www.iiiWe.com » اگر من وزیرهستم، معتقدم آشپزخانه اپن با فرهنگ ایرانی همخوانی ندارد

 اخبار   
 

 اگر من وزیرهستم، معتقدم آشپزخانه اپن با فرهنگ ایرانی همخوانی ندارد

عده‌ای معتقد بودند از فروردین امسال قیمت مسکن افزایش می‌یابد، اما چنین اتفاقی نیفتاد و کسی از ما تشکر نکرد.سمیه فتحی:علی نیکزاد با گذشت یکسال از حضورش در وزارت مسکن و شهرسازی همچنان اعتقاد دارد برای خدمت به مردم وارد...

وزیر مسکن:عده‌ای معتقد بودند از فروردین امسال قیمت مسکن افزایش می‌یابد، اما چنین اتفاقی نیفتاد و کسی از ما تشکر نکرد.
سمیه فتحی:علی نیکزاد با گذشت یکسال از حضورش در وزارت مسکن و شهرسازی همچنان اعتقاد دارد برای خدمت به مردم وارد میدان شده و با وجود تمام سختی های این مسیر هراسی از اتفاقات پیش رو ندارد. اخیرا هم گفته است:"عده‌ای معتقد بودند از ابتدای فروردین امسال قیمت مسکن افزایش می‌یابد، اما چنین اتفاقی نیفتاد و کسی از ما تشکر نکرد. به عبارتی دیگر در شرایطی که روند بازار عادی است، کسی با ما کاری ندارد، اما در صورتی که قیمت‌ها افزایش یابد باید جوابگو باشیم."
شاید این سخنان علی نیکزاد در حالی باشد که بازار اجاره بها امسال با گرانی غیرقابل پیش بینی مواجه شد و هنوز هم تب آن ادامه دارد. علی نیکزاد وزیر مسکن وشهرسازی در گفت وگو با خبرآنلاین از سرمایه گذاری خارجی در مسکن مهر و دغدغه های شهرسازی و به حاشیه رفتن این عرصه وظیفه مهم وزارت مسکن و شهرسازی تا کنترل بازار اجاره بها سخن می گوید که خواندن آن در ادامه خالی از لطف نیست.
به تازگی شما اعلام کرده اید شرکتهای اروپایی و آمریکایی علاقمند به سرمایه گذاری در پروژه مسکن مهر ایران هستند. این موضوع در چه مرحله ای قرار دارد و حضور سرمایه گذاران خارجی تا چه میزان در عرصه ساختمان سازی کشور جدی است؟
تا کنون 28 شرکت خارجی برای سرمایه گذاری در مسکن مهر اعلام آمادگی کرده اند. در بین آنها شرکتهای اروپایی از انگلیس و آلمان و حتی شرکتهای آمریکا هم وجود دارند. ما هم این عرصه با توجه به نیازی که داریم باز گذاشته ایم تا سرمایه گذار خارجی جذب شود . شرکتهای خارجی توانمند در حوزه مسکن و شهرسازی درابعاد گسترده حاضرند وارد مسکن مهر شوند و به شرط تضمین دولت در یکسال قرار است ساختمانهای تعهد شده را تحویل دهند.
شرکتهای خارجی قرار است چگونه با شما همکاری داشته باشند و ساخت و ساز به چه شکل انجام خواهد شد؟
در حال حاضر با توجه مذاکرات اولیه این شرکتها اعلام آمادگی کرده اند به دو شکل در زمینه ساخت و ساز مسکن مهر با جمهوری اسلامی ایران همکاری کنند. برخی از آنها علاقمند هستند بصورت انبوه ساختمانهای سه تا چهار طبقه بسازنند. برخی دیگر همه علاقه مند هستند مجتمع های بزرگ ساختمانی یا بلند مرتبه سازی را الگو قرار دهند.
با توجه اینکه انبوه سازان ایرانی در زمینه تولید مسکن از پتانسیل بالایی برخوردارند و می توانند نیاز سالانه مسکن داخلی را پاسخ دهند. آیا ورود شرکتهای خارجی به عرصه مسکن سازی کشور باعث نمی شود تولید داخلی دچار آسیب شود. از طرف دیگر چالش اصلی در زمینه تولید کمبود منابع مالی است. در زمینه آیا شرایط خاصی برای همکاری شرکتهای خارجی درنظرگرفته اید؟
هرگز قصد نداریم فرصتی ویژه در اختیار شرکتهای خارجی قرار دهیم. شرکتهای ایرانی توانایی لازم را دارند اما با توجه اینکه تامین برای پروژههای ساختمانی اهمیت بسیاری دارد به همین خاطر پیشنهادی کرده ایم تا شرکتهای خارجی با شرکتهای ایرانی شریک (جوینت) شوند. یعنی اگر قرار شرکت خارجی پروژه ای در مسکن ایران اجرا کند حتما باید به همراه یک شرکت ساختمان سازی داخلی مشارکت داشته باشد.
استقبال شرکتهای ساختمانی و انبوه سازان ایرانی از مشارکت با شرکتهای خارجی چگونه است؟
با توجه اینکه به تازگی این شرکتها اعلام امادگی کرده اند باید منتظر بمانیم که شرکتهای داخلی به چه شکل به میدان می آیند. اگر استقبال کنند بیشتر به نفع انبوه سازان ایرانی است. شرکتهای ایرانی بهتر از این فرصت برای کسب تجربه بیشتر استفاده کنند و حتی توانایی هایی خود را برای مشارکت در پروژههای ساختمانی در کشورهای شریکشان می توانند نشان دهند. تاکید داریم شرکتهای ایرانی و خارجی حتما بصورت مشارکتی همکاری کنند.
