www.iiiWe.com » تامین خدمات در شهرهای جدید سرعت می‌گیرد

 اخبار   
 

 تامین خدمات در شهرهای جدید سرعت می‌گیرد

معاون وزیر مسکن و شهرسازی گفت: تا پیش از این تامین خدمات در شهرهای جدید تا حدودی عقب بود، اما دولت با اعتباری که به این امر تخصیص داد، این امر از سرعت برخوردار شد...

معاون وزیر مسکن و شهرسازی گفت: تا پیش از این تامین خدمات در شهرهای جدید تا حدودی عقب بود، اما دولت با اعتباری که به این امر تخصیص داد، این امر از سرعت برخوردار شد.
جمشید نورصالحی - مدیر عامل شرکت عمران شهرهای جدید - در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در پاسخ به این سوال که آیا تامین خدمات همزمان یا ساخت و ساز در شهرهای جدید پیش می‌رود؟ با بیان مطلب بالا افزود: اوایل امسال توسط ریاست جمهوری حدود 320 میلیارد تومان به عنوان یک سوم سهم دولت پرداخت شد و همچنین استانداری‌ها باید به همین میزان در این زمینه سرمایه‌گذاری کنند، چرا که این امر مصوبه دولت است.
وی، اعتبارمورد نیاز شهرهای جدید برای تکمیل خدمات زیربنایی را حدود 500 میلیارد تومان برآورد کرد و گفت: این آمار به وزارت نیرو منعکس شده که با تامین این رقم از سال جاری کارها با جدیت انجام می‌شود. البته این به معنای آن نیست که تاکنون کاری انجام نشده است.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه در بسیاری از شهرها از نظر تامین خدمات جلو هستیم، اظهار کرد: به عنوان مثال در گلبهار مشهد هنوز ساختمان‌ها به بهره‌برداری نرسیده است، اما گاز، آب، برق و فاضلاب پای زمین‌ها رسیده است.
وی افزود: تامین خدمات در شهرهای جدیدی که در این زمینه دارای عقب‌ماندگی هستند، با تامین اعتباری که صورت گرفته ازپیشرفت برخوردار می‌شود.
* * شهرهای جدید در عمل به رسالت خود موفق بوده اند
معاون وزیر مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه شهرهای جدید در عمل به رسالت خود موفق بوده اند، حمل ونقل شهرهای جدید را از اولویت‌ها دانست و اظهار کرد: با اجرای طرح مسکن مهر این شهرها مورد توجه ویژه قرار گرفتند.
جمشید نورصالحی - مدیر عامل شرکت عمران شهرهای جدید - در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در پاسخ به این سوال که آیا هدف مورد نظر از ایجاد شهرهای جدید مبنی بر جذب سرریز جمعیتی محقق شده است؟ گفت:‌ حدود 20 سال از تاسیس شهرهای جدید می‌گذرد و حدود 21 شهر جدید دارای مصوبه هستند و از این تعداد 17 شهر دارای شرکت عمران بوده و 14 شهر از این 17 شهر مسکونی هستند.
وی ادامه داد: طی این مدت 20 ساله دارای شهر جدیدی هستیم که 20 هزار نفر در آن ساکن هستند و از سوی دیگر شهری داریم که دارای پنج هزار نفر جمعیت است.
* * شهرهای جدید در عمل به رسالت خود موفق بودند
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ادامه داد: آمار و ارقام حاکی از آن است که شهرهای جدید طی این مدت زمانی توانستند از جایگاه مناسبی برخوردار شده و به رسالت خود عمل کنند.
این مقام مسوول ادامه داد: مقایسه شهرهای جدید با برخی شهرهای کوچکی که در کلان‌شهرها نیستند، نشان می‌دهد که در برخی موارد جمعیت و امکانات شهرهای جدید از مرکز آن شهر فراتر رفته است و این امر نشانگر آن است که شهرهای جدید در حال حاضر کارنامه موفقی دارند و توانستند به اهداف خود برسند و در دراز مدت می‌توانند نمونه‌های موفقی باشند، اما این به معنای آن نیست که این شهرها با کمبود مواجه نیستند.
وی تصریح کرد: این شهرها به رغم وجود برخی کمبودها توانسته‌اند نقش خود را ایفا کنند.
