www.iiiWe.com » گودبرداری زمین‌های بی‌صاحب، چالش شهردار آینده‌ی تهران

 اخبار   
 

 گودبرداری زمین‌های بی‌صاحب، چالش شهردار آینده‌ی تهران

عضو شورای شهر تهران «گودبرداری زمین‌های بی‌صاحب» را چالش شهردار آینده خواند و نسبت به خطر ریزش ساختمان‌های پیرامون آن‌ها هشدار داد ...

گودبرداری زمین‌های بی‌صاحب، چالش شهردار آینده‌ی تهران
■ ساختمان‌های اطراف در معرض ریزش هستند


عضو شورای شهر تهران «گودبرداری زمین‌های بی‌صاحب» را چالش شهردار آینده خواند و نسبت به خطر ریزش ساختمان‌های پیرامون آن‌ها هشدار داد.

به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی، محمد مهدی تندگویان اظهار کرد: گودبرداری‌هایی که در شهر تهران انجام شده و زمین‌های آنها بدون مالک مانده، جزو چالش‌های آینده شهرداری است.

به عنوان مثال گودبرداری اطراف برج میلاد چالش بزرگی در آینده ایجاد خواهد کرد و گود برداری که در بلوار کشاورز، جنب پارک لاله صورت گرفته، سال‌هاست که بدون مالک‌‌ رها شده و از نظر قانونی نیز نمی‌توان برای آن کاری مانند تصرف، هزینه‌کردن و سرمایه‌گذاری یا پر کردن گود برداری انجام داد.

اما در آینده این مسئله می‌تواند به عنوان یک چالش برای شهرداری محسوب شود و یکی از خطرات آن ریزش ساختمان‌های اطراف است.

وی افزود: پرونده‌هایی مانند شهروند، شهر آفتاب و پردیس تهرانپارس جزو بزرگ‌ترین پرونده‌های شهرداری است، چرا که برای واگذاری املاک در این زمینه برآوردی انجام نشده، به عنوان مثال در زمینه واگذاری شهروند به بانک شهر به غیر از ارزش ملکی، ارزش برندینگی حدود ۱۰ هزار میلیارد محاسبه نشده است.

در واقع بدون اینکه کار‌شناسی صورت بگیرد و ارزش واقعی آن‌ها محاسبه شود، چنین املاکی بابت دیون و مطالبات شهرداری واگذار می‌شود.

این عضو شورای شهر تهران همچنین درباره وضعیت طلبکاران خرد و کلان شهرداری تهران و چگونگی پرداخت مطالبات آن‌ها توضیح داد: پیمانکارانی که بابت مطالباتشان در مقابل ساختمان شهرداری و شورای شهر تجمع می‌کنند، عمدتا جزو پیمانکاران و طلبکاران خرد محسوب می‌شوند که میزان طلب آن‌ها از ۱۰ میلیون تومان تا بعضا رقم‌های میلیاردی است، اما آن‌ها سال‌هاست برای گرفتن مطالباتشان می‌آیند و می‌روند و عمدتاً در مناطق جنوبی پایتخت قرار دارند که پرداختی‌هایشان انجام نمی‌شود و در قالب تها‌تر نیز نمی‌توان به صورت ملکی عمل کرد، چرا که ارزش معامله آ‌ها کمتر از یک ملک است.


تندگویان اضافه کرد: بسیاری از مناطق شهرداری تهران حتی اگر درآمدی داشته باشند، آنقدر مطالبات انباشته شده دارند که پاسخگوی این حجم مطالبات نیست، چرا که مطالبات شهرداری جزو دیون سنواتی است و به یک سال و دو سال برنمی‌گردد، اما برای پرداخت مطالبات کلان سعی می‌کنند تا پیمانکارانی را که به صورت طولانی مدت با آن‌ها کار کرده‌اند را مدنظر قرار دهند که البته هرکدام از آن‌ها روابطی در شهرداری دارند.

وقتی که یک پیمانکار چندین و چند سال با شهرداری کار می‌کند و از این نهاد طلب دارد، قطعاً روابط خاص خود را در شهرداری دارد و بر همین اساس نیز دیون و مطالباتشان را از این طریق تسویه می‌کنند.

وی تصریح کرد: مسئله اساسی این است که دارایی‌ها و سرمایه‌های شهرداری در حال از بین رفتن است و شهردار بعدی که روی کار می‌آید علاوه بر کاهش درآمد با وضعیتی مواجه است که دارایی و سرمایه نیز در اختیار ندارد تا بتواند سرمایه گذاری کند و یکی از چالش‌های اصلی دوره بعد شهرداری تهران این است.

عضو شورای شهر تهران درباره فاز دوم برج میلاد نیز اعلام کرد: به نظر نمی‌رسد در این زمینه مشکلی وجود داشته باشد چرا که باید به تایید شورا برسد، اما این موضوع تاکنون در شورا مطرح نشده است و از آنجا که تها‌تر بزرگی محسوب می‌شود، شورای شهر باید در این زمینه تصمیم بگیرد.

تندگویان درباره جزئیات فروش املاک شهرداری تهران گفت: در زمینه فروش املاک شهرداری گزارشی در صحن شورا درباره عملکرد مالی ارائه شد، نگرانی این است که اکثر دیون و مطالباتی که ادعا می‌کنند پرداخت شده است به صورت تها‌تر ملکی انجام می‌شود، یعنی در شهرداری درآمد کاهش پیدا کرده است و رکود مسکن باعث شده تا شهرداری درآمدی برای ساخت و ساز نداشته باشد.

بنابراین وقتی ادعا می‌کنند که مطالبات در حال تسویه شدن است تنها یک سرفصل باقی می‌مانند، آنهم املاک است یعنی دارایی‌های شهرداری که املاک آن است، واگذار می‌شود.

تندگویان ادامه داد: همه سعی مدیران فعلی شهرداری این است که روزی که می‌خواهند شهرداری را تحویل بدهن، ادعا کنند که هیچ مطالباتی نداریم و همه را تسویه کرده‌ایم در حالی که این پرداختی‌ها از طریق واگذاری سرمایه و دارایی‌های شهرداری است.

وی یکی دیگر از مشکلات و چالش‌ها را پروژه پل صدر دانست و افزود: هچگونه تحقیقی در این زمینه انجام نشده بود و طرح پل صدر کار کار‌شناسی نداشت.

برآوردهای مالی این پروژه نیز گویای چنین وضعیتی است چراکه پل صدر که نهایتا باید با هزار میلیارد تومان تمام می‌شد امروز بر اساس اظهارات مسئولان وقت شهرداری حدود ۴ هزار میلیارد تومان هزینه در بر داشته است که این مسئله نشان می‌دهد این پروژه تحقیقات میدانی نداشته است.

  منبع : وزارت راه و شهرسازی
  14:34   دوشنبه 9 مرداد 1396  
 نظرات