www.iiiWe.com » ساخت شهرک «آلونی» به دلیل فرونشست زمین منتفی شد

 اخبار   
 

 ساخت شهرک «آلونی» به دلیل فرونشست زمین منتفی شد

موضوع فرونشست زمین به یکی از اصلی‌ترین مشکلات ساخت‌وساز مسکن در کشور تبدیل شده است. متاسفانه بسیاری از زمین‌ها و اراضی کشور دچار این معضل شده‌اند و عملاً امکان ساخت‌وساز در آن‌ها وجود ندارد. در آخرین خبرها چنین به گوش می‌رسد که دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با استناد به نامه‌ی محرمانه‌ی سازمان نقشه‌برداری و سازمان حفاظت محیط زیست، با مکان‌یابی شهرک «آلونی» مخالفت کرده است. به نظر می‌آید که دلیل اصلی این مخالفت، همین موضوع فرونشست زمین باشد ...

ساخت شهرک «آلونی» به دلیل فرونشست زمین منتفی شد

موضوع فرونشست زمین به یکی از اصلی‌ترین مشکلات ساخت‌وساز مسکن در کشور تبدیل شده است. متاسفانه بسیاری از زمین‌ها و اراضی کشور دچار این معضل شده‌اند و عملاً امکان ساخت‌وساز در آن‌ها وجود ندارد. در آخرین خبرها چنین به گوش می‌رسد که دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران با استناد به نامه‌ی محرمانه‌ی سازمان نقشه‌برداری و سازمان حفاظت محیط زیست، با مکان‌یابی شهرک «آلونی» مخالفت کرده است. به نظر می‌آید که دلیل اصلی این مخالفت، همین موضوع فرونشست زمین باشد. به گزارش «پرشین‌سازه»، دبیر شورای عالی شهرسازی و معماری ایران طی نامه‌ای که به استاندار چهارمحال و بختیاری فرستاده، مصوبه‌ی شورا در زمینه‌ی مکان‌یابی شهرک «آلونی» را ابلاغ کرد. بر اساس مصوبه شورای عالی شهرسازی و معماری ایران که در جلسه ای به تاریخ ۲۱ اسفند سال گذشته تصویب شده بود، ساخت و ساز در مکانی که برای شهرک آلونی تعیین شده است، غیرمجاز می باشد. به نظر می آید که پیش از تصویب این مصوبه توسط شورا، بازدیدهایی از زمین ۱۹۶ هکتاری خارج از حریم شهر آلونی صورت گرفته و بر اساس تحقیقاتی که انجام شده، این زمین برای ساخت و ساز مناسب نیست و اصلی ترین دلیلی که برای این موضوع عنوان شده، فرونشست زمین است.

با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.
با کلیک بر روی تصویر، مطلبی دیگر مرتبط با موضوع، در دسترس شما خواهد بود.

بر اساس نامه محرمانه ای که در تاریخ ۱۰ آبان سال گذشته توسط سازمان نقشه برداری به شورای عالی شهرسازی و معماری ایران ارسال شده، حدود ۹ سانتی متر فرونشست در حوالی شهر آلونی مشاهده شده و تحقیقات میدانی نیز ناظر بر این امر بوده است. بنابراین به نظر می آید که با توجه به شرایط پیش آمده، جانمایی این شهرک اشتباه بوده و عملاً ساخت آن، متوقف می شود. در کنار نامه محرمانه سازمان نقشه برداری کشور، نامه ی دیگری نیز از سوی سازمان حفاظت محیط زیست در تاریخ ۱۶ آذر به شورای عالی شهرسازی و معماری ارسال شده که بر اساس این نامه، بر موضوع فرونشست پیرامون شهر آلونی و ممنوعیت بارگذاری بر عرصه تالاب آلون تاکید شده است. بر اساس نامه ی سازمان حفاظت محیط زیست، زمین های این منطقه به دلیل تالابی بودن ناپایدار هستند و آتش سوزی های زیرسطحی در آن ها رخ می دهد. بنابراین هرگونه بارگذاری در این اراضی ممنوع است و چالش های زیادی برای محیط زیست به وجود خواهد آورد.

از سوی دیگر، یک مشکل بزرگ نیز در خصوص ساخت شهرک آلونی وجود دارد و آن، انتقال آب از حوزه مجاور به دشت خانمیرزا-جوانمردی که در بالای مکانیابی شهرک آلونی واقع شده، است. انتقال آب به منظور جایگزینی با حفر چاه های کشاورزی صورت گرفته است. در صورتی که طرح انتقال آب اجرایی شود، سطح آب زیرزمینی بالا می آید و برای پی ریزی و ساخت شهرک، مشکلات زیادی به وجود می آورد. با توجه به تمام این نکات و مسائل، کمیته منتخب بارگذاری در زمین های مکان‌یابی شده، شهرک آلونی را واجد شرایط کافی ساخت و ساز ندانست. بر همین اساس، شورای عالی شهرسازی و معماری کشور، اداره کل راه و شهرسازی استان را موظف کرد تا زمین های جایگزینی برای این شهرک پیدا کنند. به طور کلی، احداث محور ده صحرا-آلونی از میان زمین ها، باعث شده که بخشی از زمین های تالاب که در جنوب غربی جاده واقع شده اند، دچار مشکل شده و عملاً پوشش گیاهی و جانوری خود را از دست بدهند. به همین دلیل است که حساسیت ها و محدودیت های شدیدی از جانب مراجع استانی در خصوص تامین اراضی در حوالی این تالاب وجود دارد که باید به هنگام جانمایی برای احداث شهرک مسکونی، موردتوجه قرار بگیرند.

بر اساس پیشنهاد کمیته منتخب، مقرر شده تا اداره کل راه و شهرسازی استان، مطالعات جامع ژئوتکنیک از زمین های موردنظر داشته باشد و از لحاظ شرایط بارگذاری و دیگر مسائل مربوطه، همه چیز را بررسی کند و سپس نتیجه تحقیقات خود را به مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی ارسال نماید. بعد از اینکه نتایج اولیه حاصل شد و تمام محدودیت های قانونی و محیط زیستی این زمین ها در نظر گرفته شد، نتایج را با سازمان حفاظت محیط زیست و نمایندگان استانی آن در میان بگذارند تا مجدداً بررسی شده و جمع بندی موضوع به اطلاع شورای عالی شهرسازی و معماری برسد. واقعیت اینجاست که این حجم از حساسیت روی زمین احداث شهرک، کاملاً منطقی و طبیعی است. متاسفانه در طرح های پیشین مسکن سازی به قدر کافی در خصوص اراضی تامین شده، حساسیت لازم صورت نگرفت و همین موضوع سبب شد که بسیاری از واحدهای احداث شده دچار مشکل شوند و برخی از آن ها، عملاً غیرقابل سکونت گردند.


  منبع : وبگاه پرشین‌سازه
  13:35   یکشنبه 20 خرداد 1403  
 نظرات