* * واگذاری 40درصد واحدهای مسکونی مسکن مهر شهرهای جدید تا پایان امسال
معاون وزیر مسکن و شهرسازی افزود: برخی از شهرها هنوز به مرحله سکونت نرسیده‌اند و با توجه به حدود 400 هزار نفری که در شهرهای جدید سکونت دارند، 280 هزار واحد مسکونی به استثنای مسکن مهر ساخته شده که 150هزار واحد به بهره‌برداری رسیده‌اند و 130 هزار واحد که ساخت آن‌ها پیش از طرح مسکن آغاز شده بود نیمه کاره‌ هستند و با وامی که بنا شده به مالکان داده شود، تکمیل می‌شوند.
وی با اشاره به این که عملیات اجرایی حدود 300 هزار واحد مسکونی طرح مسکن مهر در شهرهای جدید آغاز شده است، اظهار کرد: در مجموع حدود 550 هزار واحد در شهرهای جدید در حال بهره‌برداری یا ساخت است که اگر آن را در بعد خانوار ضرب کنیم، نشان از آن دارد که این تعداد واحد مسکونی برای حدود دو میلیون نفر کافی است.
او با بیان این که بیش از 80 هزار واحد مسکونی طرح مسکن مهر در شهرهای جدید مرحله فوندانسیون را پشت سر گذاشته‌اند، افزود: بناست تا پایان شهریور 250 هزار واحد این مرحله را به اتمام برسانند.
به گفته وی تا پایان امسال حداقل 40 درصد واحدهای مسکونی طرح مسکن مهرکه در شهرهای جدید واقع شده‌اند، به مردم تحویل داده می‌شود.
* * از بخش خصوصی برای ایجاد خدمات روبنایی در شهرهای جدید استقبال می‌کنیم
معاون وزیر مسکن و شهرسازی با بیان این‌که درحوزه تسهیلات روبنایی به طور مشخص و متمرکز اعتباری تخصیص داده نشده است، خاطرنشان کرد: به تناسب تعداد واحدهای موجود در شهرهای جدید هر استان، استانداران پذیرفتند از اعتبارات سال جاری به نوسازی مدارس و دانشگاه علوم پزشکی اختصاص دهند تا حداقل مدارس و درمانگاه‌های مورد نیاز برای این واحدها ساخته شود.
وی با بیان این‌که این امر در سهند تبریز آغاز شده است، افزود: در شهرهای اصفهان، مشهد و تهران هم با استانداران توافق صورت گرفته که رقم قابل قبولی را در سال جاری به این امر اختصاص دهند.
او اظهار کرد: درعین حال اعلام کردیم از بخش خصوصی که بخواهد مدرسه غیرانتفاعی، درمانگاه ،آموزشگاه و امثال آن‌ها را بسازد، استقبال کرده و به آن‌ها زمین با شرایط آسان واگذار می‌کنیم. به عبارت دیگر هم با بخش خصوصی همکاری می‌کنیم و هم با بخش دولتی.
وی با تاکید بر این‌که به بخش دولتی زمین را به سرعت و رایگان تحویل می‌دهیم، گفت: ساخت مساجد برای واحدهای مسکن مهر در شهرهای جدید که به عهده شرکت‌های عمران است، آغاز شده است. همچنین اعلام کرده ایم که به تعداد مورد نیاز ساخت واحدهای تجاری آغاز شود تا با تکمیل آنها امکانات و خدمات کاملا تامین شود.
* * افزایش جذابیت سکونت در شهرهای جدید با بالا بردن سطح امکانات
وی با بیان این‌که با بالا بردن سطح امکانات زیر بنایی در شهرهای جدید جذابیت سکونت دراین شهرها را افزایش می‌دهیم، ادامه داد: علاوه بر این‌که در اطراف شهرهای جدید اقدام به تاسیس مراکز صنعتی کرده‌ایم، از تعاونی‌های مسکن مراکز صنعتی اطراف شهرهای جدید درخواست کرده‌ایم درانتخاب مکان زمین، اولویت را به شهرهای جدید دهند.
* * پیشرفت شهرهای جدید قابل قبول است
نورصالحی با بیان این که پیشرفت شهرهای جدید با توجه به عمر و مدت زمانی که از تاسیس آن‌ها می‌گذرد، قابل قبول است، تصریح کرد:‌ در شهرهای جدید ناحیه‌های صنعتی و کارگاهی تعبیه شده و پیش‌بینی می شود کارگران این مراکز صنعتی که برخی از آن‌ها اشباع شده‌اند، جذب شهرهای جدید شوند.
