www.iiiWe.com » سازه‌های معلق برای نخستین بار در ایران

 اخبار   
 

 سازه‌های معلق برای نخستین بار در ایران

برای نخستین بار در ایران، به ابتکار یکی از مخترعان کشور سازه‌های معلق برای حذف صد در صدیِ نیروی زمین‌لرزه، طراحی و ساخته شدند سید محسن کالوندی...

برای نخستین بار در ایران، به ابتکار یکی از مخترعان کشور سازه‌های معلق برای حذف صد در صدیِ نیروی زمین‌لرزه، طراحی و ساخته شدند.


سید محسن کالوندی، مخترع سازه‌های معلق گفت: در این روش یعنی سازه‌های معلق، به کمک یک میدان مغناطیسی نیرومند طبقات سازه از یکدیگر و از مین جدا شده، و ساختمان از طریق پی به زمین متصل نیست.

وی افزود: این شیوه برای هدایت و مهار انرژی طراحی شده است که ساختمان از زمین فاصله داشته و در موقع رخداد زلزله، امواج زلزله از زیر ساختمان عبور کند.

کالوندی ادامه داد: در این شیوه به هنگام رخداد زلزله هیچ نیرویی به سازه منتقل نمی‌شود و حتا ساکنان سازه متوجه رخداد زلزله نیز نمی‌شوند. در این سازه‌ها، به کمک میدان مغناطیسی هر طبقه با طبقه‌ی پایین‌تر و طبقه‌ی هم‌کف با زمین دست‌کم 5
سانتی‌متر فاصله دارد و این طبقات به یکدیگر برخورد نمی‌کنند.

وی تشریح کرد: از دیگر مزایای این اختراع می توان این موارد را برشمرد: حذف فونداسیون به دلیل آن که سازه روی زمین قرار ندارد؛ حذف اسکلت سنگین با توجه به این که همه‌ی سازه‌ها یک‌طبقه طراحی می‌شوند و از طبقات بالاتر وزنی به طبقه‌ی پایین منتقل نمی‌شود؛ اقتصادی شدنِ سازه به علت حذف اسکلت و سبک شدنِ ستون‌ها. 

کالوندی یادآور شد: اختراع سازه‌های معلق در تاریخ 5/3/1389و به شماره‌ی 64865 به ثبت رسیده است.

وی تأکید کرد: یکی از نکات مهم در مورد این اختراع، حذف 100درصدیِ نیروی زلزله و بی‌نیازی از باربند و انجام مهار سازه با نیروی مغناطیسی است
.

 

 

برگرفته از : باشگاه خبرنگاران

10 مهر 1391


 

 
  منبع : ارسال شده توسط امیریاشار فیلا
  09:25   سه شنبه 11 مهر 1391  
 نظرات    
 
احسان میلانی 11:35 سه شنبه 11 مهر 1391
2
 احسان میلانی
تولید میدان مغناطیسی نیاز به برق دارد آیا صرفه اقتصادی دارد ؟
یونس نعمتی زرگران 16:45 سه شنبه 11 مهر 1391
2
 یونس نعمتی زرگران
سلام ممنون از مطلبتون راستش باور کردن مطلب یکم سخته خوب اگه اینطوریه چرا عملی نشده تا بیشتر از این تلفات ندادیم و همچنین هزینه زیاد
همایون اربابیان 20:33 سه شنبه 11 مهر 1391
1
 همایون  اربابیان
به نظر می رسد خود ثبت اختراع یک اختراع عجیب باشد!
فرشید صفایی 12:10 چهارشنبه 12 مهر 1391
1
 فرشید صفایی
سوال : وضعیت ساکنین و وسایل چگونه است؟ ایا انها نیز معلقند؟ و تاثیر بیولوژیک این میدان مغناطیسی
قوی بر موجودات زنده چگونه است؟
نیما محسون 19:53 چهارشنبه 12 مهر 1391
2
 نیما محسون
با توجه به خبر اختراع سازه‌های معلق "که به کمک یک میدان مغناطیسی نیرومند طبقات سازه از یکدیگر و از زمین جدا شده،" چند سوال را میشه مطرح کرد:
1-طبیعتا ساختمانهای مجاور هم که دارای اختلاف طبقات خواهند بود به انرژی بیشتری جهت ایجاد میدان مغناطیسی نیرومند نیاز خواهد بود که در اینصورت وضعیت تداخل حوزه میدان مغناطیسی ساختمانها نسبت به همدیگر چگونه خواهد بود؟
2- سیستم تاسیسات الکتریکی، مکانیکی، الکترونیکی، فاضلاب و سایر احتیاجات روزمره چگونه در این ساختمانهای شناور تعبیه و استفاده خواهد شد؟
3-در این نوع ساختمانها آیا پارکینگ ها هم شناور خواهند بود؟
مخترع محترم اگر به این چند سوال و یا سوالات دیگر اعضاء سایت جواب بدهند ممنون خواهیم بود.
امیر یاشار فیلا 01:44 پنجشنبه 13 مهر 1391
0
 امیر یاشار فیلا

