www.iiiWe.com » ماجدی: دولت کاهش صدور پروانه ساختمان را جدی بگیرد

 اخبار   
 

 ماجدی: دولت کاهش صدور پروانه ساختمان را جدی بگیرد

رییس دانشکده هنر و معماری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد با بیان اینکه بحران در تولید مسکن وجود دارد و دولت باید کاهش صدور پروانه ساختمان را جدی بگیرد گفت: توجه صرف دولت به مسکن مهر تبعات منفی...

رییس دانشکده هنر و معماری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد با بیان اینکه بحران در تولید مسکن وجود دارد و دولت باید کاهش صدور پروانه ساختمان را جدی بگیرد گفت: توجه صرف دولت به مسکن مهر تبعات منفی درپی دارد.
حمید ماجدی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس افزود: نظام شهرسازی در کشور نیازمند یک تحول اساسی بوده و ضروری است در 4 مقوله تحولات جدیدی صورت گیرد.
وی ادامه داد: تحول اساسی و اولیه‌ای که نیاز است صورت گیرد راجع به موضوع طرح‌های توسعه شهری است که باید مجددا تعریف شود. ماجدی گفت:طرح‌های جامع و تفصیلی که در کشور از دهه 40 به بعد تهیه شده و بر گرفته از الگوی غربی است ، درست مطابق با زمانی است که غرب سالها آنرا تجربه کرده و آنرا کنار گذاشته بود.
وی ادامه داد: در دهه 60 میلادی در غرب گرایش‌های جدیدی در زمینه نحوه برخورد با مسائل شهرسازی و تهیه برنامه‌ها و طرح‌ها صورت گرفت و طرح‌های جامع و تفصیلی را رها کردند در حالی که ایران این کار را تازه شروع کرد.
وی افزود: تحول دوم که ضرورت دارد در نظام شهرسازی کشور رخ دهد ساختار و تشکیلاتی است که باید به تهیه و بررسی و تثبیت و اجرای طرح‌های توسعه شهری بپردازد.
وی خاطر نشان کرد: اصولا برنامه‌های توسعه شهری یک اقدام محلی است و دولت مرکزی باید سیاستگذار باشد و شهرداریها و شوراهای شهر دست‌اندرکار تهیه طرح‌های توسعه شهری باشند که سالهاست به تعویق افتاده و ضروری است که ارتباط شهرداری و وزارت مسکن و شهرسازی قوی‌تر شود.
*بازنگری اساسی در وظایف شهرداریها و وزارت مسکن
ماجدی گفت: باید شهرداری‌ها از لحاظ شهرسازی سیاستهای وزارت مسکن را دنبال کنند ولی خودشان این اختیار را داشته باشند که طرحهای توسعه شهری را تهیه کنند و باید در وظایف شهرداریها و وزارت مسکن یک بازنگری اساسی شود و یک ساختار جدیدی برای نظام شهرسازی درکشور پیشنهاد شود.
وی تأکید کرد: سومین تحولی که لازم است صورت گیرد نحوه بررسی و تصویب طرح‌ها است که متأسفانه کار شورای عالی شهرسازی و معماری ایران محدود به بررسی و تصویب طرح‌های جامع شهرهای بزرگ شده است.
*نپرداختن به مسائل معماری توسط شورای عالی شهرسازی
رییس دانشکده هنر و معماری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد تاکید کرد:در قانون تأسیس شورای عالی شهرسازی و معماری پیش‌بینی شده است که اولا شورای عالی شهرسازی و معماری باید که معماری ایرانی اسلامی را ترویج کند و تنها کاری که از سال 51 انجام نشده است پرداختن به مسائل معماری کشور است.
وی افزود: در حالیکه تأکید می‌شود کشور از نظر معماری و بافت‌های شهری با بحران هویت در شهرسازی مواجه است شورای عالی شهرسازی کمتر به این موضوع پرداخته است. وی تصریح کرد: شورای عالی شهرسازی و معماری باید صرفا سیاستگذار بوده و مصوبات کلی داشته و خط مشی‌ها را تعیین کند و اختیارات بررسی و تصویب طرح ها را به استان‌ها تفویض کند.
وی در پاسخ به اینکه آیا در آینده تبعات منفی به دلیل توجه بیش از حد دولت به مسکن مهر خواهیم داشت گفت: توجه به مسکن مهر ظاهرا تبعات منفی خواهد داشت چون مسکن ارزان قیمت یک پروژه‌ای است که در اکثر کشورهای دنیا حتی کشورهای پیشرفته هم مد نظر هست و ساخته می‌شود اما نه با این کیفیتی که در حال حاضر در پروژه مسکن مهر در حال ساخت است.
ماجدی ادامه داد: در واقع حداقل‌هایی را باید در این پروژه‌های ارزان قیمت رعایت کرد که متاسفانه ما از رعایت آن حداقل‌ها شاید غافل مانده باشیم.
*بحران در تولید مسکن داریم
ماجدی گفت: رکودی که در دو سال اخیر به دنبال روند کاهش صدور پروانه ساختمان رخ داده چشمگیر بوده است که این موضوع با مسائل اقتصاد کلان کشور ارتباط پیدا می‌کند و چون سایر بخش‌های اقتصادی با بخش مسکن مرتبط هستند ما یک بحران را در تولید مسکن در حال تجربه کردن هستیم.
وی ادامه داد: رکودی که در تولید مسکن به وجود آمده است ، رکود تورمی از لحاظ قیمت نیز بوده است که این مسائل باعث می شود تا دولت با یک نگرش کلان اقتصادی به آن نگاه کند. وی خاطر نشان کرد: اینکه بخش خصوصی علاقه کمتری به ساخت و ساز دارد یک معضل اساسی است که باید به آن توجه شود.
رییس دانشکده هنر و معماری واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد افزود:دولت نباید تنها در بخش مسکن فقط به مسکن مهر توجه کند چون مقوله مسکن جزئی از مسائل شهرسازی است یعنی مسکن جدا از شهرسازی نیست و مسکن را باید در قالب برنامه‌های توسعه شهری نگاه کرد و ضروری است که این دیدگاه همه‌ جانبه‌تری باشد.
  منبع : خبرگزاری فارس
  11:26   یکشنبه 16 خرداد 1389  
 نظرات