شدن قرار نگیرند باید سیستم‌هایی ایجاد شود که زباله‌های خطرناک خانگی را تحت پوشش قرار دهند و این‌گونه نباشد که این لامپ‌ها در سطل زباله قرار گیرند و در مراحل بعد چون ماشین حمل زباله یا در محل دفن شکسته شوند و اشعه ها را از خود بروز دهند؛‌ اگر چه افراد فکر می‌کنند که میزان آلودگی این لامپ‌ها کم است اما در هنگامی که جمع شوند می‌توانند آمار آلودگی را بالا ببرند.
  منبع : ارسال شده توسط مائده علیشاهی
  12:17   یکشنبه 6 بهمن 1392  
 نظرات    
 
نیما محسون 21:55 یکشنبه 6 بهمن 1392
0
 نیما محسون
ممنون، بالاخره نگفتند از لامپهای کم مصرف مردم استفاده بکنند یا نه؟ و در خصوص لامپ جایگزین چه توصیه ای دارند.
امیرحسین وحید دستجردی 11:55 سه شنبه 8 بهمن 1392
0
 امیرحسین وحید دستجردی
اگر بخواهیم دقیق تر صحبت کنیم باید گفت لامپ های کم مصرف اگر در فاصله مناسب باشند خطر چندانی ندارند و مقدار پرتو فرابنفشی که در طول روز از آفتاب به بدن ما می رسد به مراتب بیشتر از پرتو فرابنفش لامپهاست ضمن اینکه کلیه لامپهایی که به نوعی در آنها جیوه به کار رفته فرابنفش تولید میکنند مثل لامپ بخارجیوه پرفشار لامپ فلورسنت (در انواع مختلف) و لامپ متال هالید. حتی برخی انواع LED هم اینگونه هستند
درخصوص مسائل زیست محیطی هم تمام لامپهای جیوه و نیز لامپ بخار سدیم خطرناک هستند به همین دلیل مثلا در کشور انگلستان مقررات سختگیرانه ای برای جمع آوری و بازیافت این لامپها وضع شده و به دفت اجرا می شود. متاسفانه در کشور ما هنوز این مسئله چندان جدی گرفته نمی شود بعنوان نمونه من خودم از مسئول بهداشت یکی از واحدهای بزرگ تولید کننده فولاد پرسیدم که لامپهای سوخته را چکار می کنید گفت در سطح کارخانه جمع آوری می شود و به شهرداری تحویل می شود اما اینکه شهرداری با آنها چه می کند نمی دانستند