جای بسی شادمانی‌ست که می‌بینیم نگاه نقادانه و پرسشگر، که در همه‌جای جهان از نخستین ویژگی‌ها و وجوه تمایز مهندسان برشمرده می‌شود، در گیر و دار روزمرگی‌ها و گرفتاری‌ها از ذهن و رویه و رفتار دوستان و همکاران زدوده و حذف نشده است؛ و این خبر را نه به صورت «روزنامه‌ای» و «بر حسب عادت»، که با همان نگاه پرسشگر و نگرش نقادانه و پی‌جویانه خوانده‌اند.

من هم با دیدگاه‌ها و پرسش‌های بنیادینی که شما همکارانِ ارجمند مطرح فرموده‌اید، کاملاً موافق‌ام. به‌هنگام ویرایش متن خبر نیز پرسش‌ها و ابهام‌های پرشماری برایم پدید آمد که کم‌یابیش از جنس همین مواردی بودند که شما برشمرده‌اید؛ و از آن میان یکی هم این که: اگر بنا به ادعای مخترع محترم، این اختراع خردادماه سال 89 ثبت شده، چرا در این دو سال مسکوت مانده و خبر آن اکنون منتشر شده است؟ و چرا پیشینه‌ای از این اختراع که به سال 89 بازگردد، در اینترنت موجود نیست؟

واقعیت این است که انتشار این خبر بیش از آن که آگاهی یا دانشی درباره‌ی یک رویداد یا اختراع علمی بدهد، ابهام‌ها و پرسش‌هایی پرشمار پدید آورده است؛ و همان‌گونه که آقای مهندس محسون نیز به‌درستی فرموده‌اند، بهتر است مخترع محترم دست‌کم در قبال اعضای جامعه‌ی مهندسی، پاسخ‌گوی پرسش‌ها باشند، و در گام نخست، مقاله‌ای را که طبعاً می‌بایست از روند مطالعات و مراحل طراحی‌ این اختراع آماده کرده باشند، در دسترس علاقه‌مندان قرار دهند.

با توجه به این که با جست‌وجوی نام آقای محسن کالوندی در گوگل، این صفحه آیتم پنجمی‌ست که نمایش داده می‌شود، ایشان قطعاً به‌زودی این پرسش‌ها را خواهند دید ـ اگر تا کنون ندیده باشند ـ و امیدواریم در فضایی کاملاً مستدل و علمی پاسخ این سوال‌ها را بدهند.
محمد علی ایرندگانی 00:31 پنجشنبه 27 مهر 1391
0
 محمد علی ایرندگانی
هرطرحی درابتدا ممکن است عجیب به نظربرسد اما.........
احتمالا این طرح برای سازه‌های خاص با اهدافی خاص می باشد چون در غیر این صورت توجیح اقتصادی ندارد
بنابراین تاسیسات این ساختمان و ......به صورت غیر معمول طراحی می شود.
reza rastgar 20:29 شنبه 11 آبان 1392
0
 reza rastgar
سال 84 من این طرح را به همراه ماکتش ساخته و به اساتید سازه و معماری دانشگاه نشان دادم و بعد این آقایان به اصطلاح استاد که حالا فهمیدم که هیچ نمی فهمیدند نه تنها حمایت نکردند بلکه مارا از ادامه کار منصرف کردند وقتی این متن و ثبت اختراعش را دیدم شوکه شدم و به حال خود افسوس خوردم که با آنها مشورت کردم.