* * حمل ونقل شهرهای جدید یکی از اولویت‌هاست
وی با بیان این که حمل ونقل شهرهای جدید یکی از اولویت‌های ماست، خاطرنشان کرد: این امر می‌تواند در کنار مراکز صنعتی به پایداری جمعیت در شهرهای جدید کمک کند.
معاون وزیر مسکن و شهرسازی اضافه کرد: در دنیا مساله جابه‌جایی بین محل سکونت و اشتغال امری طبیعی است و بررسی در شهرهای بزرگ دنیا نشان می‌دهد که بین محل سکونت و اشتغال افراد فاصله وجود دارد و اغلب این شهرها از طریق خطوط ریلی به حومه‌ها متصل هستند؛ بنابراین این که اصرار داشته باشیم جمعیت شهرهای جدید در نزدیکی محل سکونت خود اشتغال داشته باشند، امکان‌پذیر نیست، اما باید تلاش کنیم افرادی که در شعاع 20 تا 30 کیلومتری شهرهای جدید ساکن هستند، به دلیل وجود امکانات کافی در شهرهای جدید در همین شهرها ساکن شوند.
* * توجه ویژه به شهرهای جدید با اجرای طرح مسکن مهر
این مقام مسوول با اشاره به این که با اجرای طرح مسکن مهر شهرهای جدید مورد توجه ویژه قرار گرفته‌اند، اظهار کرد: به حمل ونقل این شهرها به صورت ویژه پرداخته می‌شود و قصد داریم طی برنامه پنجم که شهرها وارد سن 20 تا 25 سالگی می‌رسند، بخش عمده‌ای از خدمات را تامین کنیم تا طی این مدت از امکان و توان رقابت با شهرهای همجوار برخوردار شوند.
وی ادامه داد: شهرهای جدید از آنجا که نوساز بوده و با حمل ونقل ریلی به شهرهای مادر متصل می‌شوند، از مزیت‌های بیشتری نسبت به شهرهای هم‌جوار برای سکونت برخوردارند.
* * بهره برداری از متروهشتگرد تا سال 1391
مدیر عامل شرکت عمران شهرهای جدید درباره مترو شهرهای جدید نیز گفت:‌ بودجه مترو چهار شهر جدید در بودجه سال 1389 لحاظ و عملیات اجرایی مترو پرند و هشتگرد آغاز شده است. اگر مشکلی سر راه اعتبارات ایجاد نشود، مترو هشتگرد طبق برنامه تا اواخر سال 1390 و یا اوایل سال 1391 به بهره‌برداری می رسد.
وی با اشاره به این‌که اجرای مترو پرند به دلیل مسیر طولانی آن نیاز به همکاری شهرداری و وزارت راه دارد، تصریح کرد: بخش مربوط به وزارت مسکن و شهرسازی آغاز شده و دو دستگاه دیگر نیز به دنبال آغاز عملیات هستند.
به گفته او مترو پرند احتمالا طی مدت زمان بیشتری به بهره‌برداری می‌رسد و اجرای مترو دیگر شهرهای جدید که در کلان شهرهای کشور واقع شده‌اند، در برنامه است و در سال جاری آغازمی‌شود.
معاون وزیر مسکن و شهرسازی گفت: به دلیل مسیر مشخصی که وجود دارد، اغلب متروها باید از روی زمین حرکت کنند و در نتیجه به تاسیسات و ابنیه سنگین نیاز نیست؛ بنابراین در صورتی که مشکل تامین اعتبارات دولتی وجود نداشته باشد، مترو این شهرها طی سه سال به بهره‌برداری می‌رسند.
* * روند پیشرفت مترو پرند مطلوب نیست
این مقام مسوول با اشاره به این که روند پیشرفت مترو پرند مطلوب نیست و شهرداری تهران و وزارت راه بخشی را که به عهده‌شان بوده هنوز آغاز نکرده‌اند، گفت: وزارت مسکن و شهرسازی قسمت مربوطه را آغاز کرده، اما سرعت می‌تواند بیشتر از این باشد؛ بنابراین قصد داریم با تجهیز امکانات، مشکلات قراردادها را با پیمانکاران حل کنیم تا بخشی که به عهده وزارت مسکن و شهرسازی گذاشته شده، سریع‌تر تکمیل شود.