آیا تاکنون با شرکت خارجی در مسکن مهر قرارداد هم منعقد کرده اید؟
بله. تا کنون با دوشرکت کره ای و ترکیه ای قرارداد همکاری امضا کرده ایم. یکی از این شرکتهای برای 20 هزار و دیگری برای 10 هزار واحد مسکونی در قالب پروژه مسکن مهر همکاری دارند.
با توجه اینکه شما در گفته هایتان به بلند مرتبه سازی و ساخت مجتمع های ساختمانی اشاره کردید. چندی پیش آقای رئیس جمهور اعلام کرده اند؛ مردم ما باید در خانه های ویلایی زندگی کنند و آپارتمان سازی با فرهنگ ما همخوانی ندارد. آیا قرار است بلند مرتبه سازی و ساخت مجتمع های بزرگ را کنار بگذارید؟
در مسکن مهر بیشتر هدفمان ساخت خانه های سه تا چهار طبقه است بدنبال بلند مرتبه سازی نیستیم. با توجه اینکه خانه های مهر در شهرهای جدید برای مردم کلان شهرها ساخته می شود بیشتر به ساختمانهای سه تا چهار طبقه رفته ایم . البته به این معنی نیست که بلند مرتبه سازی نداشته باشیم. درجاهایی که هم این امکان وجود دارد حتما بلندمرتبه سازی را در دستور کار قرار می دهیم.
آقای نیکزاد چندی پیش شما به سازمان نظام مهندسی ساختمان اعلام کردید که به الگوهای بومی و سنتی گذشته در ساختمان سازی روی بیاورند. بطوری که خواسته اید ساخت اپن در آشپزخانه را کناربگذارند و ساخت اندرونی و بیرونی مطابق خانه های قدیمی را اجرایی کنند. با این وضعیت الگوی ساخت و ساز کشور قرار است تغییر کند؟
اگر من وزیر مسکن وشهرسازی هستم در مقابل مردم، مجلس، دولت و مقام معظم رهبری باید پاسخ گو باشم. در حال حاضر باید به سمت الگوهای ایرانی و اسلامی حرکت کنیم. متاسفانه این مساله فراموش شده است. در نماهای ساختمانی هیچ گونه نمادی از هویت ایرانی و اسلامی وجود ندارد. باید اندرونی وبیرونی در ساخت خانه ها احیا شود. تاکید دارم مدل آشپزخانه اپن با فرهنگ ایرانی همخوانی ندارد. متاسفم برخی از افراد بجای آنکه از ما تشکر کنند و همکاری داشته باشند با طرح مسائل غیر فنی در مقابلمان می ایستند. برای وزارت مسکن و شهرسازی با توجه به وظایف قانونی که در اختیار دارد این مسائل اصلا مهم نیست. هدف ما تامین مسکن جامعه و آسایش مردم است.
در زمینه شهرسازی هم الگوهای ایرانی و اسلامی مورد توجه است. با توجه اینکه در سالهای گذشته مساله شهرسازی به حاشیه رفته است؟
من اعتقاد دارم وزارت مسکن تنها مساله تامین خانه نیست بلکه وزارت مسکن وشهرسازی است. وقتی توریستی به ایران سفر می کند باید وقتی وارد شهری مانند تهران می شود فرهنگ ایرانی و اسلامی را درک کند. نه اینکه الگو شهرسازی کشوری با تمدن کهنی که دارد با شهرسازی غربی تفاوتی نداشته باشد.
هرچند شما معتقدید که بازار مسکن در ماه‌های اخیر ثبات داشته است و بازار در حال رسیدن به تعادل بوده اما در بازار اجاره بها وضعیت اینگونه نیست و امسال شاهد هستیم که بیش از حد معمول نرخ اجاره ها بالا رفته است. شما اعلام کرده اید که بسته سیاستی در این رابطه تدوین کرده اید. این بسته در چه مرحلی قرار دارد و آیا می تواند بازار را کنترل کند؟
هنوز مطالعات تدوین این بسته تمام نشده است و برای امسال هم اجرا نخواهد شد برای کنترل بازار در سال آینده است.آنچه مشخص است و قبلا هم گفته ام در پایان ماه مبارک رمضان در جهت کنترل این بازار اقدامات مقطعی انجام خواهیم داد. اما برای سال آینده در فصل تابستان برنامه خاصی داریم تا در اوج نیاز مردم با مساله گرانی جهشی برخورد نکنیم.
به تازگی اعلام کرده اید افزایش نرخ اجاره بها غیر عادی است و ربطی به مسائل فنی این بخش ندارد. آیا به نتیجه هم در این زمینه رسیده اید علت اصلی چیست؟
در حال بررسی هستیم. هنوز به نتیجه ای نرسیده ایم. برخی پایین بودن نرخ سود بانکی و برخی تورم را در افزایش نرخ ها عنوان می کنند. من معتقدم علت اصلی مسائل دیگری است و بزودی باید مشخص شود. از همه به ویژه رسانه ها می خواهیم در این زمینه با ما همکاری کنند تا علت افزایش نرخ اجاره بها روشن شود.
  منبع : خبر آنلاین
  10:50   چهارشنبه 20 مرداد 1389  
 نظرات