www.iiiWe.com » پیکر سیمین دانشور روی دست علاقمندانش تشییع شد

 اخبار   
 

 پیکر سیمین دانشور روی دست علاقمندانش تشییع شد

پیکر سیمین دانشور نویسنده «سووشون» دقایقی پیش روی دستان دوستداران از مقابل تالار وحدت به سوی آرامگاه ابدی تشییع شد...

به گزارش خبرنگار کتاب و ادبیات خبرگزاری فارس، مراسم تشییع پیکر سیمین دانشور نویسنده و همسر زنده‌یاد جلال آل احمد صبح امروز از تالار وحدت برگزار شد.
در این مراسم که با حضور جمعی از نویسندگان و اهالی فرهنگ برگزار شد پیام وزیر ارشاد نیز قرائت شد و سیمین دانشور به سوی بهشت ‌زهرا تشییع شد.
سیمین دانشور؛ متولد ۸ اردیبهشت سال ۱۳۰۰ در شیراز چشم به جهان گشود، وی نخستین زن ایرانی بود که به صورتی حرفه‌ای در زبان فارسی داستان نوشت.
فرزند محمدعلی دانشور (پزشک) و قمرالسلطنه حکمت (مدیر هنرستان دخترانه و نقاش) بود. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را مدرسهٔ انگلیسی مهرآیین انجام داد و در امتحان نهایی دیپلم شاگرد اول کل کشور شد. سپس برای ادامه تحصیل در رشته ادبیات فارسی به دانشکده ادبیات دانشگاه تهران رفت.
دانشور، پس از مرگ پدرش در ۱۳۲۰ شمسی، شروع به مقاله‌نویسی برای رادیو تهران و روزنامهٔ ایران کرد، با نام مستعار شیرازی بی‌نام. در ۱۳۲۷ مجموعه داستان کوتاه «آتش خاموش» را منتشر کرد، که اولین مجموعهٔ داستانی است که به قلم زنی ایرانی چاپ شده ‌است. مشوق دانشور در داستان‌نویسی فاطمه سیاح، استاد راهنمای وی، و صادق هدایت بودند.
در همین سال با جلال آل‌احمد، که بعداً همسر وی شد، آشنا شد؛ در ۱۳۲۸ با مدرک دکتری ادبیات فارسی از دانشگاه تهران فارغ‌التحصیل شد. عنوان رسالهٔ وی «علم‌الجمال و جمال در ادبیات فارسی تا قرن هفتم» بود (با راهنمایی سیاح و بدیع‌الزمان فروزانفر).
سیمین دانشور در سال ۱۳۲۷ زمانی که در اتوبوس نشسته بود تا راهی شیراز شود با جلال آل‌احمد نویسنده و روشنفکر ایرانی آشنا شد و در سال ۱۳۲۹ با آل‌احمد ازدواج کرد.
مهم‌ترین اثر او رمان سووشون است که نثری ساده دارد و به ۱۷ زبان ترجمه شده است؛ از جمله پرفروش‌ترین آثار ادبیات داستانی در ایران محسوب می‌شود. دانشور همچنین عضو و نخستین رئیس کانون نویسندگان ایران بود.
دوستان و نزدیکان دانشور از وی با عناوین گوناگون چون مادر ایران، بانوی مهربان و صمیمی، بانویی که آزادگی برازنده اوست و... یاد می‌کنند.
دانشور، فرزندی نداشت اما هزاران تن از دختران و پسران این مملکت فرزند اویند که در آخرین دیدار اینگونه گفت: «من مادر ملت ایرانم».
با تمام این قلم فرسایی‌ها همسر جلال پس از سال‌ها دوری از جلال به دیدارش شتافت، و امروز از مقابل تالار وحدت به سوی خانه ابدی‌اش به نشانی‌، قطعه 88 (هنرمندان)، ردیف 150، شماره 31 تشییع شد.
  منبع : خبرگزاری فارس
  11:11   یکشنبه 21 اسفند 1390  
 نظرات    
 
مجید صابر 21:09 یکشنبه 21 اسفند 1390
1
 مجید صابر
روحش شاد
حسن ابراهیمی 22:46 یکشنبه 21 اسفند 1390
0
 حسن  ابراهیمی
روحت شاد , واقعا در اون سالهایی که کمتر کسی پیدا میشد بره سمت تحصیلات , مخصوصا خانمها که تا همین چند سال پیشها راه درس خوندن به روی آنها از طرف خانواده بسته بود و بر این عقیده بودند که دختر نباید درس بخونه , چه عزمی و چه همتی داشتند افرادی چون خانم دانشور که تونستند از این موانع عبور کنند و به درجات بالای علمی برسند , در همان دورانی که خیلی از آقایون می تونستند درس بخونند , اما دل و جرات شو نداشتند و تا آخر عمر بیسواد موندند , چنین شیر زنی میره به دنبال درس خوندن و واقعا آدم اینجا متحیر می مونه !!!!!!!

روحت شاد مادر عزیزم
مائده علیشاهی 00:04 دوشنبه 22 اسفند 1390
1
 مائده علیشاهی
90 سال عمر با عزت....مادرم روحت شاد....
مهدی غفرانی 02:23 دوشنبه 22 اسفند 1390
0
 مهدی غفرانی
خداوند رحمتت کند ای بانوی ملت ایران
بهزاد حسین زاده 11:04 دوشنبه 22 اسفند 1390
0
 بهزاد  حسین زاده
روحش شاد
نیما محسون 14:27 پنجشنبه 3 فروردین 1391
0
 نیما محسون
روحش شاد و یادش گرامی باد.