www.iiiWe.com » گسترش صنعتی‌سازی با مشکل تامین سرمایه روبه‌روست

 اخبار   
 

 گسترش صنعتی‌سازی با مشکل تامین سرمایه روبه‌روست

یک کارشناس مسکن با بیان این‌که باید با ترمیم سیاست‌های نادرست گذشته، از افراد واجد صلاحیت برای گسترش صنعتی سازی حمایت کرد، گفت: کماکان گسترش صنعتی سازی...

یک کارشناس مسکن با بیان این‌که باید با ترمیم سیاست‌های نادرست گذشته، از افراد واجد صلاحیت برای گسترش صنعتی سازی حمایت کرد، گفت: کماکان گسترش صنعتی سازی با مشکل تامین سرمایه که عاملی مهم در تولید انواع کالاها و ساخت وسازها محسوب می‌شود، روبه‌روست و تا زمانی که این مشکل حل نشود، صنعتی‌سازی راه به جایی نمی‌برد و به چند مذاکره و سند خارجی محدود می‌شود.
کامیار بیات ماکو ـ کارشناس مسکن ـ در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، درباره صنعتی‌سازی اظهار کرد: عدم ساخت و ساز انبوه و همچنین ایمن از مشکلات موجود درساخت و ساز سنتی است.
وی گفت: با ساخت و ساز به روش صنعتی در صورت مهیا بودن کلیه شرایط و امکانات، این مشکلات برطرف می‌شود؛ بنابراین باتوجه به نیاز سالانه حدود یک میلیون واحد مسکونی ضرورت دارد که به سمت ساخت و ساز صنعتی حرکت کنیم.
او با اشاره به زلزله‌خیز بودن ایران و همچنین نبود دقت کافی در مورد تعمیر و نگهداری ساختمان‌ها خاطرنشان کرد: با استفاده از صنعتی‌سازی باید اقدام به ساخت و سازهای ایمن کنیم.
این کارشناس مسکن در پاسخ به این سوال که آیا صنعتی‌سازی موجود در کشور با صنعتی‌سازی جهانی مطابقت دارد؟ تصریح کرد:‌ اگر چه با صنعتی‌سازی در مقیاس جهانی فاصله داریم، اما برخی انبوه‌سازان فعال در طرح مسکن مهر مبادرت به عقد قرارداد و خرید لیسانس از کشورهای واجد امکانات صنعتی‌سازی کرده‌اند و امید می‌رود تکنولوژی‌های نوین صنعتی‌سازی در انواع مختلف وارد کشور شود و گسترش یابد.
وی در ادامه مهمترین مشکل پیش روی گسترش صنعتی‌سازی در کشور را وجود سازندگان غیر حرفه‌ای در حوزه ساخت اعلام و خاطر نشان کرد: بسیاری ازافراد غیر حرفه‌ای که دارای سرمایه بودند، بستر را برای سرمایه‌گذاری مناسب ارزیابی کرده‌اند و این در حالی است که مهندسان و دست‌اندرکاران حرفه‌ای ساخت وساز که از معلومات لازم برخوردارند، باید درچنین شرایطی در کنار گود بایستند و در نتیجه نوآوی که نیازمند صنعتی سازی است، عملی نمی‌شود.
این کارشناس مسکن با اشاره به این‌که تاکید بر صنعتی سازی در ساخت و ساز انبوه بیشتر است، افزود: گسترش صنعتی‌سازی با ساخت وساز انبوه امکان پذیر است؛ به عبارت دیگر ساخت و ساز به روش صنعتی در حجم انبوه مقرون به صرفه‌تر است، اما باید توجه کرد که ساخت این حجم واحد مسکونی به سرمایه بسیار زیادی نیاز دارد.
به گفته او از آنجا که سرمایه‌ها بیشتر در اختیار کسانی است که از آن به خوبی استفاده نکرده‌اند، صنعتی‌سازی استفاده نشده و این روش ساخت رواج نیافته است.
بیات ماکو با بیان این‌که ظاهرا به سازندگان مسکن مهر پیش پرداخت کافی داده نمی‌شود، گفت: فرصتی که در ابتدای ساخت مسکن مهر بدون نظارت کافی داده شد؛ یعنی بودجه در اختیار کسانی قرار گرفت که اهل این حرفه نبودند، دیگر نباید تکرار شود.
وی اضافه کرد: صنعتی سازی به سرمایه کلان نیاز دارد، اما در شرایطی که بازار از امنیت کافی برخوردار نیست و در رکود به سر می‌برد، سازندگان اقدام به سرمایه‌گذاری نمی‌کنند.
او با اشاره به این‌که در حوزه صنعتی سازی دانش فنی به میزان کافی وجود ندارد، گفت: ممکن است جسته و گریخته متناسب با صنعتی سازی رایج در دنیا کارهایی در ایران انجام شود، اما این امر باید گسترش یابد.
وی با بیان این‌که وزارت مسکن و شهرسازی وظیفه دارد صنعتی سازی و پیش ساخته سازی را توسعه دهد، تصریح کرد: این امر میسر نیست، مگر با برگزاری همایش‌ها، دعوت از دست‌اندرکاران این امر و پرداخت یارانه به تکنولوژی. در غیر این صورت باحلوا حلوا دهان شیرین نمی‌شود.
این کارشناس مسکن ادامه داد: بازار ما بسیار سنتی است و کسی جرات سرمایه‌گذاری جدی در حوزه فناوری و خلاقیت را ندارد، بنابراین دولت باید سرمایه‌گذاری کرده و یارانه پرداخت کند تا فناوری‌های نوین وارد شود.
وی با اشاره به این‌که استفاده از سرمایه‌ خارجی می‌تواند نقش مهمی را ایفا کند، اظهار کرد: به طورمثال کشور جمهوری آذربایجان در شرایطی که به ثروت نفتی خود مسلط نبود و بازار نفت نیز از رونق کنونی برخوردار نبود، ترکیه با سرمایه خود دراین کشور ساخت و سازهای بسیاری انجام داد و هر دو کشور از سود آن بهره بردند.
بیات ماکو در پایان گفت: این زمینه جذابیت دارد، اما با توجه به محدودیت‌هایی که در حوزه بین‌المللی با آن روبرو هستیم، به نظر نمی رسد سرمایه‌گذاری خارجی محقق شود.
  منبع : ایسنا
  10:20   چهارشنبه 12 خرداد 1389  
 نظرات    
 
خسرو پاکدامن 00:17 پنجشنبه 13 خرداد 1389
5
 خسرو پاکدامن
کارشناس محترم موثر ترین برنامه برای رفع کمبود مسکن را در اجرای واژه( صنعتی سازی) مختصر کرده اند بدون انکه تعریفی از (صنعتی سازی ) انطور که ایشان تصور دارند رابیان نمایند.رفع کمبود مسکن با اجرای سیاستهای برنامه ریزی ارشادی مقامات مسوول و اتکا به خودیاری مردم ممکن است . ولی جلب سرمایه گذارخارجی برای اجرای برنامه های خانه های مسکونی و پرداخت بهره به سر مایه دار خارجی از جیب طبقه کم درامد اجتماع و اتکابه (صنعتی سازی) شایدبرنامه موفق و موجهی برای رفع کمبود مسکن نباشد