* * اداره شهرهای جدید دارای بیش از 10 هزار نفر جمعیت توسط شهرداری‌ها
وی در ادامه درباره نحوه اداره شهرهای جدید تصریح کرد: بنا به ضوابط موجود در شرایطی که جمعیت در شهرهای جدید اسکان یابد و حداکثر از مرز 10 هزار نفر بگذرد، می‌توان در این شهرها شهرداری تاسیس کرد، اما ترجیح می‌دهیم شهرداری‌ها در شهرهای جدید زمانی تشکیل شوند که این شهرها به حد قابل قبولی از خدمات و امکانات برسند.
مدیر عامل شرکت عمران شهرهای جدید خاطر نشان کرد: در شهرهای موجود ممکن است تنها 10 درصد از ساختمان‌ها در حال ساخت و ساز باشند، اما در شهرهای جدید کل یک محله در حال ساخت است و به طور قطع تا زمانی کعه ساخت و سازها تکمیل نشود، عملیات آبادسازی و زیربنایی پایدار نمی‌ماند.
او با اشاره به این‌که اکنون هفت شهر جدید دارای شهرداری هستند، گفت: با این شهرداری ها مشکلی نداریم و تا حد امکان به آن‌ها کمک می‌کنیم. از آنجا که این شهرداری‌ها دارای جایگاه مردمی هستند، شورای شهر برای آن‌ها تشکیل شده است و مورد مراجعه مردم هستند؛ به طوری که از طریق آن‌ها مشکلات و نقاط ضعف به ما انتقال داده می‌شود. به شهرداری ها نیز اعلام کرده ایم می توانند محلاتی را که تکمیل شده است از ما تحویل بگیرند.
* * ساخت اکثر واحدهای مسکونی شهرهای جدید با روش صنعتی
نورصالحی درباره ساخت و ساز به روش صنعتی در کشور گفت:‌ خوشبختانه در کشور دارای تکنولوژی صنعتی هستیم و حتی شرکت‌هایی وجود دارند که تخصص آن‌ها ساخت و ساز به روش صنعتی است. به عنوان مثال انجمن فناوران ساختمان از انبوه‌سازانی تشکیل شده که ساخت وساز صنعتی می کنند، بنابراین تفاهم‌نامه‌ای با آن‌ها منعقد کرده‌ایم که زمین‌هایی را به صنعتی‌سازان داخلی بدهیم.
وی با تاکید بر این‌که بسیاری از واحدهایی که در شهرهای جدید در دست ساخت است، به روش صنعتی ساخته می‌شود، گفت: با چند شرکت خارجی قرارداد منعقد کرده‌ا‌یم تا به انتقال تکنولوژی کمک کنند.
* * مشارکت شرکت‌های خارجی منجر به انتقال تکنولوژی می‌شود
وی در پاسخ به این سوال که آیا استفاده از شرکت‌های خارجی عرصه را برای فعالان این حوزه در کشور محدود نمی‌کند؟ توضیح داد: بنا شده شرکت‌های خارجی عمده مصالح و نیروی انسانی را از بازار داخلی تامین کنند، اما علاوه بر تکنولوژی، آن‌ها دارای ویژگی‌های دیگری از جمله مدیریت ساخت هستند.
معاون وزیر مسکن و شهرسازی با اشاره به این‌که بنا به یکی از قراردادها بنا شده طی یک سال 20 هزار واحد مسکونی را به ما تحویل دهند، اضافه کرد: چنین امری تقریبا در شرکت‌های داخلی مشاهده نمی‌شود. به عبارت دیگر اگرشرکت های داخلی از تکنولوژی برخوردار باشند، به دلیل نبود مدیریت ساخت و مدیریت کارگاهی مناسب امکان استفاده فراهم نیست، بنابراین اداره کارگاه‌های بزرگ، کاهش زمان ساخت و افزایش عمر ساختمان‌ها نوعی انتقال تکنولوژی است.
وی اظهار کرد: تعداد واحدهایی که با خارجی‌ها قرارداد منعقد کرده‌ایم، در مقایسه با داخلی‌ها بسیار محدود است و آن چیزی که تاکنون عملیاتی شده حدود 35 هزار واحد با خارجی‌ها و بیش از 250 هزار واحد با داخلی‌هاست که در واقع 15 درصد حجم ساخت ساز توسط شرکت‌های داخلی را در بر می گیرد
  منبع : ایسنا
  10:25   یکشنبه 13 تیر 1389  
 نظرات